Gyngestativ – sjov udendørs underholdning for børnene

Når vi tænker tilbage til dengang, hvor vi selv var små og rendte rundt og legede i haven, så havde gyngestativet en stor plads i vores små hjerter. På gyngestativet kunne vi nemlig udfordre vores venner i, hvem der kunne gynge højst. Vi kunne også bare tage en god gyngetur alene og nyde den store oplevelse, som det nu var.

Et gyngestativ har med andre ord altid skabt sjove og glade dage – så hvorfor ikke lade dit barn få den samme fantastiske oplevelse hjemme i haven. 

Læs også: De bedste rygsække til børn i test 2022

De bedste gyngestativer

Plus Play Gyngestativ med legetårn

62701896785_20

Hvis børnene skal forkæles med at fantastisk gyngestativ, så er dette gyngestativ fra Plus Play det helt perfekte valg. Dette gyngestativ har nemlig både en sansegynge, en rutsjebane og ikke mindst en sandkasse – og dette gyngestativ kan derfor med garanti underholde børnene i flere timer!

 

Dette gyngestativ er perfekt til alle aldersgruppe, og kan derfor sagtens have børnenes interesse i flere år. Gyngestativet er nemlig designet således, at sandkassen egner sig til de helt små børn, og sansegyngen og rutsjebanen egner sig til de lidt ældre. 

 

Gyngestativet kræver dog lidt ekstra plads i haven. Stativet har nemlig en højde på 185 cm, en længde på 132 cm og en dybde på 149 cm. Desuden er gyngestativet fremstillet i træ.

 

Nordic Play Gyngetelt

Det er vist ingen hemmelighed, at børn elsker at bygge huler, hvor de kan skabe deres egen lille verden. Med dette gyngestativ får børnene rig mulighed for at hygge sig i deres egen lille hule, hvor der også er rig mulighed for at tage en svingtur, når man skal et smut ud i den virkelige verden igen. 

 

Teltet er fremstillet i et meget kraftigt canvas stof, og kan derfor uden problem modstå det danske vejr. Stoffet er nemlig fremstillet til at kunne klare både den skarpe sol og den hårde vind uden at det tager skade. Desuden har teltet indbyggede metalstænger, som sikrer, at teltet altid forbliver på sin rette plads. 

Dette gyngestativ er fremstillet i træ.

Hörby Bruk Classic Gyngestativ

Dette gyngestativ fra Hörby minder om den klassiske gyngestav fra gamle dage. Her har du nemlig to gynger og en dobbeltgynge, hvor børnene kan nyde en hyggelig gyngetur sammen. Gyngestativet er skabt med fokus på det klassiske design med rene linjer, som ikke vil stjæle for meget opmærksomhed i haven.

 

Gyngesæderne er fremstillet i UV bestandigt plast, og vil derfor ikke tage skade af solens skarpe stråler. Her er der lagt vægt på kvalitetsmaterialer og høj sikkerhed, så børnene kan nyde en hyggelig og sikker tur på gyngerne. Desuden er dette gyngestativ både TU godkendt og ISO certificeret. 

 

Gyngestativet har en højde på 200 cm og en længde på 295 cm. Derudover er det fremstillet i umalet træ. 

Pinepeak gyngestativ

Hvis du er på udkig efter det budgetvenlige og simple gyngestativ, så kan dette gyngestativ fra Pinepeak være en god mulighed for dig. Gyngestativet er fremstillet i stål, som har fået en festlig lakering i form af blå stænger og rødt gyngesæde. Dette gyngestativ egner sig særdeles til de mindre børn, da stativet har en vægtgrænse på 50 kg. 

Gyngesædet er fremstillet i UV bestandigt plast. Sædet har desuden afrundede hjørner, som sikrer en behagelig siddeoplevelse for børnene. Sædet er fastmonteret til stellet ved brug af et reb, som nemt kan justeres alt efter barnets højde. 

Gyngestativet har en højde på 185 cm, en længde på 152 cm og en dybde på 152 cm.

Plus Cubic Gyngestativ

Gyngestativet fra Plus Cubic er et fantastisk og enkelt gyngestativ, som særdeles egner sig til de mindre haver. Dette gyngestativ har en redegynge, som gør det muligt at give flere børn en gyngetur på samme tid. 

 

Gyngestativet er fremstillet i mørkt træ med galvaniserede beslag. Desuden har stativet en højde på 209 cm, en længde på 268 cm og en bredde på 9 cm.

Plus Cubic Bestseller Gyngestativ  

Dette gyngestativ fra Plus Cubic er deres bestseller – og det er der ikke noget at sige til! Her får du nemlig et solidt og fantastisk gyngestativ med to gyngesæder, hvor børnene nemt kan hygge sig i flere timer side om side. 

 

Gyngestativet er fremstillet i trykimprægneret træ, som er særdeles holdbar og modstandsdygtigt overfor det danske vejrskifte. Desuden har gyngestativet en højde på 209 cm, en længde på 268 cm og en bredde på 9 cm

Hörby Bruk Active Gyngestativ

Dette gyngestativ fra Hörby Bruk er et fantastisk gyngestativ, som kombinerer flere legeaktiviteter. Her har børnene nemlig rig mulighed for at nyde en hyggelig gyngetur side om side, eller de kan prøve stativets sjove rutsjebane. 

 

Gyngestativet er fremstillet i stærkt trykimprægneret træ, som sikrer, at gyngestativet kan modstå det danske vejr. Gyngesæderne er robuste og fremstillet i UV bestandigt plast, som sikrer, at sæderne ikke tager skade af solens stråler og dermed bibeholder sin farve. 

 

Desuden har gyngestativet en højde på 200 cm og en længe på 295 cm.

 

Læs også: De bedste El-løbehjul til børn i test 2022

Derfor er et gyngestativ en god idé

Et gyngestativ kan være et vidunder, som kan være timevis af sjov underholdning for børnene udenfor. Ikke nok med at et gyngestativ i høj grad bidrager til sjov og latter, så er det faktisk også med til at stimulere børnenes sanser.

 

Når børnene tager en gyngetur, stimuleres deres labyrintsans – også kaldet vestibulærsansen. Labyrintsansen omhandler børnenes balance, og når den stimuleres, forbedres deres balanceevner – og balanceevnen er vigtigt af flere årsager. Den er nemlig vigtigt for både deres motoriske udvikling, synssans, sprogudvikling samt koncentrationsevne. 

 

Desuden har et gyngestativ også et socialt aspekt forbundet til sig. Når børnene gynger med hinanden, styrker det nemlig deres relation til hinanden, hvilket forbedrer deres evne til at samarbejde med andre. 

 

Et gyngestativ er derfor en suveræn god investering af flere årsager!

Hvilket gyngestativ skal jeg vælge?

I dag kan du vælge mellem at hav af forskellige gyngestativer – det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan få! 

 

Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i den store mængde af gyngestativer – men det behøver det slet ikke at være. Vi vil gerne gøre det nemmere for dig, og derfor har vi samlet nogle gode overvejelser, som du kan skrive bag øret, når du skal på jagt efter det perfekte gyngestativ hjem til jeres have.

Hvad siger børnene?

Det kan være en god idé at spørge børnene lidt til råds, når du skal vælge et nyt gyngestativ – det er trods alt dem, der skal bruge gyngestativet. Måske ønsker de bare den helt simple version med gyngesæder, så de kan flyve helt op til skyerne? Eller måske ønsker de både et gyngesæde og en rutsjebane, så de kan prøve lidt af hvert? 

 

Du kan eventuelt vise dem billeder af de gyngestativer, som du har fået et godt øje til, og dermed lade dem stå for det endelige valg – så sikrer du dig, at alt holder sig indenfor rimelighedens grænser samtidig med, at børnene får en stemme med i valget.

Typer af gyngestativ

Når du skal på udkig efter et gyngestativ, har du en masse spændende muligheder, som du kan vælge mellem. Der findes nemlig mange forskellige typer af gynger, som hver især har deres fordele. Det er dog også værd at huske på, at gyngestativerne kommer i forskellige størrelser. Det perfekte gyngestativ afhænger derfor i høj grad også af, hvor meget plads du har i haven. 

Vi har samlet nogle af de forskellige gyngestativer, som du kan vælge mellem – så bliver valget måske lidt nemmere.

Klassisk gyngesæde

Babygynge

Hvis du har helt små børn derhjemme, har du brug for en babygynge. En babygynge sørger nemlig for at holde den lille ordentligt fastspændt, når barnet får en svingtur. 

Dækgynge

En dækgynge var også meget fremme før i tiden. Dækgyngen er fantastisk til de eventyrlystne børn, da den giver børnene mulighed for at anvende en gynge på flere måder. Dækgyngen kan nemlig både rumme flere siddende børn på en gang, børnene kan stå op og gynge eller de kan lægge sig ned på dækket og nyde en behagelig svingtur.

Rundgynge

Rundgyngen er blevet et populært valg indenfor gyngestativer. Rundgyngen har nemlig en væsentlig større omkreds end de øvrige gynger, og den kan derfor sagtens bære flere siddende børn – så kan børnene nyde en sjov svingtur med hinanden. Derudover har børnene også mulighed for at nyde en komfortabel svingtur på ryggen.

 

Ekstra tilbehør, der gør gyngestativet endnu sjovere

I dag kan et gyngestativ være meget mere end bare et gyngestativ. Du kan nemlig få et gyngestativ med en masse smarte tilbehør, som kan gøre legen endnu sjovere for børnene. 

 

Du kan eksempelvis få et gyngestativ med spændende tilbehør i form af en rutsjebane, et legehus, et klatrestativ, en sandkasse og meget mere! Du kan derfor nemt kombinere flere sjove legefaciliteter i ét gyngestativ, og dermed have timevis af underholdning for børnene. 

Valg af materiale

Dernæst kan du overveje, hvilket materiale gyngestativet skal bestå af. Som udgangspunkt fås de fleste gyngestativer enten i træ, metal eller plast. 

Gyngestativ i træ

Hvis du foretrækker det solide og klassiske materiale, kan du med fordel vælge et gyngestativ af træ. Træ er nemlig et robust materiale, som sagtens kan modstå lidt slid. Dog skal du være opmærksom på, at træ dog kræver en smule mere vedligeholdelse end plast og metal. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at behandle træet, således det ikke pludselig tager skade. 

 

Gyngestativ i plast

Hvis du foretrækker den budgetvenlige løsning, kan du med fordel vælge et gyngestativ af plast. Plast er nemlig et enormt billigt materiale, og det er derfor her du skal kigge, hvis du foretrækker den billige model. Dog er plast ikke nær så holdbart og modstandsdygtigt som metal og træ, og gyngestativer af plast egner sig derfor bedst til små børn, som udsætter gyngestativet for minimalt belastning.

 

Gyngestativ i metal

Gyngestativer er metal er også modstandsdygtige og holdbare, også er de en anelse billigere end gyngestativer af træ. Til gengæld har gyngestativer af metal ofte en væsentligt kortere levetid, fordi der enten dannes rust eller andet, som kan gøre gyngestativet ustabilt for børnene. 

Husk at placere gyngestativet solidt 

Når du skal sætte gyngestativet op, er det vigtigt, at du sørger for at placere den et jævnt og solidt sted i haven. Det ideelle underlag ville enten være en græsplæne eller sand, så børnene lander forholdsvist blødt, hvis de skulle risikere at falde af gyngen. 

 

Hvis gyngestativet skal bruges af mindre børn, kan det også være en god idé at placere gyngestativet et synligt sted, så du nemt kan holde øje med børnene, når de leger. Du kan eksempelvis placere stativet, således det er synligt fra køkkenvinduet eller fra dit favoritspot i haven. 

FAQ

Hyppigste spørgsmål og svar

Når du skal sætte dit gyngestativ op, er det vigtigt, at du placerer det på et jævnt og solidt underlag. På den måde sikrer du, at gyngestativet står solidt, så det ikke pludselig vælter. 

Når du skal sætte dit gyngestativ op, er det vigtigt, at du placerer det på et jævnt og solidt underlag. På den måde sikrer du, at gyngestativet står solidt, så det ikke pludselig vælter. 

Det afhænger af, hvilken gynge du har. Har du et almindeligt gyngesæde bør sædet hænge minimum 35 cm over underlaget. Har du derimod en dækgynge, skal den hænge minimum 40 cm over underlaget. Den optimale højde på sædet sikrer, at børnene ikke får sædet i hovedet, hvis de skulle risikere at falde af gyngen.