Gør indretningen helt unik med et vitrineskab | Living-concept.dk

Gør indretningen helt unik med et vitrineskab

Et vitrineskab er en praktisk og fantastisk måde, hvorpå du hurtigt kan tilføje stil og charme til et rum derhjemme. Det fantastiske ved et vitrineskab er nemlig, at det fungerer som et opbevaringsmøbel, der også skaber æstetik til rummet – her kan du både udstille alt fra bøger, kunstgenstande, porcelæn, billeder og meget mere – det er kun fantasien, der sætter grænser!

Æstetiske vitrineskabe til enhver smag

I dag findes der et hav af forskellige vitrineskabe – dette gælder både designmæssigt og materialemæssigt. De mange muligheder gør det dog væsentlig nemmere for dig at finde et vitrineskab, der passer helt perfekt hjem til dig og din indretningsstil. 

 

Wilma Vitrineskab fra Ellos - stilrent og tidløst design | Living-concept.dk

Wilma er et moderne vitrineskab, som kan bringe en skøn charme til rummet. Vitrineskabet har en rolig og afdæmpet grøn farve, som skaber noget helt særligt. Desuden har skabet transparent glas i både front og langs hele siden, som lader en masse naturligt lys finde sin vej ind i skabet. 

Newcastle vitrineskab kan nemt indgå som en naturlig del af de fleste indretningsstile. Vitrineskabet har nemlig et moderne og tidløst design, som hverken tager for meget eller for lidt opmærksomhed i rummet. Vitrineskabet har både transparent glas i siderne og i fronten, så dine pyntegenstande kan blive lyst helt op. 

Visby vitrineskab er et smukt vitrineskab i egetræ. Vitrineskabet har et dæmpet og roligt design, som bidrager til en hyggelig og charmerende stemning i rummet. Desuden har vitrineskabet en passende dybde, som giver endnu flere stylingsmuligheder. 

SALTVIG er et moderne vitrineskab i massiv ask. Vitrineskabet er en anelse lavere end de traditionelle, høje vitrineskabe – og du har derfor også mulighed for at benytte toppen af skabet som en del af indretning. Vitrineskabet har et fantastisk flettet design, der skaber en helt særlig og hyggelig stemning.   

Vitrineskabet fra Living&more er et klassisk og enkelt vitrineskab, som nemt kan finde sin rette plads i de fleste hjem. Vitrineskabet består af gråmalet nåletræ med et hvidt indre design, og vitrineskabet egner sig derfor perfekt til den lyse og afdæmpede indretningsstil. 

Tokyo vitrineskabet er et særdeles flot ét af slagsen. Vitrineskabet består nemlig af en varm, mørk valnød, som skaber en helt særlig stemning i rummet. Det helt særlige ved dette vitrineskab er, at du både har mulighed for at udstille pyntegenstande, der er til frit udsyn, men vitrineskabet har også to skuffer, hvor du nemt kan opbevare det mere praktiske ting og sager. Desuden er der et smart LED-lys i toppen af skabet.

Nordic vitrineskabet er et smukt og indbydende vitrineskab. Det mørke træ bidrager til en rolig og afdæmpet atmosfære i rummet samtidig med, at det bidrager med masser af karakter til indretningen. Den indre del af vitrineskabet består af røgfarvede egetræfinér, som skaber en flot kontrast til det mørke ydre. 

Tulino vitrineskabet har et let og enkelt design, som giver skabet mange muligheder. Vitrineskabet byder både på en blanding af mørke farver og eg, som skaber et fantastisk og lækkert design. Desuden har vitrineskabet tre skuffer i egetræ-look, hvor der også er mulighed for opbevaring.

Display vitrineskabet har en smuk og rolig, hvid farve. Det flotte vitrineskab kombinerer praktisk design med flot design. Vitrineskabet har glaslåger, som sørger for at lukke en masse lys ind til dine fine pyntegenstande. 

Wales vitrineskabet er et fantastisk vitrineskab, som både er praktisk og utroligt dekorativt. Vitrineskabet passer især godt til den moderne indretningsstil grundet de rene linjer og det flotte, lyse træ. Den øverste del af vitrineskabet har glaslåger, som giver frit udsyn til dine smukke pyntegenstande. Vitrineskabet har derudover to skabe, hvor du kan opbevare de mere praktiske ting. 

Mistral Classic vitrineskabet er et af de større vitrineskabe. På trods af størrelsen virker vitrineskabet ikke tungt i rummet. Dette vitrineskab har nemlig et smukt og behageligt design i form af matlakeret egefinér, som både giver skabet en solid kvalitet og ikke mindst et flot og tidløst design. 

Hübsch vitrineskabet er et praktisk, lækkert og moderne vitrineskab. Skabet er en af de smallere udgaver, og det kræver derfor ikke så meget pladskapacitet i rummet. På trods af størrelsen, virker vitrineskabet ikke pakket. De store glaspartier og dybe hylder sikrer nemlig en åben og luftig effekt, så der er masser af plads til dine fine pyntegenstande.

Hübsch vitrineskabet er et lavere men utroligt rummeligt vitrineskab. Det smukke vitrineskab er fremstillet af fyrretræ, som efterfølgende har fået en blank sort farve. Indersiden af vitrineskabet står i smuk kontrast til det mørke ydre, og det giver en lys og imødekommende følelse. Eftersom vitrineskabet er en lavere model, har du også mulighed for at udstille pyntegenstande på toppen af skabet. 

Showcase vitrineskabet er en fantastisk kombination af elegance og smukt design. Vitrineskabet er et godt eksempel på en frisk fortolkning af det klassiske vitrineskab. Skabet består af mangotræ, som har en lækker og kold, grålig tone, som skaber noget helt særligt. Der er ingen tvivl om, at dette vitrineskab kan pifte ethvert rum op ganske nemt. 

Sådan vælger du det rette vitrineskab 

I dag findes der utallige vitrineskabe, som både fås i forskellige størrelser og design. Selvom det er dejligt at have flere valgmuligheder at vælge mellem, så kan et overvælde af valgmuligheder desværre også virke uoverskueligt og forvirrende. 

For at gøre jagten på det perfekte vitrineskab så nemt som muligt for dig, så har vi samlet nogle gode overvejelser, som forhåbentlig kan lede dig på rette vej.

Hvad er dit budget?

Det er et klassisk spørgsmål. Budgettet har selvfølgelig en stor betydning for, hvilket vitrineskab du ender op med. Vitrineskabe fås dog i mange forskellige prisklasser – så der er både noget for enhver smag og for ethvert budget.

Hvad med størrelsen?

Ligesom at vitrineskabe fås i mange forskellige prisklasser, så fås de også i mange forskellige størrelser. Du kan nemlig både få høje, lave, smalle og brede vitrineskabe. Det er derfor en god idé at overveje nøje, hvor i hjemmet vitrineskabet skal have sin plads, så du er sikker på at købe den rigtige størrelse. 

Skal vitrineskabe eksempelvis placeres i et mindre rum derhjemme, kan det være en fordel at vælge en lavere model. Med den lave model har du nemlig både mulighed for at benytte toppen af vitrineskabet til pyntegenstande samtidig med, at den ikke får en dominerende eller pladskrævende effekt i rummet.

Skal vitrineskabet placeres i det smalle køkken, kan det være en fordel at vælge en af de høje men smalle modeller. Vitrineskabet vil dermed ikke fylde så meget i køkkenet samtidig med, at du stadig har mulighed for at opbevare en hel del inde i skabet. 

Glas- eller træskab?

De fleste vitrineskabe på markedet fås enten som glas- eller træskab. Er du på jagt efter et vitrineskab, som kan lukke lyset ind fra alle vinkler, så bør du vælge et glasskab. Hvis du ikke har brug for et vitrineskab med glasruder i alle siderne, så bør du vælge et træskab. Vitrineskab af træ har også en tendens til at være mere solide og de fås desuden også i flere designvarianter end glasskabene.

Har du brug for ekstra opbevaringsplads?

Det klassiske vitrineskab består af en række hylder, hvor du kan placere dine pyntegenstande. Men nogle gange kan det nu være ekstra rart at have lidt ekstra opbevaringsplads – uden at man skal investere i et yderligere møbel. I dag har flere vitrineskabe heldigvis skuffer i den nederste del af skabet, hvor du kan opbevare de knap så udstillingsværdige genstande. 

5 måder at style et vitrineskab på

Et vitrineskab kan være med til at tilføre noget sjæl og varme til hjemmet, hvis man forstår at udnytte dets fulde potentiale. Men hvad skal man egentlig sætte ind i et vitrineskab? Der er ingen regler eller rammer for, hvad man bør udstille i sit vitrineskab. I bund og grund er vitrineskabet med til at afspejle dig og din personlighed, og det er derfor helt op til dig, hvilke ting, der skal finde sin plads i vitrineskabet.

Det kan dog sagtens blive en svær opgave at få style vitrineskabet helt perfekt – og derfor har vi samlet 5 måder, du kan style dit nye vitrineskab på.

Ha’ øje for symmetri

Symmetri er æstetisk tiltalende og egentlig bare guf for øjnene. Det kan et eller andet helt særligt, som giver en behagelig form for ro, når vi ser noget, der er symmetrisk – så det kan du med fordel have i mente, når du skal style dit vitrineskab. 

Tænk ud af boksen

Det er måske nemmere sagt end gjort. Det er ikke os alle, der er født med en sans for kreativitet, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilke ting og sager der spiller godt sammen. Hvis du ønsker at være lidt kreativ med dit vitrineskab, så kan du overveje at udstille nogle ting, som ikke nødvendigvis er de mest typiske ting, man ser i et vitrineskab. Hovedsageligt byder vitrineskabene på en udsigt til smukt porcelæn, flotte krystalglas og mange andre fine ting – men måske dit skal gå lidt anderledes til værks? Du kan eventuelt placere smukke fade, kogebøger eller lignende i dit vitrineskab – noget der skaber liv og sjæl i rummet.  

Brug gerne farver

Et livligt og kreativt vitrineskab er ikke bange for farver. Farver er med til at skabe en unik og varm atmosfære, og derfor skal du ikke være bleg for at inddrage dine farverige pyntegenstande. 

Vær kreativ med belysningen

De fleste vitrineskabe har både glaspartier i front og langs siden, hvilket betyder, at der kommer masser af lys ind i skabet. Men når mørket falder på, har glaspartierne ingen effekt, og hverken dig selv eller dine gæster kan derfor få glæde at det skønne udsyn til dine smukke pyntegenstande – men det kan du nemt lave om på. Du kan nemlig sagtens montere spotlys eller tynde lyskæder til at skabe en varm og indbydende atmosfære, hvor du stadig kan se dine skønne ting, når mørket er faldet på.

Less is more

Et propfyldt vitrineskab kan hurtigt give en følelse af rod og forstyrrelse. Nøglen til en smuk og beundringsværdig udstilling er nemlig orden. Du bør derfor undgå at overfylde dit vitrineskab med alle dine små nipsting, og i stedet sørge for at udstille de ting, du ønsker fremhævet i rummet. Desuden er det også meget nemmere at rengøre dit vitrineskab, når du ikke skal rykke rundt på et hav af pyntegenstande. 

tableForDiviConfig