Havepejs – skab hygge i haven med en havepejs

Når det gode vejr titter frem, nyder vi at bruge mange af døgnets timer ude i haven – og haven skal derfor være et dejligt og hyggeligt sted at være. Med en havepejs kan du hurtigt skabe en hyggelig atmosfære ude i haven. Du kan nyde de lune sommeraftener ved en varme pejs, hvor børnene kan riste skumfiduser over den åbne ild.

Læs også: vægdrivhus

10 havepejse, der skaber hygge og charme i haven

Gardenlife Bejar Klassisk Havepejs

ImageHandler

Havepejsen fra Gardenlife er en klassisk og solid havepejs. Havepejsen er fremstillet i støbejern, som sikrer en fantastisk varme i lang tid. Havepejsen har et flot sortmalet design, som med tiden vil få et patina-lignende udseende.

 

Havepejsen har et åbent design med en lang skorsten, som sikrer, at røgen bliver ledt ordentligt væk og dermed ikke generer menneskerne nær pejsen.

Havepejsen måler B57 x D51 x H152 cm.

Pris: 2.999 kr.

Gardenlife Granada Havepejs

Denne havepejs fra Gardenlife er perfekt til dig, der foretrækker det rustikke look. Havepejsen er nemlig fremstillet i cortenstål, som gør, at hele overfladen ganske hurtigt får et smukt rustlag. 

Havepejsen har et unikt design, som gør den særdeles attraktiv. Den har et åbent brændedepot, hvor der er frit skue til de danske flammer. Derudover har den et mindre depot nederst i pejsen, hvor du nemt kan opbevare træet, der skal brændes. 

Havepejsen måler B44 x D44 x H120 cm.

Pris: 1.539 kr.

Aduro Pejs

Havepejsen fra Aduro er perfekt til dig, der ønsker en robust havepejs, der kan klare alt slags vejr. Denne havepejs er nemlig i 3 mm stål, som gør den særligt modstandsdygtigt overfor det danske vejrskifte. 

Det særlige ved denne havepejs er, at den er fremstillet i cortenstål. Det betyder, at havepejsen hurtigt vil skifte udseende til et mere rusten look. 

Havepejsen måler H125 x B60 x D58 cm. 

Pris: 2.199 kr.

Gardenlife Firedroms Birds Havepejs

Hvis du er på jagt efter en kunstnerisk havepejs med et unikt design, så kunne denne havepejs fra Gardenlife være en god mulighed. Denne havepejs har nemlig et fantastisk design, som gør brugen af en havepejs helt unik. Havepejsen er nemlig fremstillet i kulstofstål med et unikt flamme-lignende mønster. 

Med tiden vil havepejsen dog begynde at ruste grundet det danske vejr og ildens effekt på materialet. Dette vil bidrage til et mere autentisk look. 

Desuden er havepejsen forsynet med en dør, så du hurtigt og nemt kan fjerne asken uden problemer.

Havepejsen måler H118 x Ø39 cm.

Pris: 1.814 kr.

Mustang Havepejs Med Grill

Hvis du er på udkig efter en havepejs, som i høj grad kan bidrage til hygge og charme på terrassen, så er denne havepejs fra Mustang lige noget for dig. Havepejsen har nemlig et fantastisk og charmerende stenlook, som skaber en autentisk og hyggelig atmosfære i haven.

 

Havepejsen er fremstillet i beton, og den kan derfor sagtens modstå alt slags vejr. Havepejsen har desuden en indbygget grillfunktion, som giver havepejsen endnu flere fantastiske muligheder. Den er derfor kun beregnet til kul og grillbriketter. 

Derudover er havepejsen udstyret med askebakke, afsætterbord og grilludstyr. Der medfølger en grillrist med i købet.

Havepejsen måler H187 cm. 

Pris: 4.882 kr.

Buschbeck Bergen Beton Grill

Denne havepejs fra Buschbeck Bergen er en charmerende og elegant havepejs. Havepejsen er nemlig fremstillet i armeret beton, hvilket skaber et flot og charmerende design. Det betyder også, at havepejsen sagtens kan modstå alt slags vejr, og du behøver derfor ikke at rykke den i læ, når de kolde og våde måneder nærmer sig.

Desuden har havepejsen en indbygget grillfunktion, og du kan derfor sagtens anvende denne havepejs til både bålhygge men også lækker grillmad. Der medfølger en grillrist med i købet, som kan indsættes i forskellige højder i havepejsen.

Havepejsen måler H210 x B110 x D65 cm.

Pris: 4.595 kr.

Morsø Kamino Udepejs

Morsø er den førende producent af både brændeovne og havepejse – og det er der god grund til. Denne havepejs fra Morsø har nemlig et unikt og kunstnerisk design, som med garanti vil skabe liv og sjæl på terrassen. 

 

Havepejsen er fremstillet i støbejern, som sikrer, at havepejsen ikke pludselig begynder at ruste, så længe det vedligeholdes korket. Støbejern er også med til at udnytte havepejsen fulde potentiale, og det sikrer en længere varmeeffekt – også selvom der blot er få gløder tilbage. Derudover er den behandlet med kvalitetscoating, som er med til at forlænge dens levetid markant samtidig med, at lakeringen gør den højtemperatursbestandig og UV-bestandig. 

Desuden kan du også anvende denne havepejs som et alternativ til en grill. Du skal blot tilkøbe en Morsø Tuscan grillrist, også er du klar til at tilberede lækkert grillmad for hele familien.

Havepejsen måler H180 x Ø50 cm.

Pris: 6.998 kr.

 Gardenlife Huelva Havepejs

Denne havepejs fra Gardenlife er perfekt til dig, der har en mindre terrasse. Denne havepejs fylder nemlig minimalt på terrassen grundet dens lille og kompakte størrelse. 

 

Havepejsen har et klassisk solidt design i sort støbejern. Støbejernet sikrer, at havepejsen er bedre til at holde på varmen i længere tid, så I kan nyde varmen så længe som muligt. Desuden er støbejern også et enormt modstandsdygtigt materiale, og havepejsen kan derfor sagtens stå udenfor hele året rundt uden at den tager skade. 

Desuden er selve brandrummet rummeligt, og der er derfor rigeligt med plads til en del brande.

Havepejsen måler H70,5 x B40 x D38

Pris: 899 kr.

Havepejs af støbejern

Denne havepejs fra Tectake er perfekt til dig, der har sans for de helt små detaljer. Her er der nemlig lagt stort fokus på at skabe elegante og flotte detaljer, som tilsammen kan skabe en enormt flot havepejs. Havepejsen har et antiklook med en moderne twist, som sammenlagt skaber noget helt fantastisk.

 

På fronten af havepejsen har pejsen et fintmasket gitter, som sikrer, at gnister og gløder ikke pludselig springer ud af pejsen. Derudover har pejsen en lang skorsten, som sikrer, at røgen bliver ledt ordentligt væk og dermed ikke virker generende. 

Desuden har havepejsen også en grillrist, og du har derfor også mulighed for at tilberede lækkert med på havepejsen. 

Havepejsen måler D44 x B51 x H115 cm.

Pris: 975 kr.

Vida XL Bålfad

Dette bålfad fra Vida XL er perfekt til dig, der er på udkig efter et hyggeligt samlingssted for hele familien. Bålfadet har nemlig et praktisk og elegant design, som gør det nemt at samles hele vejen omkring det. 

Bålfadet er også skabt med fokus på sikkerheden, og den har derfor et firkantet hegn på toppen, som sikrer, at gnister og gløder ikke springer ud. 

Bålfadet måler D81 x B81 x H47 cm.

Pris: 995 kr. 

Læs også: Gyngestativ

Hvad er en havepejs?

En havepejs er perfekt til dig, der gerne vil skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære i haven. En havepejs er nemlig en flot og elegant varmekilde, som ofte bruges som et flottere alternativ til en terrassevarmer. Med en havepejs åbner du op for mange muligheder i haven. Her kan børnene hygge sig og riste skumfiduserne over ilden, mens de voksne kan nyde hinandens selskab i lune omgivelser. 

Det fantastiske ved en havepejs er, at den fås i mange forskellige varianter, og du kan derfor med garanti finde en havepejs, der passer perfekt til din have.  

Derfor bør du købe en havepejs

Havepejsen er meget mere end blot en varmekilde. Med en havepejs får du nemlig mulighed for at forlænge de lune sommeraftener. De dansende flammer og lyden af ild, der knitrer, skaber en helt særlig atmosfære, der oser af både hygge og varme. 

Underholdning til børnene

Havepejsen kan som sagt også bruges til at underholde børnene. Mange børn har en vis interesse og fascination for ilden, og nyder at se ilden danse. Med en havepejs kan børnene bliver underholdt af de levende flammer under sikre forhold. En havepejs er nemlig væsentligt sikrere end eksempelvis et bål, da ilden er mere omringet og indkranset i en havepejs, og den er derfor mere sikker for børn. 

Perfekt til udendørs madlavning

En havepejs kan også være særdeles effektiv til at skabe lækre måltider over den åbne ild. En havepejs kan nemlig sagtens klare mange af de opgaver, som grillen normalt står for. Her kan du både riste sprøde pølser, lave en saftig bøf, lave lækre pandekager og meget mere. 

Hvilken havepejs skal jeg vælge?

En havepejs fås i mange forskellige størrelser, designs og ikke mindst prisklasser – og der er derfor en havepejs til enhver smag. De mange muligheder kan dog hurtigt gøre det svært at vurdere, hvilken havepejs man burde købe.

Vi vil gerne gøre det lettere for dig, og derfor har vi samlet nogle gode overvejelser, som forhåbentligt kan lede dig på rette vej. 

Materiale

Du kan få en havepejs i mange forskellige materialer. De kan nemlig både fås i stål, støbejern og ler. Der er naturligvis fordele og ulemper ved hvert materiale, og det afhænger derfor i høj grad af, hvilken materiale du foretrækker mest. 

Havepejs i stål

En havepejs i stål er et af de mere populære valg indenfor havepejse. En havepejs i stål er nemlig særdeles praktisk og kræver stort set ingen vedligeholdelse – også fås de også til ganske fornuftige priser. Det fantastiske ved stål er, at det ruster helt naturligt. Når rusten så små begyndte at træde igennem, vil havepejsen få en smuk patina, som skaber et unikt design. Hvis man foretrækker det sorte oprindelig look, så kan man selvfølgelig give havepejsen en omgang spraymaling. 

Havepejs i støbejern

En havepejs i stål er en del tungere end de andre havepejse, og den er derfor ikke så nemt at flytte rundt med. Til gengæld er støbejernet væsentligt mere effektiv til at holde længere på varmen end de andre materialer. Støbejern er også enormt modstandsdygtigt og det kan derfor sagtens tåle at stå udenfor i alt slags vejr. 

Havepejs i ler

En havepejs i lejr er også kendt som en mexicansk havepejs. Denne havepejs er fremstillet i brændt ler, som skaber et rustik og beundringsværdigt design. Brændt ler er et langtidsholdbart materiale, og du får derfor en havepejs, der kan holde i mange år. Desuden er det fantastiske ved ler, at det ældes smukt. 

Størrelse

Du kan naturligvis også få en havepejs i mange forskellige størrelser. Størrelsen spiller nemlig en stor rolle, da det er vigtigt, at du får en havepejs, der passer perfekt hjem til dig. Har du en mindre have eller terrasse, bør du derfor være opmærksom på, at havepejsen ikke må fylde for meget. 

Før du går på jagt efter en ny havepejs, bør du derfor nøje overveje, hvor meget plads du er villig til at sætte af til havepejsen, så den ikke ender med at optage for meget plads. 

Pris

Prisen spiller naturligvis også en stor rolle. Havepejsen fås nemlig i mange forskellige prisklasser, og det kan derfor være en god idé at overveje, hvor stort et beløb, du er villig til at bruge på din nye havepejs. 

Hvis du foretrækker en simpel og budgetvenlig havepejs, kan du sagtens finde en masse gode muligheder under 1000 kr. Er du derimod på udkig efter en mere avanceret havepejs, vil prisen naturligvis også stige derefter.

Anvendelse

Endeligt bør du overveje, hvad du egentlig skal bruge din havepejs til. Skal den udelukkende bruges som en varmekilde, når kulden titter frem? Skal børnene have mulighed for at riste skumfidusser over den åbne ild? Eller skal det også være en havepejs, hvor du har mulighed for at tilberede mad?

Der findes som sagt mange forskellige havepejse, hvor nogle særligt egner sig til et multifunktionelt formål.

FAQ

Most frequent questions and answers

Der findes ikke et svar på, hvilken havepejs, der er den bedste. Den bedste havepejs for dig, er nemlig den, som matcher dine behøv og ønsker. Har du eksempelvis en lille have, ville en lille havepejs være den bedste for dig. Ønsker du at tilberede mad på pejsen, så bør du vælge en havepejs med disse muligheder.

 

Der er mange fordele ved en havepejs. Først og fremmest er det en fantastisk varmekilde, som nemt kan fungere som et hyggeligt samlingspunkt, når mørket falder over os. Du kan også bruge en havepejs til at underholde børnene eller endda tilberede lækkert mad på den. Muligheder er mange!

 

tableForDiviConfig