10 lækre vægdrivhuse til haver af alle størrelser

Living Concept, internetowy magazyn o domu, oferuje teraz entuzjastom projektowania wnętrz wyjątkowy sposób na ulepszenie swojej przestrzeni życiowej inspiracjami z nieoczekiwanych źródeł. W połączeniu z ekscytacją odkrywania innowacyjnych koncepcji projektowych, wygodą dostępu do różnorodnych pomysłów i rozwiązań na wyciągnięcie ręki. Ponieważ ludzie starają się stworzyć idealne środowisko życia, emocje związane z oczekiwaniem wykraczają poza względy estetyczne i obejmują rozrywkę dzięki 22Bets, wiodącej platformie zakładów sportowych. Oferując dynamiczną mieszankę emocji i strategii, http://www.betgclub.com dodaje elektryczności do wypoczynku, pozwalając użytkownikom cieszyć się ulubionymi sportami w zupełnie nowy sposób. Dzięki przyjaznemu dla użytkownika interfejsowi i szerokiej gamie opcji zakładów, 22Bets jest przeznaczone zarówno dla doświadczonych graczy, jak i początkujących, zapewniając wciągające wrażenia, które zwiększają dreszczyk emocji w grze. Tak jak Living Concept zaprasza ludzi do odkrywania nieograniczonych możliwości projektowania domu, 22Bets zaprasza fanów sportu do zanurzenia się w emocjach związanych z przewidywalnymi umiejętnościami, tworząc niezrównaną synergię między wypoczynkiem a inspiracją.

Saftige tomater, stærke chilier og læskende agurker – kan du se det for dig? Det lyder jo lækkert, men det danske klima sætter sine begrænsninger for hvilke afgrøder, du kan dyrke under åben himmel.

For at løse denne problemstilling er det oplagt med et drivhus, hvor spirerne kan have det lunt. Et vægdrivhus er en særdeles lækker løsning, for her udnytter du samtidig husets varme. 

Vægdrivhuse tager til i popularitet, og vi forstår det godt. Man kan nemlig få dem i alle prisklasser, designs og størrelser. Så er der for enhver smag, pengepung og havestørrelse! Nedenfor har vi samlet 10 pragtfulde bud på dit nye vægdrivhus – og bagefter får du en skøn guide, så det bliver nemt at vælge det helt rigtige vægdrivhus til netop dig og dit behov.

Kompakt vægdrivhus fra frishop | Living-concept.dk

Specifikationer:

 • Model: Juliana Urban City Greenhouse
 • Farve: Sort
 • Vinduesmateriale: 4 mm hærdet glas
 • Størrelse: 0,32 kvadratmeter
 • Højde: 158 centimeter 

Hvis pladsen er trang, men de grønne fingre har brug for afløb, så er Julianas vægdrivhus med navnet Urban City Greenhouse et oplagt valg. Hos frishop.dk kan du se nærmere på dette lækre bud til din genvej til hjemmedyrkede tomater. 

Vælger du et Juliana vægdrivhus, så er du godt på vej. Der er tale om et dansk firma med knap 60 år på bagen, så de er i sandhed eksperter, når det gælder drivhuse. Det ses også på driften: Juliana både designer, udvikler og fremstiller selv deres drivhuse på fabrikken i Odense.Denne kvalitetslovning tør de endda sætte på skridt – derfor får du hele 12 års garanti på dit vægdrivhus, hvis du vælger et fra Juliana. 


Med et Juliana-vægdrivhus kan du se frem til både æstetik, kvalitet og funktionalitet. Det ser man tydeligt, også med denne lille model på 0,32 kvadratmeter. Selvom pladsen er trang, er der nemlig tænkt over hver eneste detalje.

Drivhusets ramme står i en moderne, sort farve, der emmer af eksklusivitet. Vinduerne består af 4 mm hærdet glas i hele baner. Derfor får du et skønt lysindfald, der giver gode vækstvilkår for planterne. 

Dette vægdrivhus er oplagt til den lille have, til terrassen eller på altanen grundet den handy størrelse med et grundareal på 0,4 x 0,8 meter. Størrelsen gør drivhuset perfekt til mindre afgræder, såsom cherrybusktomater, chiliplanter og krydderurter. Det giver dig mulighed for at tilføje smag og styrke til din daglige madlavning i sommerhalvåret. 

Vægdrivhuset er desuden ganske fleksibelt i sin indretning. Det er designet med to skydelåger, så du har nem adgang til alle planterne, og der er endvidere tre kroge, hvor du kan hænge dine redskaber. Nederst finder du opbevaringsplads til de ting, du gerne vil have ved hånden. 

Ved levering får du også to medfølgende hylder, som du selv vælger om du har lyst til at montere. Gør du det, får du mere hyldeplads til spirerne. Lader du være, har du herlig plads til en høj plante, for eksempel en skoleagurk, så der er til ungernes madpakker. 

Fordele:

Smukt design

✅ Høj kvalitet

✅ Fleksibel indretning

✅ Passer perfekt på altanen

Ulemper:

⛔️ Høj pris i forhold til størrelsen

⛔️ Begrænsede muligheder for planter grundet det lille grundareal

Specifikationer:

 • Model: Elmholm Exclusive vægdrivhus
 • Farve: Antracit
 • Vinduesmateriale: 4 mm hærdet glas samt polycarbonat
 • Størrelse: 13,1 kvadratmeter
 • Højde: 278,7 centimeter 

Når kun det allerbedste er godt nok, så skal du gå efter et Elholm Exclusive vægdrivhus fra Davidsen. Her får du – foruden et imponerende areal – mange lækre detaljer, der gør det til en ren fornøjelse at gå i haven. 

Vægdrivhuset præsenterer sig flot med profiler i antracit og vinduer i hærdet glas på 4 mm, udført i hele baner, hvilket forstærker det eksklusive udtryk. Taget består dog af 10 mm polycarbonat-plader, hvorfor de er særligt modstandsdygtige – perfekt til det danske vejr. 

Kombinationen af glas og polycarbonat er genial, for så får du et strømlinet udseende og et holdbart materialevalg til taget, der er udsat for størst vejr-udfordringer. Fordelene ved vægdrivet stopper dog ikke her … 

Et drivhus bliver varmt – men det kan også blive for meget af det gode. Derfor er Elholm-vægdrivhuset monteret med fire vinduer, så dine planter kan få luft på de allervarmeste dage. Netop fordi drivhuset er monteret på af en husvæg kan du se frem til en lang vækstsæson, da husets varme udnyttes, især i ydersæsonerne. 

At tilgå vægdrivhuset er nemt gennem hængslede dobbeltdøre i midten, der på magisk vis åbner op for vægdrivhuset. Med et areal på over 13 kvadratmeter får du godt med plads indenfor, så træd bare helt ind. 

Størrelsen gør drivhuset oplagt som hyggeligt orangeri, hvor du kan nyde årstidernes skiften. Her sidder du nemlig i læ, og med et tæppe over benene og en kop varm te, kan foråret nydes tidligt på året. 

Der er dog også masser af plads til planteliv, hvis det er de grønne fingre, der giver dig lyst til dette pragtfulde vægdrivhus. Drivhuset er simpelt indrettet indenfor, hvilket giver dig masser af mulighed for at sætte dit eget præg. Indret dig for eksempel med hylder til småtingene, kapilærkasser til agurkerne og krukker til krydderurterne henne ved cafebordet, så du kan nyde duften. 

Elholm er et anerkendt mærke inden for drivhuse, der forener attraktive priser med høj kvalitet. Prisen holdes på et fornuftigt niveau, da de selv står for importen. Dette vægdrivhus er i deres Exclusive-serie, hvilket vil sige du får et luksusdrivhus med et fundament i galvaniseret stål, to tagrender og et væld af andre lækre detaljer. 

Fordele:

✅ Stort grundareal

✅ Luksusmaterialer

✅ Mange indretningsmuligheder

Ulemper:

⛔️ Det fylder meget i haven

⛔️ Der medfølger ikke tilbehør til indretningen

⛔️ Drivhuset er en stor investering

Specifikationer:

 • Model: Vitavia Ida 900 
 • Farve: Grøn
 • Vinduesmateriale: 3 mm glas
 • Størrelse: 0,9 kvadratmeter
 • Højde: 182 centimeter 

Hvis drømmen er et par frodige agurkeplanter og måske lidt krydderurter, kan dette Vitavia-vægdrivhus fra byghjemme.dk være et rigtig godt bud.

Det er det mindste drivhus i Ida-serien, så det er perfekt til trange områder. Derfor kan du med fordel placere det lille, hyggelige vægdrivhus i den lille gårdhave, på terrassen eller måske endda på balkonen. Det bliver nemlig ikke svært at få plads til denne herlighed! 

Drivhuset har et charmerende udtryk med glasvinduer omkranset af grønne profiler i vedligeholdelsesfri aluminium. Derfor vejer drivhuset ikke særligt meget – så pas på, hvis det skal placeres på et sted udsat for meget vind. 

Af lækre detaljer ved dette drivhus kan vi først og fremmest nævne skydedøren, der giver fin adgang til planterne. Den kan endda låses, så du slipper for at den blæser op. Drivhuset er desuden udført med sans for helheden, så der er også tagrender og et tagvindue, der lader overskuds-varmen slippe ud, så dine planter kan ånde. 

En stor fordel ved at gå efter et Vitavia-drivhus er muligheden for tilbehør. Først og fremmest bør du tilkøbe en sokkel til drivhuset, men det er også nemt – og med en original sokkel matcher den dit vægdrivhus på fineste vis. 

Et andet tilkøb, som du måske bliver glad for, er hyldesættet, der sikrer dig optimal udnyttelse af drivhusets begrænsede plads. Så kan dine grønne fingre få mest muligt afløb, og det bliver plads til både tomater og stiklinger.

Med et vægdrivhus fra Vitative Drivhuse får du et drivhus, som imødekommer hobbygartneren. Den engelske virksomhed har mere end 35 års erfaring på området, så du er også sikret et gennemtænkt drivhus, der er skabt til at blive brugt.

Fordele:

✅ Flot, grøn farve

✅ Mulighed for tilbehør

✅ Skydedør giver nem adgang til planterne

Ulemper:

⛔️ Begrænset plads

⛔️ Soklen skal tilkøbes

⛔️ Forholdsvis dyrt drivhus i forhold til størrelsen og det mulige udbytte

Specifikationer:

 • Model: Juliana Veranda 12,9 m2
 • Farve: Sort/alu
 • Vinduesmateriale: 3 mm hærdet glas
 • Størrelse: 12,9 kvadratmeter
 • Højde: 192 centimeter (259 centimeter med sokkel)

Kølige drinks med kig til haven, spirende krydderurter og stiklinger, der snart kan ompottes. Sådan ser hverdagen ud med dette orangeri-lignende Veranda-vægdrivhus fra danske Juliana, forhandlet af 10-4. 

Juliana-vægdrivhuset er af den allerhøjeste kvalitet, og det er mærket din garanti for. Derfor kan du glæde dig over 12 års garanti på dit nye vægdrivhus, der desuden er gennemtænkt på den allerfedeste måde. Du får således både lækre materialer, skønt design og masser af indretningsmuligheder. 

Vægdrivhuset skal selvfølgelig placeres op af en væg, og den vil afgive varme, så dit drivhus beder holder varmen. Det gør vægdrivhuset oplagt til overvintring af planter, som har optimale vilkår herinde. 

Det består af aluminiumsprofiler i sort og sølv, hvilket giver et moderne og stilrent udtryk. Dette forstærkes yderligere af glaspartierne i hærdet glas, som er holdt i hele baner, så du får et uforstyrret indblik i drivhuset uden forstyrrende elementer på tværs. 

Fordelene stopper dog ikke her. Vægdrivhuset har et genialt sidevindue, der sikrer optimal ventilation, så planterne ikke bliver svedne, og nedløbsrøret hjælper i regnvejr. Tilkøber du e et stålfundament er du endvidere sikret et vægdrivhus, der er forankret og modstandsdygtigt over for vind og vejr. 

Til hverdag tilgår du drivhuset gennem den dobbelte stalddør, der er luksuriøst placeret i midten af vægdrivhusets front. Indenfor bemærker du den gode loftshøjde (især hvis du har sokkel på!), som gør det nemt at indrette drivhuset. Selv planter der fylder i højden får plads til at brede sig, og det store gulvareal giver dig et væld af anvendelsesmuligheder.

Således kan du snildt placere nogle plantekasser til tomater og agurker, et plantebord til stiklingerne og lidt havemøbler, hvor du kan nyde et koldt glas vin, mens de frodige planter vokser under de optimale vækstvilkår.

Det bliver også sjovt at tage børnene med i haven, for her får I masser af albuerum, så de kan hjælpe med at knibe sideskud af tomatplanterne, plukke krydderurterne og holde øje med om agurkerne er store nok til at blive høstet. Juliana-drivhuset giver jer på denne måde de skønneste rammer for både planteliv, familieliv og afslapning.

Fordele:

✅ Stort grundareal

✅ Glas i hele baner

✅ Stilrent design

Ulemper:

⛔️ En stor investering

⛔️ Kun to vinduer

⛔️ Soklen skal tilkøbes separat

Specifikationer:

 • Farve: Sølv
 • Vinduesmateriale: Hulrumstagruder
 • Størrelse: 2,39 kvadratmeter
 • Højde: 202 centimeter 

Når praktikken er vigtigere end æstetikken, så er dette vægdrivhus et rigtigt fint bud, for her får du et super-anvendeligt vægdrivhus, der uden tvivl vil berige dig med mange lækre afgrøder. 

En stor fordel ved dette vægdrivhus er at det kommer med et tilhørende fundament. Derfor bliver det let at få det monteret på holdbar vis – især hvis du følger anbefalingerne og støber fundamentet fast med beton. 

Vægdrivhuset står på en stabil rammekonstruktion af eloxeret aluminium. Profilerne består af forzinket stål, mens de transparente vinduer er af hulrumstagruder på 4 mm. Alt i alt fremtræder drivhuset ganske klassisk i sit udtryk, uden at være prangende. 

Vinduesmaterialet er er et usædvanligt materialevalg med klare fordele. Ruderne er skabt at polycarbonat og er UV-sikrede, og så har de en varmeisolerende effekt, så sæsonen forlænges i begge ender. Bemærk at materialet ikke er gennemsigtige ligesom glas, men at de lader lys strømme ind alligevel, så planterne inde i vægdrivhuset får gode vækstvilkår. 

Placer drivhuset op ad husmuren eller måske haveskuret bagerst i haven, hvis du gerne vil have vægdrivhuset i nærheden af resten af køkkenhaven. Når det er tid til havearbejde, tilgår du vægdrivhuset gennem den smarte skydedør, der giver let adgang til alle dine planter.

Inde i drivhuset bemærker du tagvinduet, der giver nem mulighed for udluftning, samt den attraktive loftshøjde, der giver plads – selv til høje agurkeplanter eller andre pladskrævende afgrøder. 

Vægdrivhuset har en attraktiv størrelse, hvor du får plads til kapilærkasser og krukker, men uden at det bliver overvældende. Derfor gør det sig særligt godt i mindre haver, hvor du ikke ønsker at drivhuset skal indtage en for stor plads. 

Fordele:

✅ Fundamentet følger med

✅ Praktisk størrelse

✅ God pris

Ulemper:

⛔️ Vinduesruderne falder ikke i alles smag

⛔️ De sølvfarvede profiler kan virke forældede

⛔️ Der er kun ét vindue

Specifikationer:

 • Model: HORTUS Vægdrivhus plast
 • Farve: Sort stel
 • Vinduesmateriale: Plastik
 • Størrelse: 2 kvadratmeter
 • Højde: 215 centimeter 

Hvis der skal være plads i budgettet til både drivhus og planter, så kan det være en god ide at gå efter et budgetvenligt vægdrivhus, som ikke efterlader et stort hul i økonomien. Vægdrivhuset HORTUS fra ComputerSalg er et rigtigt godt bud på et billigt vægdrivhus, som hurtigt får gang i de grønne fingre!

Det smarte vægdrivhus er skabt med en ramme i lakeret metal med samlestykker i plastik, så du behøver slet ikke noget værktøj til at samle det. Ud over stellet placeret et PVC-plastikovertræk, der fungerer som vinduer og det gør arbejdet til fulde – der er nemlig rigeligt med lysindfald og på samme tid læ fra elementerne. 

Da vægdrivhuset er ret let i sin konstruktion er det vigtigt at du fastgør det med pløkker eller lignende, og derudover skal det selvfølgelig monteret mod den husmur, som du har udvalgt. Vægdrivhuset er nemt at afmontere, hvis du ønsker at pakke det ned i vinterhalvåret, så det ikke udsættes for voldsomt vintervejr. 

Vægdrivhuset har en fin højde på 215 centimeter, så du ikke behøver lade dig begrænse, når du vælger grønne lækkerier, som skal vokse herinde. Med et grundareal på 100 x 200 centimeter er der også pæn gulvplads til krukker og måske en plantekasse til tomaterne. 

Når solen bager, så er det en simpel sag at skabe luft i drivhuset, for det har to lynlåsdøre samt to luftudtag med insektnet. Derfor kan du uden problemer skabe luftcirkulation, når du åbner drivhuset op i begge sider. 

Æstetikken er selvfølgelig en anden, når drivhuset ikke har vinduer i glas, men det er ikke noget, man tænker videre over, når først planterne stortrives i de lune rammer, som vægdrivhuset skaber. 

Fordele:

✅ Nemt at montere – og afmontere

✅ Virkelig god pris

✅ Fint med plads til planterne

Ulemper:

⛔️ Plastikken er ikke lige så slidstærk

⛔️ Ikke alle vil bryde sig om designet

⛔️ Drivhuset er meget let i sin konstruktion og derfor sårbart over for vind

Specifikationer:

 • Model: vidaXL drivhus 3,97 m²
 • Farve: Antracitgrå
 • Vinduesmateriale: Polycarbonat
 • Størrelse: 2,41 kvadratmeter
 • Højde: 199 centimeter 

Hos vidaXL kan du se nærmere på et fedt vægdrivhus, der foruden en god pris har en attraktiv størrelse og et moderne design. 

Stellet er skabt af antracitgrå aluminiumsprofiler, som giver et tidssvarende udtryk, da mørke drivhusrammer er meget moderne for tiden. Ruderne er skabt af praktiske plader af polycarbonat, som er yderst slagfaste. Bliver en plade revet løs i stormvejret, skal den blot monteres igen – så ingen knust glas i haven her! 

Plastikruderne har desuden en isolerende effekt, hvilket betyder at du får en lang drivhus-sæson, fordi det tidlige forår og det begyndende efterår også kan bruges med stor gevinst. Det er særligt smart i et land som Danmark, hvor sommeren godt kan have en kort vækstsæson, der giver ringe vilkår for mange planter. 

Vinduerne er gennemsigtige, men har en riflet effekt, der fremstår charmerende. Du kan nemlig tydeligt se planterne igennem, uden at det hele står krystalklart, hvilket på sin vis skaber en nydelig camouflage af drivhuset, der derfor ikke virker dominerende i haven. 

På de varme sommerdage kan du snildt åbne tagvinduet, så varmen kan slippe ud foroven, så du slipper for svedne planter. Når fortegnet er modsat og sneen daler, skal du være opmærksom på at taget ikke er skabt til at klare større mængder sne.

Dette vægdrivhus er på 2,41 kvadratmeter, men vidaXL sælger modellen i mange størrelser – lige fra 0,87 kvadratmeter og op til 4,71 kvadratmeter. Det betyder at du nemt kan vælge et vægdrivhus, som passer ind i netop din have. 

Fordele:

✅ God pris

✅ Mange størrelsesvarianter

✅ Moderne design

Ulemper:

⛔️ Ruderne er ikke helt gennemsigtige

⛔️ Taget kan ikke modstå snefald

⛔️ Kun ét vindue – også på de store modeller

Specifikationer:

 • Model: Ida 7800 
 • Farve: Sølv
 • Vinduesmateriale: 3 mm glas og 6 mm polycarbonat
 • Størrelse: 7,8 kvadratmeter
 • Højde: 221 centimeter 

Når pladsen er trang er vægdrivhuset fra Ida et oplagt valg, for her får de grønne fingre nok at lave, og da drivhuset placeres op af en væg er det et smart valg til både balkoner, terrasser og mindre gårdhaver. 

Her ser vi dog nærmere på en stor model inden for Ida-serien, så her er der dejligt med albuerum. Derfor kan du nemt indrette sig med både havemøbler og grønne planter, der skaber stemning og afgrøder på én og samme tid. 

Vægdrivhuset fremtræder klassisk med anodiserede aluminiumsprofiler, som har et tidløst udtryk. Vinduerne er en fordelagtig kombination af glas og plast. Taget er af slagfast polycarbonat, der kan klare for eksempel nedfaldsfrugt. Siderne er i nydeligt glas, der lader masser af lys komme ind og samtidigt sikrer dig et konstant kig ind til alle dine smukke planter. 

En anden fordel ved taget er at det begrænser varmeindtrængningen i drivhuset, så du undgår svedne planter. Når varmen rigtig brager i det danske sommerland, er det desuden smarte tagvinduer, der lader varmen sive ud igen. 

Ved montering af drivhuset har du et valg – du bestemmer nemlig selv om du vil have en dør i hver ende eller en dobbelt skydedør i midten. Det giver dig råderum, så du selv kan designe drivhuset efter forgodtbefindende. Ønsker du kapilærkasse hele vejen hen, er det smart med døre i enderne – men ellers giver en dobbeltdør i midten pragtfuld adgang ind til vægdrivhuset. 

Der er desuden et skønt grundareal, så der er plads til alle de planter, som du kan drømme om. Her kan du altså både få klassikerne såsom tomat og agurk og de mere eksotiske indslag – måske endda en melonplante? 

Bemærk at der med fordel kan tilkøbes en sokkel til drivhuset. Det vil give den mest hårdføre montering af vægdrivhuset, så det kan modstå vind og vejr. 

Fordele:

✅ Du bestemmer selv hvor dørene skal vær

✅ Praktisk PC-tag

✅ Pragtfuld størrelse

Ulemper:

⛔️ Soklen skal tilkøbes

⛔️ Mange foretrækker sorte profiler

Specifikationer:

 • Model: Helena vægdrivhus 11900
 • Farve: Antracitgrå
 • Vinduesmateriale: 3 mm hærdet glas og 10 mm polycarbonat
 • Størrelse: 11,9 kvadratmeter
 • Højde: 239 centimeter

Skal dit nye vægdrivhuset være havens topattraktion – både når det gælder æstetik, størrelse og funktion? I så fald er Helena-vægdrivhuset fra Plantetorvet et rigtig godt bud!


Dette lækre vægdrivhus emmer af luksus fra ende til anden. Det første der slår dig, er de antracitgrå profiler i anodiseret aluminium. De giver nemlig vægdrivhuset et moderne udtryk, så det vil matche nyere huse på smuk vis. 

Derefter ser du nærmere på alle vinduespartierne. Taget er i hårdfør polycarbonat, så det kan klare lidt af hvert. Derudover minimerer det varmetabet og reducerer kondens, så det bidrager endda også til drivhusets funktionelle aspekter. Siderne er holdt i hærdet glas i hele baner, hvilket forstærker den eksklusive stil. 

Alle detaljerne er også tænkt godt igennem. Der følger nedløbsrør med, så det bliver nemt at komme af med regnvandet, og der er gode muligheder for at lufte ud med to tophængslede vinduer, som placeret enten på siderne eller foran. 

Deres placering afhænger af hvor du ønsker dobbeltdøren skal placeres – det står dig nemlig frit for hvorvidt du vil have dørene i den ene af siderne eller midt foran. Træf valget på baggrund af drivhusets placering i haven samt hvordan du ønsker at indrette dig inden i det. 

Apropos indretning, så får du masser af muligheder grundet den lækre størrelser. Du kan sagtens få plads til både en hyggekrog og masser af plantekrukker, der kan byde på et væld af saftige grøntsager, delikate krydderurter og frodige frugter. 

Hvis det ikke er de grønne fingre, der trækker i dig, kan du også gå hele vejen og bare bruge vægdrivhuset som et pragtfuldt orangeri, hvor du forlænger sæsonen i begge ender. I så fald kan du med fordel placere drivhuset i forlængelse af din terrasse, så det er nemt at rykke ud og ind alt efter vejret.

Fordele:

✅ Smukt design

✅ Masser af indretningsmuligheder

✅ Soklen følger med

Ulemper:

⛔️ Høj pris

⛔️ Ingen tagvinduer

Specifikationer:

 • Model: Halls Qube Lean-to 68
 • Farve: Sort
 • Vinduesmateriale: Hærdet glas 3 mm 
 • Størrelse: 4,7 kvadratmeter
 • Højde: 230 centimeter

   

Vægdrivhuset Halls Qube fra Homeshop er et perfekt valg, når du ønsker et drivhus, som ikke fylder hele haven – men alligevel efterlader dig med masser af plads til at lege gartner i hjemlige rammer!

Det smarte vægdrivhus placeres op mod en husvæg, hvilket betyder at det fylder betragteligt mindre i haven eller på terrassen. På samme tid får du glæde af husmurens varme, som vil være med til at forlænge vækstsæsonen inde i dit drivhus, så tomaterne får rigtig gode vilkår!

Vægdrivhuset har et strømlinet og moderne design. Profilerne er holdt i sort, hvilket understøtter det stringente udtryk, og det hærdede glas giver dig smukke glaspartier, som lader lyset strømme ind, så planterne kan trives til fulde.

På samme tid kan du se frem til et praktisk tag i perlemorhvid polycarbonat, hvilket sikrer dig mod et overopvarmet drivhus og dertilhørende svedne planter. Det isolerer endda også for kulden, så planterne ikke fryser i ydersæsonerne. Prikken over i’et er at de hvide tagplader fungerer som et herligt element i drivhusets æstetik. 

Det er dog ikke kun kønt – det er også rigtig lækkert at bruge! Foran bemærker du de to skydedøre, som let glider op takket være inspirationen fra skuffesystemers udtræk. Der er nærmest intet dørtrin, hvilket giver dig nem adgang – også hvis du er gangbesværet eller i følgeskab med små fødder. Udluftningen sikres af de to velplacerede vinduer. 

Halls har stærk inspiration i den engelske drivhustradition, omend de hører under danske Juliana Drivhuse A/S, så du er sikret en høj kvalitet. Vil du have fuld effekt af dit drivhus, er det en fordel at tilkøbe et fundament, så det monteres på bedste vis.

Fordele:

✅ Moderne design

✅ Holdbare materialer

✅ Dobbelt skydedør med lavt dørtrin

✅ Attraktiv pris

Ulemper:

⛔️ Fundament skal tilkøbes

⛔️ Ingen tagvinduer

Sådan vælger du dit nye vægdrivhus

Vægdrivhus findes i masser af modeller og prisklasser, så det bliver let en omsiggribende opgave at finde lige præcis dét vægdrivhus, som matcher både dine behov, din have og din pengepung. 

Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej med valget af dit nye vægdrivhus. Derfor vil vi nedenfor gennemgå drivhusets mange aspekter og facetter. På den vis udruster vi dig til at vælge rigtigt i første hug. 

Afdæk dine behov

Før du kommer for godt i gang, så må du lige forventningsafstemme lidt med dig selv. Det er nemlig vigtigt, at du ender med et vægdrivhus, der passer til lige præcis dig! 

Et vægdrivhus fylder betragteligt mindre end et traditionelt drivhus, da du placerer den ene side op imod en væg – og det sparer en masse på pladsen. Derfor skal du alligevel lære begrænsningens kunst, hvis du har en mindre have, så drivhuset ikke ender med at dominere. 

Tænk grundigt over hvad du gerne vil bruge dit nye vægdrivhus til. Drejer det sig om en enkelt plantekasse med et planter – eller vil du have gang i det helt store gartneri? Hvor mange planter du har plads til afhænger selvfølgelig af hvor stort drivhuset er, så vælg en model, der passer til dine grønne forventninger.

Herudover skal du overveje hvordan vægdrivhuset skal bruges. Traditionelt set anvendes et drivhus til frodige planter, men med de større muligheder er det også hyggeligt at indrette en afslapningskrog med rare havemøbler, så du kan nyde foråret allerede i den spæde start.

Endelig bør du også tænke over dagligdagen i drivhuset. Skal der være enkelt dør eller dobbeltdør, og er det vigtigt med et lavt dørtrin? Hvor mange vinduer har du brug for og er der andre funktioner, du ikke kan leve uden?

Når først du ved hvordan fremtiden med dit vægdrivhus ser ud, er du klar til at fortsætte jagten på den helt perfekte kandidat til netop dig! 

Vægdrivhusets materialer 

Vægdrivhuset består, simpelt formuleret, af to elementer: Et stel og nogle vinduespartier. Derfor skal du tage stilling til materialet af to omgange – om end den første er hurtigt overstået.

Stellet

Stellet består af såkaldte profiler og rammer. Førhen var det normalt med trædrivhuse, og de er da også til at drive op den dag i dag, selvom de efterhånden hører til sjældenhederne. Ulemperne er da også til at se og føle på, for et drivhus er ofte forbundet med høj fugt, hvilket ikke altid er foreneligt med træ (der herudover også kræver løbende vedligehold!).

Derfor langt de fleste drivhuse nu med et praktisk stel i aluminium, der er både let og vedligeholdelsesfrit. Der er store variationer i hvor tykt og solidt de forskellige rammer er, så selvom de næsten alle er i det samme materiale, skal du stadig se dig for. 

Spinkle drivhuse er nemlig sjældent en fordel i Danmark, hvor vi som bekendt godt kan få glæden af noget gedigent blæsevejr fra tid til anden. Dog er kraftige drivhuse ofte dyrere – så overvej hvor vejrudsat dit vægdrivhus kommer til at være og træf dit valg derefter.

Vinduespartierne

Når det gælder vinduespartierne, skal du have hovedet med dig, for her er der mange ting på spil. Allerførst gælder det dog de forskellige materialetyper, som vinduespartierne kan have. 

Polycarbonat

Polycarbonat, også kaldes PC-plader, er meget modstandsdygtige overfor både nedfaldsfrugt samt vind og vejr. Selv hvis de bliver blæst løs i en efterårsstorm er det nemt, for de går ikke stykker, men kan blot monteret igen bagefter. 

Dog får du ikke den samme gennemsigtige overflade, som du gør med glas, for de fremstår matterede – og nogle er endda malede eller rillede, hvilket yderligere påvirker udseendet. Om du kan lide det er en smagssag, men det er i hvert fald ikke traditionelt. 

En anden fordel, foruden holdbarheden, er den isolerende effekt, som polycarbonat kan have. Det betyder at det hverken bliver for varmt eller for koldt. Den matterede overflade begrænser solindfaldet, så du undgår svedne planter, og fordi pladerne isolerer kan du forlænge sæsonen lidt i begge ender. Det er smart i et omskifteligt dansk klima, hvor vækstsæsonen kan være kort.

Glas

Glas er det klassiske valg i drivhuse og ofte også det mest populære valg i dagens Danmark. Der er også mange fordele ved glas. Først og fremmest er glas smukt – det står glimtende i solen og giver det mest pragtfulde indblik til din grønne oase. 

Herudover giver glas også det allerbedste lysindfald, fordi solen uhindret kan skinne ind. Bliver det for det meget af det gode, kan solen begrænses med kalk eller skyggegardiner, der kan skærme lidt. 

Der er desuden flere typer glas at vælge imellem. Almindeligt glas er forholdsvis skrøbeligt, men til gengæld er det relativt billigt og du kan let selv udføre reparationer, hvis en rude bliver knaldet. Bare skær glasset til med en glasskærer og du har hurtigt et nyt glas til drivhuset. Husk dog på at glas, der splintrer, er skarpt – især for bare fødder og bløde poter.

En anden mulighed er hærdet glas, som er flere gange stærkere end almindeligt glas, så det bedre klarer en vildfaren bold eller en gren, der blæser af træet. Du kan desværre ikke selv skære det til, så er uheldet alligevel ude, er det mere besværligt at udskifte. Dog kan du til hverdag glæde dig over smukke glaspartier, fordi det hærdede glas ofte kommer i hele baner,hvilket giver et luksuriøst touch til drivhuset. 

Kombinationsmuligheder

Mange drivhuse trækker på appellen fra både glas og polycarbonat. Derfor ser du tit drivhuse, der har glas i siderne og PC-plader på taget. Det giver dig det bedste fra begge verdener.

Taget vil være holdbart og isolerende, mens glaspartierne visuelt dominerer, fordi det er dem du ser, når du begiver dig rundt i haven. Derfor kan en kombination af materialer være at foretrække – især hvis du drømmer om et særligt solidt drivhus. 

Plastik

Sidst men ikke mindst vil vi lige nævne plastik. Blød plastik er ikke brugt så tit, men det ses nogle gange ved de budgetvenlige drivhuse. Der er nemlig tale om et billigt og fleksibelt materiale – så er din økonomiske formåen begrænset, så kan det være et udmærket valg.

Drivhuse - Living-concept.dk

Vægdrivhusets størrelse

Nu er det tid til at tænke over drivhusets størrelse. Der skal selvfølgelig være plads i haven til drivhuset, hvad end det står op ad husmuren nær køkkenhaven eller på terrassen i forlængelse af hyggeområdet. Sørg derfor for at vælge et vægdrivhus, som godt være der uden det bliver alt for dominerende og altoverskyggende. 

Højde

Den første dimension, du skal skænke en tanke, er højden. Mange planter kræver relativ meget plads opad for rigtig at kunne trives. Hvis de grønne fingre skal have frit spil, bør du gå efter en minimumshøjde ved de lave sider på minimum 150 centimeter – og gerne over 200 centimeter hvor det er højest. Så får frodighederne de allerbedste betingelser! 

Jo højere drivhuset er jo større bliver kubikmålet også, og det har også meget at sige. Jo mindre luft der er i drivhuset, jo højere bliver fugtigheden og jo sværere bliver det at regulere varmen. Derfor betyder højden også noget, selv for de lave planter. 

Endeligt har højden noget at sige i forhold til arbejdshøjde, særligt hvis der er tale om større vægdrivhuse, som du går helt ind i. Det er nemlig træls med et drivhus, der er så lavt, at du nærmest ikke kan stå oprejst. 

Grundareal

Overvej derefter grundarealet – hvor meget gulvplads vil du gerne have? Det har betydning for hvordan du indretter drivhuset. 

Skal du kun have plantekasser, så mål op hvor mange du skal have plads til. Beregn 2-3 afgrøder per kapilærkasse, og så ved du cirka hvad du kan have i dit drivhus. Drømmer du derimod om krukker og hylder er det sværere at regne ud. 

En tommelfingerregel at du hellere skal vælge det lidt større drivhus, hvis valget står mellem to størrelser. Før du ved af det har du nemlig endnu flere grønne ideer, som du gerne vil presse derind! 

Et drivhus i en anseelig størrelse giver dig ydermere plads til at bruge drivhuset til ophold. Et cafesæt i den ene side vil uden tvivl bringe lykke på årets tidlige forårsdage. Derfor kan det være attraktivt at vælge et drivhus med plads til planter såvel som hygge.

Vægdrivhusets design

Nu til noget mindre fornuftspræget – dit vægdrivhus’ udseende. Lige meget om du går efter et mini-vægdrivhus eller et større orangeri, så vil det visuelt virke fremtrædende i dit uderum. 

Farve

De klassiske aluminiumsdrivhuse har sølvfarvede profiler, der står lyst og nydeligt. De senere år er det dog blevet tiltagende populært med sorte eller mørkegrå profiler, hvilket ændrer betragteligt på udseendet. Farven har ikke nogen funktionel betydning, så gå efter et vægdrivhus, som tiltaler dig! 

Døre og vinduer

Lidt i samme åndedrag skal du overveje vægdrivhusets døre og vinduer. Er det skydedøre eller med hængsler og hvor mange vinduer er der egentligt? 

Det er en klar fordel med skydedøre, der ikke sårbart blafrer i vinden. Det åbner på fineste vis op for drivhuset – især hvis du vælger et vægdrivhus med dobbeltdøre. Herudover giver en åben dør også godt med luft ind til dine planter.

At vælge et drivhus med velplacerede vinduer er også essentielt, så du kan skabe luftcirkulation. Her skal du vælge mellem vinduer i siderne og taget. Tagvinduer er smarte, da varmen stiger opad og derfor lidt vil undslippe fra vinduer øverst i vægdrivhuset.

Montering

Når først du har forelsket dig i et lækkert drivhus, så sørg for at du får monteret det korrekt, så det ikke ryger i den første storm.

 

En stålsokkel eller et støbt fundament er måder, hvorpå dit drivhus vil forankres til jorden. Jo større dit vægdrivhus er, jo vigtigere er det at placerede det solidt på jorden, da glaspartierne er vindfølsomme. 

Forsikringen har noget at sige

Mange forsikringer vil dække drivhuset, hvis det er monteret på et muret eller støbt fundament. Undersøg derfor om dit forsikringsselskab dækker – og hvilke betingelser de har. Er der tale om et stort vægdrivhus er det især relevant, da der er tale om en større økonomisk investering.

Vægdrivhusets placering

Der er forskellige aspekter, som du bør overveje, når du beslutter dig for placeringen af dit nye vægdrivhus. 

Varme og kolde mure

En fordel ved vægdrivhuse er at de låner varme fra huset – især i ydersæsonerne. I sommerhalvåret kan en muret væg desuden virke som et varmebatteri, da muren opvarmes i løbet af dagen og herefter afgiver varme i løbet af natten. Overvej derfor hvilken mur du placerer dit vægdrivhus op mod – det har noget at sige for vækstbetingelserne!

Praktisk eller socialt

Hvor du placerer vægdrivhuset bør også afgøres af dets funktion. Er der tale om en forlængelse af køkkenhaven, så placer det herefter – måske opad haveskuret, hvis det er tættere på køkkenhaven. Skal vægdrivhuset derimod bruges socialt, så er det oplagt at placere det i forlængelse af terrassen op mod huset. 

Vind og vejr

Oftest vil et drivhus rumme grønne planter, der gerne skal trives i det varme klima, som drivhuset skaber. Derfor bør du overveje vind og vejr, når du beslutter dig for hvor vægdrivhuset skal stå.

I forhold til vind bør du overveje hvor vindudsat det skal være – især hvis du vælger et vindfølsomt drivhus. Da drivhuset jo er placeret op imod en væg er det dog langt mindre udsat end et drivhus med fire fritlagte sider.

Sol er godt – men kan også blive for voldsomt. Derfor er en solrig sydplacering ikke altid at foretrække, fordi de kan give alt for varme drivhuse og hermed planter i mistrivsel. Foruden verdenshjørnerne kan du også se på om der er elementer, som vil give svalende skygge – for eksempel et stort træ. Gå endvidere gerne efter en placering med morgen- og aftensol.

Gode planter til vægdrivhuset

Når først beslutningen er taget om et vægdrivhus, så kribler det i de grønne fingre for at komme i gang! Der er da heller ikke noget bedre end friske, hjemmedyrkede afgrøder … 

Giv planterne masser af varme

Du kan placere nærmest alle planter inde i dit drivhus. I den tidlige sæson kan frilandsplanter få en tyvstart i lune rammer, og når du når længere hen på sommeren, er du klar til varmekrævende planter, som normalt ikke trives i et dansk klima. Oplagte drivhusplanter er:

 • Tomater
 • Agurker
 • Peberfrugter
 • Chiliplanter
 • Figentræer
 • Citrusfrugter
 • Meloner
 • Vindruer

Etårige og flerårige

Her bør du skelne mellem etårige og flerårige. Etårige planter er dem, du anskaffer hvert år. Det er for eksempel tomater, agurker og peberfrugter. De er særligt velegnede til kapilærkasser, hvor de får gode vækstvilkår grundet den kontrollerede vanding. 

Flerårige planter er for eksempel vinplanter og træer (figen og citrusfrugter). Husk at ikke alle flerårige planter kan klare en vinter i drivhus, da nogle ikke vil overleve frostgrader – og dem skal du derfor have plads til indenfor, når det bliver rigtig koldt. En vin kan du dog sagtens plante på en fast plads i drivhuset, hvorfra den kan sprede sig langs den ene side. 

Plantebørnehave

Er der tale om et større drivhus kan du også få plads til en plantebørnehave. Et praktisk plantebord er oplagt til forspiring af sommerblomster, og er der god plads kan du også ompotte dine planter inde i drivhuset. 

Krydderurter

Krukker fulde af velduftende krydderurter er et sansemæssigt bombardement uden lige, og derfor kan du med fordel placere velvalgte krydderurter i dit nye vægdrivhus. Det giver foruden masser af duft også et herligt pift til din madlavning. Gode krydderurter til drivhuset er blandt andet:

 • Basilikum 
 • Persille (kan sættes udenfor om sommeren)
 • Citronmelisse (flerårig) 
 • Timian (kan sættes ud om sommeren)
 • Oregano (kan sættes ud om sommeren)

Sydlige himmelstrøg

Et vægdrivhus er også en perfekt tilføjelse til haven, hvis du gerne vil nyde en stemning af sydlige himmelstrøg. Her kan du nemlig dyrke lækre sydfrugter, som ellers ikke dur i det danske klima. Det kan for eksempel være:

 • Ferskentræer (til det lille vægdrivhus: dværgfersken)
 • Nektarintræer 
 • Kiwitræer (til det lille vægdrivhus: stikkelsbærkiwi) 
 • Vindruer 
 • Citrusfrugter

Husk at de fleste sydfrugter ikke er hårdføre, så de kræver en frostfri placering i vinterhalvåret.

 

FAQ om vægdrivhuse

Hvor skal vægdrivhuset stå?

Som nævnt er vægdrivhuset kendetegnet ved at stå op mod en mur. Hvilken mur du skal vælge afhænger af mange ting – blandt andet verdenshjørnerne. Find gerne en solrig placering.

Hvor stort skal vægdrivhuset være?

Dit vægdrivhus skal være lige så stort som dit behov – men mindre end din have. Med det mener vi at der skal være plads til det, men gå gerne efter et drivhus, som har plads nok til dine grønne ambitioner.

Hvad kan jeg dyrke i vægdrivhuset?

Hvad du kan dyrke i vægdrivhuset afhænger blandt andet af højden på drivhuset. Herudover er et drivhus kendetegnet ved at være en oplagt placering af kuldefølsomme planter, der ønsker et varmere klima, end vi har på naturlig vis i Danmark.

tableForDiviConfig