Vasketøjskurv – gem vasketøjet væk med stil

En vasketøjskurv er et uundværligt element i hjemmet, og den bliver flittigt brugt hver dag. Hvis vi ikke havde vasketøjskurven, ville vores beskidte vasketøj ligge og flyde overalt i hjemmet – og det vil de flest nok gerne undgå. Med vasketøjskurven får vi et samlingspunkt for vores vasketøj, så det hurtigt og nemt kan gemmes væk samtidig med at den gør vasketjansen meget lettere. 

I dag findes der heldigvis et hav af forskellige vasketøjskurve, så du med garanti kan finde en vasketøjskurv, der er det perfekte match med din personlige indretningsstil. 

Vasketøjskurve til enhver indretningsstil

Ferm Living Apple Braided Storage

100178206_2_1584674221_1000x_75859f2b-b00a-4784-b985-ce5a44586d30_526x700

Denne vasketøjskurv fra Ferm Living er noget helt særligt. Vasketøjskurven er nemlig designet efter et æble, som skaber et helt unikt og spændende design til rummet samtidig med, at den skaber en varme og hyggelig fornemmelse. Vasketøjskurven fås i flere forskellige størrelser, så den passer både perfekt til dig med den store tøjvask og til dig med den lille tøjvask. 

Pris: 499 kr.

House Doctor Squares vasketøjspose

Hvis du er på udkig efter en praktisk og billig løsning, så er denne vasketøjskurv fra House Doctor et oplagt valg. Her er tale om en vasketøjspose, som fylder minimalt i hjemmet. Derudover er den nem at transportere og den står solidt, så du skal ikke være nervøs for at den pludselig tipper over. Vasketøjsposen har et simpelt og minimalistisk design, og den kan derfor nemt indgå som en naturlig del i enhver indretningsstil.

Pris: 105 kr.

HAY Laundry Basket

Vasketøjskurven fra HAY har et flot, elegant og simpelt design. Vasketøjskurven er fremstillet i plastik og har et luftigt design. Denne vasketøjskurv er derfor perfekt til dig, der er på udkig efter en vasketøjskurv, som ikke skal stå til frit skue for gæsterne. Det åbne design gør nemlig, at man nemt kan se ned til vasketøjet. Til gengæld er den let at transportere hen til vaskemaskinen.

Pris: 277 kr.

Aquanova RUDON Vasketøjskurv

Denne vasketøjskurv fra Aquanova er både praktisk og elegant. Ikke nok med at vasketøjskurven er enormt praktisk, så har den også sans for detaljer og elegance. Vasketøjskurven er nemlig fremstillet i bomuld, og har et flettet og elegant design, som både har en varm og charmerende stil over sig. Denne vasketøjskurv vil derfor med garanti pynte i ethvert hjem. 

Pris: 679 kr.

Wenko Vasketøjskurv

Denne vasketøjskurv fra Wenko er perfekt til dig, der foretrækker en vasketøjskurv med indbygget sorteringssystem. Vasketøjskurven er nemlig inddelt i tre rum, så du har et separat rum til både mørkt, lyst og farvet tøj – så bliver det vist ikke nemmere!

 

Derudover har vasketøjskurven hjul, så den er nem at transportere hen til vaskemaskinen. Vasketøjskurven har et simpelt og neutralt design, som passer perfekt til det lyse og moderne hjem.

Pris: 699 kr.

Ferm Living Herman vasketøjskurv

Denne vasketøjskurv fra Ferm Living er en charmerende og elegant vasketøjskurv med et slankt metalstativ. Vasketøjskurven er fremstillet i et stærkt bomuldscanvas, og du får derfor en vasketøjskurv af høj kvalitet. Vasketøjskurven har desuden et let og elegant låg, så du hurtigt og nemt kan gemme vasketøjet lidt væk. 

Pris: 733 kr.

Cinas vasketøjskurv

Vasketøjskurven fra Cinas er perfekt til dig, der foretrækker det bæredygtige valg. Vasketøjskurven er nemlig fremstillet i genbrugte papirfibre. Derudover er den beklædt med et kraftigt sortfarvet tekstil, som sikrer en holdbarhed og flot design. 

Desuden er der tænkt i praktiske baner, da denne vasketøjskurv blev designet. Kurven har nemlig en oval front, som skaber et flot design men en flad bagside, som gør det praktisk. Vasketøjskurven kan dermed placeres helt indtil væggen uden at den optager for meget spildeplads. Vasketøjskurven har også en aftagelig inderpose, som du nemt kan vaske efter behov. 

Pris: 1.170 kr.

OYOY Living Stribet Vasketøjskur

Vasketøjskurven fra OYOY Living har et helt særligt design. Vasketøjskurven er nemlig fremstillet i flettet rattan, som er et naturmateriale. Derudover har den mørke striber rundt om kurven, hvilket skaber et smukt og flot design, og vasketøjskurven er derfor et smukt indretningselement i sig selv. Det unikke ved denne vasketøjskurv er, at den bliver fremstillet i hånden, og hver vasketøjskurv vil derfor være helt unik. 

Pris: 674 kr.

Astrid Vasketøjskurv

Astrid er en fantastisk og praktisk vasketøjskurv i stof. Det fantastiske ved denne vasketøjskurv er, at du får 2 vasketøjskurve samlet i én. Her får du nemlig den klassiske vasketøjskurv, som kan stå inde i soveværelset. Men indeni kurven er der en udtagelig vasketøjspose, så du hurtigt og nemt kan transportere vasketøjet hen til vaskemaskinen. 

Pris: 469 kr.

Aquanova Vasketøjskurv Dix

Vasketøjskurven fra Aquanova har et stilrent og særpræget design. Vasketøjskurven er fremstillet i bambus, og har et elegant flettet design. Det elegante design gør, at vasketøjskurven skaber en varm og moderne stemning i lokalet samtidig med, at den er enormt flot at have stående fremme. 

Pris: 674 kr.

Zone Vasketøjskurv

Denne vasketøjskurv er perfekt til dig, der foretrækker den organiske og praktiske mulighed. Vasketøjskurven fra Zone er nemlig fremstillet i PP-plast, som er velegnet til genanvendelse. Vasketøjskurven har et elegant og stilrent design, som med garanti vil pynte i det moderne og skandinaviske hjem. 

Pris: 699 kr.

Få hurtigt styr på vasketøjet

At vaske tøj i sig selv er egentlig ikke den helt store byrde – vaskemaskinen klarer jo den største del af arbejdet. Men der vil jo altid være lidt forarbejde, som vi desværre ikke helt kan undgå – nemlig at sortere tøjet. 

Det fantastiske ved vasketøjskurven er, at du hurtigt og nemt kan få styr på sorteringen af vasketøjet. Nogle vasketøjskurve har nemlig et indbygget sorteringssystem, som betyder, at kurven er inddelt i to eller flere rum, så du allerede fra start kan sortere tøjet. 

Ofte vælger mange også at have flere vasketøjskurve stående. Det kunne eksempelvis være én vasketøjskurv til mørkt tøj og én vasketøjskurv til lyst tøj. Dermed kan du hurtigt få sat en vask i gang, og du behøver ikke at bruge tid på at sortere tøjet. 

Sådan finder du den perfekte vasketøjskurv

I dag findes der mange forskellige vasketøjskurve, som appellerer til enhver indretningsstil. Det er naturligvis en stor fordel, da det giver dig mulighed for at finde den helt perfekte vasketøjskurv hjem til dig. 

Men de mange muligheder kan måske også gøre det en anelse udfordrende og kompliceret – fordi hvilken vasketøjskurv er egentlig den rette for dig? Skal den bare være så praktisk som muligt? Eller skal den have et flot og tiltrækkende design?

Vi vil gerne gøre det så nemt som overhovedet muligt for dig, når du skal på jagt efter en ny vasketøjskurv. Derfor har vi samlet nogle gode overvejelser, som forhåbentligt kan lede dig på rette vej. 

Hvor stor skal den være?

Først og fremmest bør du starte med at overveje, hvor stor din vasketøjskurv skal være. 

Hvis du bor i en mindre husstand, har du højst sandsynligt ikke brug for en særlig stor vasketøjskurv. Hvis der til gengæld er tale om en større familie, kunne det måske være rart med en vasketøjskurv med en lidt større kapacitet. 

Hvis du ikke har lyst til at have én stor vasketøjskurv stående i hjemmet, så kan du med fordel købe flere vasketøjskurve. Det kan eksempelvis være en vasketøjskurv til soveværelset, badeværelset og børneværelset – så undgår du også, at børnene smider deres vasketøj på gulvet, fordi der er for langt hen til vasketøjskurven. 

Typer af vasketøjskurve

Når du har fået styr på, hvor stor din vasketøjskurv skal være, så kan du begynde at overveje materialet. Hvis du har præferencer for lækkert design, så spiller materialet måske en større rolle i jagten på den perfekte vasketøjskurv.

Vasketøjskurv i træ

En vasketøjskurv i træ er meget “in” for tiden. Træ er nemlig med til at skabe en varm stemning med et rustikt eller naturligt look. Derudover findes mange forskellige design i træ, og der er derfor noget for enhver smag. Her kan ud eksempelvis få en vasketøjskurv i flettet træ, i bambus eller måske en vasketøjskurv i valnøddetræ med et perforeret design. 

Fordelen ved en vasketøjskurv i træ er, at de er stabile. Derudover har de også en tendens til at have en større pladskapacitet, og de egner sig derfor særdeles til den lidt større familie. 

Vasketøjskurv i plastik

En vasketøjskurv i plastik er perfekt til dig, der ønsker et budgetvenligt alternativ, da de typisk befinder sig i den lave ende af prisklassen. Til gengæld fås den ikke i lige så mange attraktive design, som eksempelvis vasketøjskurven af træ. Den er derimod perfekt, hvis du bare ønsker en billig løsning, som alligevel ikke skal stå til frit skue for de besøgende gæster. 

Vasketøjskurv i stof

En vasketøjskurv i stof er perfekt til dig, der ikke har plads til en større vasketøjskurv. Fordelen ved disse vasketøjskurve er nemlig, at de ikke fylder særlig meget. Derudover har de typisk en hang, som du nemt kan transportere kurven hen til opvaskemaskinen uden at den bliver ubehagelig at gå med.

Med eller uden låg?

Dernæst kan du overveje, hvorvidt din vasketøjskurv skal være med eller uden låg – der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge muligheder.

En vasketøjskurv uden låg er nemmere at komme til, da du hurtigt kan smide tøjet ned i kurven. Til gengæld vil dit vasketøj være til fri skrue for dem, der går forbi vasketøjskurven. Med en vasketøjskurv med låg, kan du ikke stå i den anden ende af lokalet og sigte efter at ramme i med tøjet. Til gengæld vil dit vasketøj være gemt væk for dine gæster. 

Hjul, fødder eller vægthængt? 

Hvis du foretrækker en vasketøjskurv, som du hurtigt og nemt kan transportere, så bør du overveje en vasketøjskurv med hjul. Hvis du til gengæld foretrækker en vasketøjskurv, der blot skal forblive på sin plads, så bør du overveje en kurv med ganske almindelige fødder. Du har dog også mulighed for at vælge en væghængt vasketøjskurv, hvis du foretrækker et alternativt, som ikke fylder særlig meget. 

Inderpose eller ej?

Endeligt bør du overveje, hvorvidt din vasketøjskurv skal have en inderpose eller ej. Det er dog ikke alle vasketøjskurve, som har en inderpose – det findes hovedsageligt i de kurve, der enten er af træ eller stof. Fordelen ved er inderpose er, at den beskytter vasketøjskurven. Derudover kan du også vaske inderposen, så du ikke ender med en vasketøjskurv, der lugter af beskidt vasketøj. 

Læs også: De 16 skønneste sengeborde til væggen

3 gode tips og tricks til tøjvasken

Vasketjansen er måske ikke den mest spændende opgave i hjemmet – men den skal jo klares. Uanset om du har mange års erfaring med tøjvask eller blot ganske få, så er det altid rart med at par gode tips og tricks, som kan forlænge levetiden på dit tøj. 

Vask ikke tøjet mere end nødvendigt

Hver gang vi vasker vores tøj, udsætter vi det for slitage, da vaskeprocessen er rimelig hård ved tøjet. Du kan derfor med fordel skære lidt ned på tøjvasken. Hvis tøjet ikke er synligt beskidt, kan du eksempelvis hænge det ud på badeværelset inden du tager et varmt bad, da dampen også har en renliggørende effekt på tøjet. 

Vend altid vrangen udad på dit sorte tøj

Når du vasker tøj i mørke tekstiler, kan det faktisk være en rigtigt god idé at vende vrangen udad. Mørke tekstiler har nemlig en tendens til hurtigt at falme i farven, når det bliver vasket. Ved at vende vrangen udad forsinker du denne proces, da det er med til at holde bedre på farven. 

Husk altid at behandle pletter inden vask

Mange tror fejlagtigt, at en tøjplet nemt går væk, når man smider tøjet i vaskemaskinen. Hvis der er tale om en mindre og overfladisk plet, kan dette dog meget nemt være tilfældet. Men har du eksempelvis spildt spaghettisovs eller sennep på din lyse bluse, så bør du altid dække pletterne med i koncentreret vaskemiddel, og lade det trække i 5-6 timer. Vaskemiddel sørger nemlig for at opløse pletterne på forskud, således de nemmere går væk i vaskemaskinen.