Store spejle | Stor guide | Living-concept.dk

21 store spejle til gulv, loft eller væg

Spejle er et uundværligt element i den moderne indretning. De sætter prikken over i’et og understreger dine øvrige indretningsvalg på fineste vis. Derfor kan du med fordel gå hele vejen og vælge et stort spejl, som vil bidrage markant til stemningen.

Store spejle giver nemlig endnu mere af alt det gode. Du behøver slet ikke lade dig begrænse, men kan uden skrupler gå efter et prangende, stort spejl. Det vil være en understregning af din stil – og så ser det også bare megagodt ud!

Netop når du giver spejlet en stor plads i din indretning, så er det vigtigt at vælge rigtigt. Der findes en masse forskellige typer af store spejle. Nedenfor vil vi vise dig et udvalg og guide dig gennem processen med at finde det helt rigtige spejl til netop dig.

Fritstående gulvspjejl fra LikeHome | Living-concept.dk

Hos LikeHome finder du en spændende kandidat til dit nye, store spejl. Med en højde på knap 160 centimeter står spejlet fra Bloomingville flot og prægtigt – perfekt til for eksempel entréen. Hylden under spejlet er desuden oplagt til et par sko eller lidt dekorativ nips.

Spejlet er fritstående. Det vil sige at det ikke skal monteres, men derimod stå direkte på gulvet. Det har en fed effekt, da det gør spejlet endnu mere markant i indretningen. Det er fremstillet af smukt mangotræ og kendetegnes ved et gennemført design med rene linjer. 

Det smarte spejl har endvidere en vippeeffekt. Det betyder, at du kan justere vinklen på spejlet, så det passer bedst muligt. Det er en genial funktion, hvis I flere forskellige der bruger spejlet. Så kan alle nemlig opleve en perfekt vinkel, når man spejler sig. 

Med et flot, stort spejl i entréen bliver det en fornøjelse at komme ud af døren – og hertil er dette spejl det perfekte bud!

Fordele:

✅ Smukt træ

✅ Attraktiv størrelse

Ulemper:

⛔️ Fylder på gulvet

⛔️ Ikke nødvendigvis egnet til meget høje personer

My Home byder blandt andet på spejlet Urbino, som passer ind i ethvert moderne hjem. Det store spejl har en pragtfuld størrelse på 170 x 75 centimeter, hvorfor det vil være en mærkbar tilføjelse til indretningen. 

Det smukke spejl har en koksgrå, meleret kant, som på fineste vis rammer det ind. Det skaber en passepartout-effekt, som gør spejlet til et selvstændigt element blandt den øvrige indretning. Fremfor at gemme sig i mængden står det nemlig frem med sin flotte stil.

Farvevalget er perfekt til det moderne hjem. Vær ikke bange for at det virker mørkt, for spejlet modvirker effekten ved at være lysreflekterende. Bor du lyst, vil rammen være en pragtfuld kontrast. Bor du med mørke møbler, vil spejlet matche på naturlig vis. 

Det store spejl kan med fordel bruges i både stuen og entréen. Da det er horisontalt, skaber det længde og bidrager med en pladsgørende effekt til rummet. Spejlet vil endvidere også gøre sig godt i erhvervsindretningen – for eksempel i lobbyen.

Fordele:

✅ Fin kant

✅ Flot farvevalg

✅ Horisontalt spejl, der skaber rum omkring sig

Ulemper:

⛔️ Stilen er ikke for alle

⛔️ Horisontalt spejl, der ikke gør det muligt at spejle sig fra top til tå

Hvis du leder efter en unik tilføjelse til din bolig, er dette runde spejl fra Pejsen perfekt. Spejlet har en imponerende diameter på 50 centimeter, så der er tale om et spejl, der vækker opsigt på den fede måde.

Stilen er fræk med en læderrem, som indskriver spejlet i en skandinavisk indretningsstil. Remmen omgiver spejlet og bruges desuden til ophæng. Det er Ørskov Copenhagen, som står bag spejlet, så du er sikret et produkt i højeste kvalitet.

Det runde spejl er et vidunderligt indretningselement, der i kombination med remmen skaber et naturligt udtryk. De to valg forstærker nemlig hinanden, og resultatet er et organisk og blødt udtryk. 

Læderremmen kan dog også ses som et maskulint element, som på denne måde skaber balance i hjemmets indretning. Her får du således en smuk kontrast til sarte farver og lyse toner. Alternativt kan spejlet også anvendes på herreværelset som en understregning af de maskuline omgivelser.

Fordele:

✅ Smuk læderrem

✅ Organisk form

✅ Pragtfuld æstetik

Ulemper:

⛔️ Læderremmen er ikke for alle

⛔️ Spejlet har begrænset praktisk anvendelse

Vil du gerne have et spejl, som udstråler rene linjer og ingen dikkedarer? Så er dette spejl fra kitchn det oplagte valg!

Spejlet har en flot størrelse på 80×120 centimeter, hvilket automatisk vil give det en særlig plads i hjemmet. Der er desuden anvendt skjult ophæng. Det betyder at det du ser, er netop det du ser. 

Her får du ingen forstyrrende elementer. I stedet for stråler spejlet i alt sin enkelthed uden synlig ramme eller ophæng. Det gør det til et vidunderligt element, der blandt andet gør sig godt i soveværelset, på gangarealer eller på badeværelset.

En yderligere fordel er den vendbare montering. Det giver dig rig mulighed for at indrette dig præcis efter dine ønsker. Endeligt kan du se frem til en attraktiv pris, så spejlet ikke vælter budgettet. 

Alt i alt et stærkt valg, når spejlet skal tale for sig selv og være uden omsvøb.

Fordele:

✅ Vendbar montering

✅ Attraktiv pris

✅ Stilrent

Ulemper:

⛔️ Stilen kan anses som vag

⛔️ Spejlet kan fremstå nøgent uden ramme

Hvis du leder efter et spejl i luksusklassen, så er dette badeværelsesspejl fra SkiftSelv absolut perfekt. Her får du nemlig et spejl med mange komfortable funktioner!

Premium-spejlet i sig selv har en fin størrelse på 75×200 centimeter, hvorfor det vil pynte over badeværelsesmøblet – også selvom du har to håndvaske. Størrelsen i sig selv er dog langt fra alt.

Det moderne spejl byder på stor komfort. Der er integreret LED-belysning såvel som antidug, så det bliver en sand fornøjelse at anvende spejlet efter badet. Lys og antidug er endvidere nemt at aktivere med Touch Sensor – så alt i alt et gennemtænkt, stort badeværelsesspejl. 

Den ekstra luksus understreges i hele spejlets udformning, der blandt andet byder på en brudsikker behandling, afslebe kanter og IP44-vandbeskyttelse. Du får derfor hele pakken fra A til Z, og det rene design får spejlet til at indgå som et naturligt element i en tidssvarende indretning

Fordele:

✅ Touch Sensor

✅ Anti-dug

✅ LED-lys

Vådrumssikring

Ulemper:

⛔️ Design uden mange detaljer

⛔️ Højere pris

⛔️ Kræver strømtilslutning

Kristina Dam-spejlet fra Trendy Living er en absolut perle. Her får du et stilrent og imponerende spejl på hele 187 centimeter i højden – en fuldkommen pragtfuld tilføjelse til ethvert soveværelse eller i entréen.

Spejlet er imponerende med sin roterende installation. Det sættes op på væggen, men har lidt afstand til hertil og kan således rotere om egen akse. Bag på spejlet venter en fræk detalje – to smarte kroge, hvor du kan hænge småting, såsom din cardigan eller tørklædet. 

Her får I glæde af et stort spejl, der vil komplimentere jeres moderne indretning og på samme tid være et selvstændigt, smukt element. Størrelsen på 187×57 centimeter gør fuldfigursspejlet anvendeligt for store såvel som små. Derfor skal I ikke nøjes med en kompromisplacering af jeres spejl – det skal nok passe til jer begge. 

Det smukke spejl er fremstillet af mørkt, pulverlakeret stål, som giver det et urbant touch. Dette lidt maskunline materiavalg mødes af en organisk, oval form på spejlet. Helhedsudtrykket er derfor afbalanceret og afstemt, hvilket gør det nemt at få spejlet til at indgå i den øvrige indretning. 

Fordele:

✅ Smart rotationsmulighed

✅ Praktiske kroge bagpå

✅ Fantastisk størrelse

Ulemper:

⛔️ Fylder ud fra væggen

⛔️ Markant pris

Hvis drømmen er et rundt spejl, så har Davidsen et rigtig godt bud. Dette smukke Toronto-spejl har en prægtig diameter på 100 centimeter foruden en smuk, grøn kant, der afrunder det på fineste vis. 

Den runde form på det store spejl gør udtrykket organisk og blødt. Kanten er holdt i olivengrøn, som understreger blødheden og på fineste vis komplementerer den øvrige indretning. Spejlet vil indgå naturligt i en moderne såvel som traditionel indretning med det neutrale farvevalg. 

Størrelsen er imponerende, og spejlets store overflade giver rummet en helt særlig karakter. Der er ikke tale om et fuldfigursspejl, men derimod et indretningselement, som breder lys og rumlighed.

Især entréen vil være en oplagt placering til dette spejl, så du kan rette på håret, før du går ud af døren. Placer det for eksempel med et nydeligt entrémøbel nedenunder for et fuldendt udtryk. 

Fordele:

✅ Smuk, olivengrøn kant

✅ Pragtfuld størrelse

Ulemper:

⛔️ Ikke fuld figur

⛔️ Farven passer ikke til alle

Hvis du leder et unikt spejl, som virkelig gør sig bemærket, så kan du se nærmere på dette spejl fra ByLiving, forhandlet af Bolig & Haven. Her får du nemlig et pragtfuldt spejl med en urban æstetik.

Det smukke spejl har et imponerende mål på 200 x 100 centimeter, og så er det fleksibelt i indretningen. Du vælger nemlig selv om du ønsker det hængende vandret eller lodret. De to muligheder har hver deres særegne udtryk, så det kan passes ind i den øvrige indretning.

Spejlet oser af kvalitet, da det er håndlavet af de bedste materialer. Rammen består af jern, der har en industriel stil, og spejlene er unikke stykker oxideret glas. Her får du således et sandt unika. 

Den urbane stil matcher flot i den moderne indretning, og det industrielle touch bidrager med en rå tone. Brug det i samspil med en New Yorker-inspireret indretning eller anvend det som kontrast til det bløde og nordiske. Valget er dit!

Fordele:

✅ Håndlavet

✅ Kvalitetsmaterialer

✅ Unikt

Ulemper:

⛔️ Markant stil, som ikke er for alle

⛔️ Forholdsvis høj pris

Her får du et smukt spejl fra Nordal, solgt af Werenberg. Tiki-spejlet kan ses som en hyldest til de traditionelle designtraditioner, da det står klassisk med en gylden ramme med flotte ornamenter. 

Rammen i guld (fremstillet af træ og PU-skum), har fine detaljer, især øverst med de pragtfulde stuk-agtige ornamenter, der afrunder udtrykket. Samtidig er det tøjet ind, så det ikke tager over. Dette forstærkes af den nederste del af spejlet, som fremstår rektangulær og som modstykke til øverste dels detaljerigdom. 

Spejlet måler 190 x 80 centimeter, så du kan få noget nær fuldfigur-oplevelsen her. Det gør spejlet perfekt til for eksempel entréen eller soveværelset. Har du en walk-in-garderobe, kan det også give det sidste strejf til indretningen. 

Den klassiske stil bringer tankerne tilbage på stilfulde elementer, såsom lange gardiner, flotte tæpper og en følelse af luksus. Anvender du det gyldne spejl i din moderne indretning, kan du således glæde dig over et strejf af luksus og en klassisk note til et ellers tidssvarende hjem.

Fordele:

✅ Klassisk design

✅ Smuk ramme i guld

✅ Attraktiv størrelse

Ulemper:

⛔️ Materialevalg modsiger designet

⛔️ Overvældende detaljer øverst, som for mange bliver for meget

Vil du gerne have et stilrent design med en stram æstetik? Så er Kaagaard-spejlet fra Drømmeland en perfekt kandidat. Her får du en enkel ramme og en smart størrelse, som gør det nemt at inkludere i indretningen.

Spejlet har praktisk ophæng bagpå, som understøtter det minimalistiske design. Med et mål på 40 x 150 er det perfekt til at tjekke dagens outfit, før du fortsætter din dag. Derfor kan spejlet gøre sig godt i for eksempel entréen eller soveværelset. 

Spejlet er fremstilles med en simpel og stilren ramme. Du kan vælge mellem flere farver: bøg, lys oliebehandlet eg, hvid eller sort. På den måde kan du finde det spejl, som matcher din øvrige indretning på allerbedste vis. Vælg hvorvidt farven skal være i kontrast eller overensstemmelse med hjemmets andre farver.

Stilen er minimalistisk, hvilket betyder at spejlet ikke kommer til at dominere i dit hjem. Tværtimod bliver det et lysskabende element, der bidrager med rummelighed og som afrunder indretning på smagfuld vis. 

Fordele:

✅ Minimalistisk design

✅ Attraktiv pris

Ulemper:

⛔️ Ingen størrelsesvalg

⛔️ Anonymt design, der nemt bliver overset

Hos Ilva finder du Angelo-spejlet, som er en fantastisk valgmulighed, når det gælder dit nye spejl. Det fritstående figurspejl har både et smukt design og en perfekt størrelse. 

Spejlet er som nævnt fritstående med en fod bagpå. Det betyder at du frit kan rykke rundt på spejlet og placere det som du vil – hver eneste dag. Du slipper altså for et fastmonteret spejl, som du fortryder placeringen af. 

Angelo-spejlet er fremstillet af sortmalet bøg, og med et mål på 50 x 150 centimeter er der tale om et lækkert figurspejl. Vinklingen grundet foden gør det endnu nemmere at spejle sig fra top til tå. Det fine bøgetræ udstråler kvalitet, men er på samme tid et diskret valg. 

Da spejlet er med sort ramme er det let at integrere i indretningen – enten som kontrast eller i samhørighed med andre sorte elementer. Det har en fin balance mellem at gøre sig bemærket, men ikke at overtage showet, når det gælder indretningen. 

Placer for eksempel spejlet i entréen som en lækker detalje, så du kan tjekke dagens outfit som det sidste du gør, før du forlader huset og påbegynder din dag. 

Fordele:

✅ Fleksibel placering

✅ Smukt design

Ulemper:

⛔️ Kan ikke fastmonteres på en væg

⛔️ Hvis du er høj, er størrelsen ikke nødvendigvis optimal

Hvis dit nye spejl på badeværelset skal være af den ypperste kvalitet, så er det lækre Alape-lysspejl fra VVS.dk helt perfekt! 

Her er der tale om et kvalitetsspejl til badeværelset med integreret belysning. Målet er 60 x 100 centimeter, så der er tale om et stort badeværelsesspejl. Det står stilrent med en pulverlakeret, matsort ramme, så det passer ind i enhver moderne indretning. 

Essen i ærmet er det indirekte LED-lys, som er monteret hele vejen rundt. Det er dæmpbart og med touch-funktion, så du kan tilpasse det lige præcis dine behov for lys på badeværelset. Lysfarven er 4000 Kelvin, og spejlet er vægmonteret – men husk dyvler.

Når kun det bedste er godt nok, er dette en pragtfuld kandidat. Lyset er i kontrast til den mørke ramme, og det øvrige design er diskret og træder på fin vis i baggrunden. Gør badeværelset komplet med dette lækre spejl!

Fordele:

✅ Integreret LED-lys

✅ Stilrent design

Ulemper:

⛔️ Høj pris

⛔️ Begrænset størrelse

Gulvspejlet fra BOBO er i sandhed noget for sig selv. Her får du en skønhed, der på fineste vis vil komplementere din øvrige indretning. 

Det smukke spejl med navnet Curve er skabt af Kare Design fra Tyskland, og der er kælet for alle detaljerne. Gulvspejlet er fremstillet af messingbelagt stål, der der både stilrent og elegant. Derfor vil spejlet være en pragtfuld tilføjelse i nærmest alle hjem.

Curve-spejlet har en højde på 170 centimeter, så det er markant uden at blive overvældende. Rammen er oval, så formen er organisk og blød – ligesom den gyldne farve. Selvom spejlet er markant i sit design undgår det derfor at dominere. 

Messing-rammen er smuk i kontrast med grønne planter, hvide vægge eller mørke farvetoner. Derfor får du mange indretningsmuligheder med dette spejl. Den smukke æstetik gør det endvidere oplagt i for eksempel stuen, hvor det vil runde indretningen af på fineste vis.

Fordele:

✅ Smuk messing-belagt ramme

✅ Oval form, der skaber et blødt udtryk

✅ Selvstændigt element i indretningen

Ulemper:

⛔️ Fylder på gulvet

⛔️ Begrænset højde

Hvis du gerne vil forene flere funktioner, så er dette Hafa-spejl fra Frishop et oplagt valg. Her får du nemlig smart opbevaring bagved, så det bliver let at holde orden på badeværelset – også selvom du mangler plads. 

Vil du gerne have både opbevaring og spejl, men er pladsen begrænset, er det smart med dette spejl. Her er der nemlig god hyldeplads, der kan tilgås fra både højre og venstre. En lækker detalje er at der er et tilgængeligt 230V-udtag, som for eksempel kan bruges til eltandbørsten. 

Det er rart med overblik og organisering, men det skal også være nemt i hverdagen. Derfor er det fedt med opbevaring bag selve spejlet, så du slipper for fedtfingre på spejlskabet – eller skabslåger, der ikke bliver lukket efter brug. 

Det store spejl har et imponerende mål på 40 x 155 centimeter, så det bliver nærmest fra top til tå. Fra fronten bliver du mødt af en ren spejloverflade, mens hylderne kan være enten sorte eller hvide. Vælg blot den variant, der passer bedst til resten af hjemmet. 

Selvom spejlet er oplagt på badeværelset, kan du også sagtens finde andre placeringer. Hvad med i entréen – så der er plads til nøgler og pung – eller i soveværelset, så du kan have yndlingssmykkerne lige ved hånden? 

Fordele:

✅ Smart opbevaring

✅ Attraktiv størrelse

✅ Strømudtag

Ulemper:

⛔️ Fylder ud fra væggen

⛔️ Kan samle støv uden låger

Når du bare gerne vil holde det helt simpelt og uden dikkedarer, er det rart med et spejl, der ikke gør for meget væsen ud af sig selv. Det får du blandt andet med dette Scanbad Multo+ -spejl fra 10-4. 

Spejlet har et fint mål på 120 x 70 centimeter, så det store spejl giver dig en fin spejloverflade ude på badeværelset, hvis du har et større badeværelsesmøbel, det skal hænge over. 

Fordi spejlet er den del af Scanbad-serien, kan du nemt supplere med et stilrent badeværelsesmøbel, så æstetikken bliver komplet. Her passer spejlet perfekt til de fleste møbler med dobbelthåndvaske. 

I alt sin enkelthed står spejlet stilrent med en ren overflade og ingen synlig ramme. Der er hele 5 års garanti på fabrikationsfejl, og spejlet er IP44-godkendt, så det kan holde til badeværelsets strabadser. Vil du senere hen udvide, kan der tilkøbes LED-lys.

Her får du altså et nydeligt spejl uden forstyrrende detaljer og til en attraktiv pris. Alt i alt er det altså en rigtig god handel!

Fordele:

✅ Stilrent design

✅ Perfekt til dobbelthåndvaske

✅ Kan udvides, da det er del af en serie

✅ God pris

Ulemper:

⛔️ Ikke lys

⛔️ Ikke varme

⛔️ Ingen opbevaringsmuligheder

Spejle behøver ikke kunne høre til indenfor – også udendørs kan de være et vidunderligt element i haveindretningen. Dette skønne spejl fra vidaXL er et oplagt bud, når du leder efter et spejl til uderummet. 

Det smukke spejl måler 100 x 45 centimeter, så det skal nok gøre sig bemærket. Det er selvfølgelig velegnet til udendørs brug, da det er fremstilles af sortmalet jern og glas. Formen er en antik, spids bue, der bringer tankerne hen på gamle kirker, eventyr og trylleri. Denne stil forstærkes af rusteffekten, som giver det slidstærke jern en antik effekt. 

Der er huller i toppen af spejlet, så det er nemt og ubesværligt at montere det ude i haven. Du kan for eksempel fremhæve et yndlingselement i haven ved at lade det afspejle eller lysne en mørk krog op og give illusionen af et større rum. 

Grundet spejlets smukke æstetik er det derudover også et pragtfuldt element i sig selv – helt uden at have en funktion. Hvad med at afrunde rosenhaven med lidt eventyrstemning eller fuldende terrassen med en antik-lignende detalje?

Fordele:

✅ Kan monteres udenfor

✅ Smukt design

✅ Nem montering

Ulemper:

⛔️ Kræver fantasi ved placeringen

⛔️ Æstetikken er ikke for alle

Hvis du drømmer om et spejl, der i sandhed er unikt, skal du kaste et blik på PASSION-spejlet fra Sinnerup. Dette smukke bølgespejl er i fuldfigur-størrelse, og så er det endda også arkitekttegnet!

Det er intet mindre end Sinnerups arkitekt Jens Christian Nørmark, der står bag spejlet, som har en smuk stil. Det frasiger sig de lige linjer og er i stedet for organisk i sin bølgeform. Derfor er der tale om et spejl, der i sin egen eksistens også er et kunstværk, der kan pryde din væg.

Spejlets imponerende design gør det til et oplagt element i entréen eller stuen, hvor det gør sig bemærket. På samme tid har det en funktionel berettigelse, da det skaber lys og rum – foruden at det gør det muligt at spejle sig selv. 

Den organiske form gør spejlet til et vidunderligt element i den moderne indretning, der ofte er kendetegnet ved lige linjer og skarpe streger. Her blødes der op for det hele, og da spejlet ikke har en markant ramme, bliver det aldrig overvældende.

Fordele:

✅ Arkitekttegnet

✅ Smuk form

Ulemper:

⛔️ Kan virke forstyrrende i indretningen

Hos Havemøbelland har de dette fine spejl med facetslebet glas og hvid ramme. Et oplagt valg til blandet andet entréen eller soveværelset. 

Spejlet har en størrelse på 50 x 130 centimeter, så det er stort uden at blive dominerende. Det gør det endvidere let at indpasse i den øvrige indretning. Den hvide ramme gør spejlet til et designelement i egen ret, da rammen har en tilpas bredde.

Stilen tenderer mod den romantiske, da den hvide ramme er prydet af patina. Derfor modsiger du dig det industrielle, men opnår derimod en indbydende æstetik, som fremstår ganske feminin.

Den bløde stil er oplagt både som kontrast eller i samspil med husets andre møbler og elementer. Da det er holdt i hvid, bliver det dog ikke for meget med patinaen, som ellers let kan virke overvældende. 

Spejlet kan smukt sættes sammen med farverige elementer såsom kulørte blomster, en malet væg eller mørke møbler. På den måde kan du komplementere både spejlet og det øvrige element.

Fordele:

✅ Pæn stil

✅ God størrelse

Ulemper:

⛔️ Patina er ikke for alle

⛔️ Kunne med fordel have været endnu større

Hos billigskabe.dk har de et fedt spejl – det bagbelyste Star-spejl, som har en god størrelse og en skøn stil. 

Spejlet er på 60 x 120 centimeter, så det bliver en værdifuld tilføjelse til dit badeværelse, og du vælger selv om du skal monteres vandret eller lodret. Herudover bidrager det med et strejf af luksus, da det moderne spejl har nemlig alskens nymodens herligheder!

Først og fremmest er spejlet bagbelyst med energibesparende LED, som fordeler sig på fin vis via den genanvendelige plexiglasstruktur. Der er touch-styring af spejlet, så du nemt kan skifte mellem den varme og kolde belysning, så sæt stemningen efter behov. 

Af andre detaljer bør nævnes varmeelementet, der sørger for at du altid bliver mødt af et dugfrit spejl – perfekt på de travle morgener, så du kan bruge spejlet straks efter du træder ud af badet. 

Stilen er moderne og stringent, da rammen stort set kun består af lysstriben. Endelig er spejlet selvfølgelig IP44-godkendt, så du ikke skal gruble over sikkerheden ude på badeværelset. 

Fordele:

Antidug

✅ LED-lys

✅ Flot stil

Ulemper:

⛔️ Mere omfattende installation

⛔️ Anonymt design, der kan virke intetsigende

Andlight har et glamourøst spejl, som vil være et spændende og opmærksomhedstiltrækkende element i enhver indretning. Stilen er modig og unik – perfekt til et moderne hjem, hvor det uden tvivl bliver prikken over i’et.

Francis-spejlet fra Petite Furniture er rundt og har en diameter på 110 centimeter, så der er tale om et stort spejl. Det gør sig derfor godt i grandiose hjem – og har du brug for endnu større effekt, kan du endda vælge at anvende mere en ét spejl!

Der er tænkt over alle detaljerne med dette spejl, som sender et nik til antikken. Der er et centreret ophæng, der giver spejlet et let fald forover – ligesom på klassiske venetianske spejle. 

Den mest markante feature er dog farven. Spejlglasset er nemlig pigmenteret i periferien i blålilla farve, så det bringer tankerne hen på antikke, oxiderede spejle. På samme tid fremstår farverne moderne, og spejlet vil derfor være et smukt indslag i en tidssvarende indretning. 

Fordele:

✅ Smuk, farvet overflade

✅ Pragtfulde detaljer

Ulemper:

⛔️ Høj pris

⛔️ Begrænset effekt og funktion som reelt spejl

Bahne byder blandt andet på dette smukke spejl fra Nordal. Med en imponerende størrelse på 200 x 100 centimeter er der tale om et fuldfigurspejl, der i sandhed vil bidrage til rummets æstetik. 

Det flotte spejl er fremstillet af sortlakeret jern, så det fremstår robust. Herudover er det endda også egnet til at stille direkte op af væggen for en ganske særlig effekt. Du kan dog også hænge det op, hvis det passer bedre ind. 

Spejlet har en fin ramme med såkaldte vinger. Derfor fordeler spejlet sig over i alt fem spejloverflader, hvoraf den midterste er hovedspejlet – de andre fungerer som fine detaljer, der fuldender udtrykket. 

Med sin sorte ramme og spændende udformning er spejlet en perfekt tilføjelse til den moderne indretning. Placer spejlet i stuen og oplev en øget rummelighed eller skab lys i entréen med dette store spejl. 

Da spejlet er en del af Nordal-serien, kan du let kombinere det med andre møbler, der passer ind i samme æstetik.

Fordele:

✅ Smuk ramme og udformning

✅ Solide materialevalg

Ulemper:

⛔️ Relativ høj pris

⛔️ Tungt design, der kan virke dominerende

Guide: Find dit store spejl uden problemer

At finde et nyt, stort spejl til hjemmet kan være en overvældende opgave, for der findes et væld af produkter. På samme tid vil spejlet uden tvivl være et opsigtsvækkende element i din indretning, uanset hvad du vælger, så det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, før du træffer det endelige valg. 

Hvor stort skal spejlet være?

Et stort spejl kan nærmest ikke blive stort nok – men virkeligheden sætter sine begrænsninger, for der skal også være plads til hjemmets øvrige elementer. Der er dog nogle huskeregler, som er gode, når det gælder størrelsen på dit nye spejl.

Vær i øjenhøjde med spejlet

En god tommelfingerregel siger at midten af spejlet gerne skal være i øjenhøjde med den laveste voksen i husholdningen. På den måde vil spejlet nemlig kunne anvendes af jer alle. Når du vælger et stort spejl, som er mere end 60 centimeter højt, er det smart at have cirka en tredjedel af spejlet over øjenhøjde.

Tænk æstetik

Dit store spejl vil ikke kun have en praktisk funktion – det vil også være en tilføjelse til hjemmets æstetik. Derfor bør du ikke lade dig begrænse af praktikaliteter, men derimod slå dig løs og placere spejlet, så æstetikken går op i en højere enhed.

Hvor skal spejlet placeres? 

Man kan placere spejle i hele hjemmet med god effekt. Spejle bidrager nemlig med en vidunderlig rummelighed, da de reflekterer lyset og får rummet til at åbne sig op og virke større. 

Derudover skal ud også tænke over hvor du har brug for et spejl. Et oplagt sted er på badeværelset, hvor du gerne vil have et spejl, som du kan anvende, når du gør dig klar til en ny dag. Her kan du med fordel vælge et bredt spejl, så der måske endda er plads til to, som skal ud af døren. Gå også gerne efter et spejl, som er godkendt til vådrum (IP-44).

I stuen eller kontoret har spejlet ofte ikke en markant, praktisk funktion, men er derimod nærmere et indretningselement. Derfor kan du med ro i sindet slå dig løs i forhold til design og stil. 

Entré og soveværelse er andre oplagte placeringer af det store spejl. Entréer er ofte små og mørke, og her vil spejlet således have en dobbelt funktion, da det vil lysne op og samtidig give dig mulighed for at tjekke tøjet, før du smutter afsted. Både her og i soveværelset bør du derfor overveje et fuldfigurspejl, så du kan se dig selv fra top til tå. 

Med eller uden funktioner?

Et andet valg, som du skal træffe, er hvilke funktioner dit store spejl skal have. Førhen var et spejl et spejl – men nu er det så meget mere. 

Især badeværelsesspejle har ofte mange lækre detaljer. Du kan få dem med anti-dug, integreret lys og endda bluetooth-højtalere. 

Pas på du ikke lader dig forføre af de mange muligheder, men tænkt derimod din hverdag igennem. Hvis du træder direkte ud fra badet og ordner makeuppen, er det genialt med anti-dug. Skal det store spejl have hæderspladsen over vasken, er det en smart idé med integreret belysning, så det ikke skal indtænkes bagefter. 

Det er mageligt med et spejl, der har flere funktioner, og når du skal ud og anskaffe et stort spejl, bør du gøre det ordenligt. Derfor kan det meget vel være at et spejl med moderne komfort er det rette valg for dig. 

Du kan dog også gå efter et helt simpelt og almindeligt spejl uden tekniske funktioner. Det er ofte billigere og nemmere at installere, da det ikke kræver for eksempel strømtilslutning.

Hvad med form og montering? 

Når du går efter et stort spejl vil det kræve en plads i resten af din indretning. Derfor er det vigtigt at overveje alle detaljerne, før du trykker på køb. 

Spejlets form

Spejle er traditionelt set enten firkantede eller runde. Der er dog også masser af varianter heraf. 

Runde spejle

Et rundt spejl fungerer ikke som fuldfigursspejl, men det står smukt og organisk i sig selv. Ofte vil det prydes med en fin ramme, der fuldender det æstetiske udtryk. Vælg et rundt spejl, når du ønsker et spejl, som også er et kunstværk i sig selv. Perfekt til at spejle ansigtet og til at skabe lys og rum i hjemmet. 

Firkantede spejle

Et firkantet spejl er klassisk og anvendeligt. Det kan være med eller uden ramme, hvilket har betydning for den stil, som det udtrykker. En ramme vil fungere i samspil med resten af din indretning, mens et nøgent spejl uden ramme vil være neutralt i sit udtryk. 

Når du vælger et firkantet spejl skal du overveje om det skal monteres lodret eller vandret – altså hvilken led der er størst (hvis ikke du er faldet for et kvadratisk spejl). Ikke alle spejle kan monteres på begge måder, så tænk det igennem på forhånd. 

Et stort, firkantet spejl er oplagt som figurspejl og gør sig derfor rigtig godt i blandt andet entréen og soveværelset. 

Andre former

Du behøver dog ikke lade dig begrænse af de to ovenstående former, omend det er her udvalget er størst. Du kan også gå efter en hel tredje form – måske organisk, ovalt eller på anden vis opsigtsvækkende? 

Overvej spejlets funktion og indtænk det, når du beslutter dig for hvilken form, der gør sig bedst til dit behov. 

Montering

Tænk over monteringen af spejlet, når du vælger dit nye store spejl. Først og fremmest er det relevant at se på hvordan spejlet leveres – kræver det samling eller det er klar til brug? Det er rar forhåndsviden. 

Det klassiske spejl på væggen 

En klassiker er spejlet på væggen – og rigtig mange spejle er da også væghængte. Det betyder at de ikke kræver plads på gulvet og de er solidt placeret og uden risiko for at vælge. Det kan for eksempel være rigtig smart i en entré, der i forvejen er fyldt med sko og jakker.

Det modige fritstående spejl

Træf et modigt valg og gå efter et fritstående spejl. Et stort spejl, der står op ad væggen eller helt selv på en fod, er et pragtfuldt indretningselement. Spejlet bliver nemlig endnu mere sit eget, når det tager en fysisk plads på gulvet. På samme tid opnår du en mere fleksibel indretning, for spejlet kan flyttes, hvis behovet opstår. 

Kreative muligheder

Du kan også blive mødt af andre fede muligheder. Det er blevet populært med loftsmonterede spejle. Her får du nærmest effekten af et fritstående gulvspejl, men uden at det optager gulvplads eller kan vælte. Det er en fræk mulighed, der vil være en lækker tilføjelse i enhver moderne indretning.

Husk håndværkeren

Et spejl er en skrøbelig ting – selvom de fleste moderne spejle er forstærkede og slidstærke. Der er dog stadig tale om noget, der kan gå i stykker. Herudover er de fleste store spejle også relativt tunge.

Pas derfor på med at overvurdere dine egne evner med boremaskine, lim og rawplugs. Skal spejlet monteres korrekt på væg eller loft kræver det lidt håndværksmæssige evner – og har du dem ikke, er det en god ide at få fat i assistance fra en god ven eller en professionel håndværker. 

Store spejle | Living-concept.dk

Hvilken farve skal du vælge? 

Langt de fleste spejle vil være neutrale i selve spejloverfladen. Der er dog spændende spejle med farvede overflader, der giver en helt særlig effekt. Her er der altså tale om effektspejle, der ikke vælges for deres funktion, men derimod nærmere for æstetikken. 

I forhold til farve vil det oftere være relevant at se på rammens farve. Nogle spejle er stilrene og uden ramme, men rigtig mange vil prydes af en ramme, som bidrager til dets stilistiske udtryk. 

En tyk, mørk ramme på et stort spejl vil skabe en markant effekt, og spejlet vil gøre sig selv bemærket i den øvrige indretning. En lys, tynd ramme på et stort spejl skaber en pæn afslutning på spejlet, der på fin vis lader sig definere af rammen. 

Der er ikke noget rigtigt eller forkert, når det gælder rammens farve. Det handler bare om dig og din stil. Rammen kan enten matche hjemmets øvrige indretning eller skabe en kontrast. Vælger du en farverig ramme – for eksempel guld eller grøn – vil spejlet i sig selv blive et uafhængigt indretningselement.

Farver er lig med materiale

Tæt forbundet med rammens farve er rammens materiale – de to ting går oftest hånd i hånd. Derfor bør du i samme overbæring overveje materialet. 

Vælger du et guldspejl, der emmer af luksus, skal det nok ikke være fremstillet af træ. Gå derimod efter metaller, der enten er gyldne i sig selv eller belagt med for eksempel messing. 

Ønsker du et sort og solidt spejl, vil sortmalet jern ofte være et fremragende valg. Her forenes materialet nemlig med farvens æstetik. 

Går du efter en moderne stil, kan du også overveje alternative materialer såsom plastik eller træ. Plastik kan formes og farves i et utal af variationer, så her får du åbnet op for mange designmuligheder. Træ i sin rå form varierer alt efter træsort, og herudover kan træ efterbehandles for effekt med for eksempel maling eller olie. 

Sådan indretter du med spejle

Nu har du fået en masse fede tips med på vejen, så du kan vælge et stort spejl, som passer ind hjemme hos dig. Nu vil vi gerne opsummere et par af vores tips:

  • Skab lys med spejlet i mørke kroge
  • Skab rum med spejlet på trange områder
  • Overvej lys og anti-dug til spejlet på badeværelset
  • Vælg fuldfigurspejle til blandt andet soveværelset og entréen
  • Vælg runde spejle for deres dekorative effekt
  • Lad spejlets farve, ramme og materiale komplementere den øvrige indretning
  • Hæng spejlet op i øjenhøjde med den laveste voksen
  • Vær modig med store spejle og giv dem plads i indretningen
  • Hav mange spejle – begræns dig ikke til et enkelt spejl i indretningen 
  • Lad spejlet være et selvstændigt element i hjemmets indretning

Spejlets historie

Der er altså rigtig mange ting, som skal overvejes, når du vælger dit nye spejl. Før vi runder helt af, mener vi det er hensigtsmæssigt at redegøre for spejlets historie, så du kan få et indblik i den tradition, du indgår i, med dit nye store spejl. 

Egypten som forfader til spejlet

De allerældste spejle, som vi kender til, er fra oldtidens Egypten. Her var der ikke tale om prangende, store spejle. Det var derimod små spejle, der kun viste et udsnit. Alternativet førhen var dog værre – her måtte man klare sig med en vandoverflade eller vulkansk glas, hvis man var rigtig heldig. 

En sjælden luksus

I mange år var spejle en dyr luksus, som var forholdt til de allerrigeste. Det gjaldt både i Egypten, men også siden hen i Europa. Her blev Venedig særlig kendt for produktion af spejle i en ekstra høj kvalitet.

En moderne gode

Det spejl, som vi kender i dag, stammer fra det nittende århundrede, for først her blev teknikken god nok til tydelige og store spejle. Selvom spejlet altså rækker tusinder af år bagud, er det moderne spejl en relativ ny opfindelse. På trods af spejlets nutidighed, har det dog ofte et design, der peger bagud – for eksempel med gyldne, ornamenterede rammer.

FAQ om store spejle

Hvad gør et spejl?

Et spejl har en glat overflade, der reflekterer lysets stråler. Derfor kan man se et spejlbillede af det, der er foran spejlet. 

Hvordan er et spejl fremstillet?

Et moderne spejl er for det meste fremstillet af et stykke glad med et lag af metal bagved. Selvom idéen er simpel, er der dog stor forskel på spejles kvalitet. 

Hvad er et facetslebet spejl? 

Facetslibningen afrunder spejlets kanter og skaber en flot afslutning, der fremhæver spejlet. Herudover giver det en blød ramme, så man ikke skærer sig.