Sengerammer til soveværelset

En god seng er vigtigt, så vi kan få en god nattesøvn hver nat. Vores seng fungerer som omdrejningspunktet i vores soveværelser, så hvorfor ikke pifte den lidt op og lade den bidrage til en indbydende og flot indretningsstil? 

En seng behøver slet ikke at være kedelig og simpel – og det kan du hurtigt sørge for med en sengeramme. Sengerammer fås i masser af forskellige stilarter og materialer, som kan skabe en helt særlig stemning i soveværelset. Det fantastiske ved en sengeramme er nemlig, at du lynhurtigt kan forvandle en kedelig og simpel seng til en lækker seng med øje for flot design. 

I denne artikel har vi samlet de bedste sengerammer på markedet, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over, hvilken type sengeramme, der er den perfekte for dig.

De bedste sengerammer på markedet

En sengeramme er ikke bare en sengeramme. De fås både i forskellige størrelser, materialer, design – og du har derfor mange valgmuligheder at vælge mellem. Vi vil dog gerne gøre processen lidt nemmere for dig, og derfor har vi samlet nogle af de absolut bedste sengerammer på markedet efter vores mening, så du kan hoppe den del over.

Wrap Sengeramme

100004070476-001

Wrap Sengerammen er fremstillet i mat lakeret egefinér, og den passer derfor perfekt til den minimalistiske og nordiske indretningsstil. Sengebenene er fremstillet i sort pulverlakeret metal, som står i en flot kontrast til den lyse sengeramme. 

Det helt særlige ved denne sengeramme er dens design. Sengerammen har nemlig et simpelt men tidløst design, hvor sengegavlen har en bøjende effekt omkring hovedenden. Desuden er sengerammen skabt til vendbare madrasser, som sikrer et sundt og optimalt sovemiljø. 

Kaagaard Sengeramme

Kaagaard Sengeramme er perfekt til dig, der bare ønsker en simpel men effektiv sengeramme. Sengerammen er fremstillet i hvidlakeret træ, som passer perfekt til de fleste indretningsstile. Desuden har denne sengeramme pæne og afrundende hjørner, som giver rammen et elegant og flot look.

Kaagaard Sengeramme 380

Kaagaard sengerammen er en lækker og simpel sengeramme i et tidløst design – og den vil derfor passe perfekt ind i ethvert soveværelse. Her du får en sengeramme til en overkommelig pris uden at du skal gå på kompromis med hverken kvalitet eller design. Det helt særlige ved denne sengeramme er, at du stort set har mulighed for at bygge sengerammen efter dit eget ønske. Du kan eksempelvis selv bestemme farven til sengerammen, hvilke lameller den skal have mm.

Atlas Sengeramme

Atlas sengerammen leveres som et samlet produkt, der både indeholder sengestel, madras og topmadras – så kan du sove helt fantastisk allerede fra start! Denne sengeramme er derfor perfekt til dig, der ønsker en komplet seng af høj kvalitet med god komfort, uden at du selv skal på jagt efter de forskellige delelementer. 

Madrassen består af pocketfjedre, som er nogle af de bedste fjedre på markedet. Derudover er madrassen inddelt i fem komfortzoner, så du får den optimale støtter, når du sover. Madrassen har en hård fasthed, og topmadrassen har en hypersoft kerne samtidig med, at den er Svanemærket.

Naia Queen Sengeramme

Naia Queen sengerammen er ideel til den moderne forbruger, der både ønsker høj kvalitet og et forførende design. Denne sengeramme har nemlig et fantastisk design i form af mørkt massivt træ, som kan skabe en perfekt, dyb og rolig fornemmelse i soveværelset. Det er især sengegavlen, som definerer denne sengeramme. Gavlen består nemlig af 4 markante og aflange bjælker af ask, som skaber et moderne og unikt touch.

Paris Sengeramme

Paris sengerammen er særlig ideel til dig, der ønsker et flot og kvalitetsrig sengeramme til en overkommelig pris. Sengerammen har et elegant og simpelt design, som kan skabe en smuk og enkel detalje til soveværelset. Sengerammen afspejler i høj grad den minimalistiske stil samtidig med, at de rolige og grålige farver sikrer, at sengerammen skiller sig ud i soveværelset. 

Style Sengeramme

Style sengerammen er kvalitetseng i et enkelt og tidløst design. Sengerammen er nemlig fremstillet i massivt egetræ, som skaber et roligt og minimalistisk udtryk i soveværelset. Denne sengeramme har i høj grad en forkærlighed for det minimalistiske design, og du vil derfor ikke finde små detaljer – men til gengæld har træet et naturligt farvespil, som skaber noget helt særligt i sig selv. 

Sengeramme med opbevaring

Denne sengeramme er perfekt til dig, der ønsker at skabe en helt særlig stil hjemme i soveværelset. Her får du nemlig både en kvalitetsrig sengeramme, som ovenikøbet har et helt fantastisk design. Sengerammen er nemlig betrækket med velour i en brungrå farve, som både skaber en afslappende og ikke mindst enorm smuk atmosfære i soveværelset. 

Det helt fantastiske ved denne seng, udover designet, er dens opbevaringsmuligheder. Sengerammen har nemlig opbevaringsplads under madrassen, hvor der er rig mulighed for at opbevare mange forskellige ting. 

Polstret Seng SWIFT

Har får du en flot, kvalitetsrig og ikke mindst praktisk sengeramme. Denne sengeramme indeholder nemlig en rummelig beholder, som nemt kan åbnes ved at løfte madrassen op. Her kan du opbevare alt fra dit sengetøj til trøjer og pyntegenstande. Sengerammen har et fantastisk og unikt polstret look, som skaber en smuk og elegant udtryk.

Derfor bør du vælge en sengeramme

En sengeramme kan byde på flere fordele – og det er ikke helt uden grund, at sengerammerne efterhånden har fundet sig vej ind til flere og flere soveværelser. 

Først og fremmest kan en sengeramme skabe noget helt unikt i soveværelset. Før i tiden havde sengen langt større fokus på komforten end designet, men det laver sengerammen om på. Du kan nemlig få sengerammer i adskillige stilarter og materialer, så du kan skabe din helt egen stil i soveværelset – uden at gå på kompromis med hverken god kvalitet eller høj komfort. En sengeramme sørger nemlig både for, at du sover fantastisk om natten i en seng, som har et indbydende og flot design. 

Derudover kan en sengeramme også være meget praktisk i forbindelse med opbevaring. Mange sengerammer fås nemlig med opbevaringsmuligheder under sengen, hvor du eksempelvis kan opbevare trøjer, sengetøj, lagner eller hvad end, du har lyst til. Den er derfor også særlig ideel til dig, der ikke har så meget opbevaringsplads i soveværelset. 

Hvilken sengeramme skal jeg vælge?

I dag findes der et hav af forskellige sengerammer i både forskellige stilarter og materialer – og det er både på godt og ondt. Det er naturligvis en fordel, at du kan vælge mellem flere modeller, så du kan finde den helt perfekte sengeramme, der matcher din smag – men de mange muligheder kan desværre hurtigt blive uoverskuelige at komme igennem. 

Vi synes ikke, at det skal være hverken bøvlet eller svært at finde den helt rette sengeramme. Vi har derfor samlet nogle gode overvejelser, som forhåbentligt kan lede dig på rette vej.

Hvor stor skal sengen være?

En god start på jagten efter den perfekte sengeramme starter ved dette spørgsmål; hvor stor skal sengen være? Størrelsen på sengen er en præferencesag, og det er derfor helt op til dig, hvor stor din seng skal være. 

Hvis du sover alene, kan vi anbefale en seng i målene 90×200 cm. Den klassiske enkeltmandseng har dog kun målene 80×200, men de ekstra 10 cm i bredden kan gøre underværker – så har du lidt mere plads at slynge dig ud på. Fordi man sover alene, er det dog ikke ensbetydende med, at man skal sove i en enkeltmandsseng. Nyder du at have ekstra plads at gøre godt med om natten, så kan vi også varmt anbefale en trekvartseng i målene 140×200 cm. 

Hvis du deler sengen med din partner, kan pladsen hurtigt blive lidt trang. Vi anbefaler derfor en seng enten i målene 160×200 cm eller 180×200 cm. Her får I begge mulighed for at fylde lidt ekstra om natten uden at I ligger klos op ad hinanden – en god nattesøvn kræver bare lidt ekstra albuerum. 

Med eller uden opbevaring?

Dernæst kan du vurdere, hvorvidt du ønsker en sengeramme med opbevaring. Mange sengerammer har nemlig opbevaringsmuligheder under sengen typisk i form af udtræksskuffer. 

Hvis du har mindre soveværelser, eller bare generelt har pladsmangel, så kan en sengeramme med opbevaringsmuligheder være guld værd. Det fantastiske ved sengens opbevaringsmuligheder er nemlig, at det ikke fremgår tydeligt i soveværelset, fordi det skubbes ind under sengen. Her har du mulighed for at opbevare alt fra sengetøj, lagner, plaider eller bare små nipseting, du gerne vil gemme lidt væk. 

Stof, træ eller metal?

En sengeramme fås som sagt i forskellige stilarter og materialer. Som udgangspunkt er størstedelen af sengerammer lavet i enten stof, træ eller metal.

Hvis du gerne vil skabe en ekstra hyggelig stemning i soveværelset, så kan en sengeram i stof være den perfekte for dig. Du kan nemlig vælge mellem et hav af smukke og hyggelige design, som med garanti kan pifte hyggestemningen lidt ekstra op. 

Det kan også være, at du foretrækker det simple og minimalistiske udtryk i soveværelset. Hertil kan du eksempelvis vælge en sengeramme i lyst træ, som kan bidrage til en simpel men smuk indretning i soveværelset. Mulighederne er mange, og det er dig, der bestemmer indretningsstilen i dit soveværelse. 

Husk en god madras

En flot og elegant sengeramme er ikke meget værd, hvis du ikke har en god tilhørende madras. Når du køber en sengeramme, er det nemlig eksklusiv en madras – men du kan sagtens tillade dig at sætte lidt høje krav til madrassen. Det er trods alt den, der afgør, hvor godt du sover om natten.

Hvis du ønsker endnu mere komfort i sengen, så kan det være en god idé at supplere med en topmadras

Men hvad er en god madras egentlig?

En god madras er ikke ens for alle – nogle har eksempelvis brug for mere støtte og andre foretrækker en blød madras. Som udgangspunkt kan du bruge spring-, latex- eller skummadras i en sengeramme. Nogle tror fejlagtigt, at man også kan bruge en boxmadras, men det anbefales helst ikke.

Springmadras

En springmadras er kendetegnet ved, at madrassen består af indvendige fjedrer, som hjælper med at opretholde en behagelig liggeposition for kroppen. Fjedrene har forskellig tykkelse alt efter, hvilket område i madrassen, de er placeret. Der er eksempelvis tynde fjedre i de bløde områder, som dækker over skuldre og hofter. De tynde fjedre sørger nemlig for, at disse dele af kroppen kan synke længere ned i madrassen. Til gengæld er fjedrene tykkere i de hårde områder, som dækker over nakken og lænd – her har kroppen nemlig brug for ekstra støtte, så rygsøjlen kan opretholdes i en neutral og lige liggeposition. 

Latex- og skummadras

Latex- og skummadrasser har ingen indvendige fjedre – til gengæld har de skum. En latex- og skummadras giver kroppen en helt anden støtte, da madrassen former sig efter kroppens konturer, som sikrer en optimal og individuel støtte, når du sover. Desuden er begge madrasser fantastiske til at absorberer bevægelse, og de anbefales derfor i høj grad til dem, der enten bevæger sig meget om natten eller dem, som har en sovepartner, der ofte sover uroligt. Disse typer af madrasser støtter dermed din krop optimalt uanset liggeposition. 

Du kan læse meget mere om de forskellige madrastyper lige her.

FAQ

Most frequent questions and answers

Som udgangspunkt er svaret nej. En boxmadras har et helt andet formål, og den bør derfor ikke anvendes i en sengeramme. Det anbefales derfor, at du vælger enten en spring- eller skummadras, så du får den optimale støtte, når du sover.

Der er ikke en slags materiale, som er bedre end den anden. De mest populære materialer er dog enten træ, metal eller polstring. Både træ og metal er langtidsholdbare materialer, hvor polstring også kan bidrage til en hyggelig stemning og god komfort.

Det er helt op til dig, hvor stor din sengeramme skal være. Sover du alene, anbefaler vi en sengeramme i målene 90×200 eller 140×200 cm. Sover du med en partner, anbefaler vi en sengeramme i målene 160×200 cm eller 180×200 cm. Jo mere plads du ønsker om natten, des større sengeramme skal du vælge.

Som udgangspunkts anbefales det, at du enten vælger en latex-, skum- eller springmadras. Latex- og skummadrassen er ideel til dig, der ofte vender dig i løbet af natten, da den giver en optimal komfort uanset liggestilling. Springmadrassen er ideel til dig, der ønsker særlig støtte i særlige områder af madrassen – eksempelvis til nakken og lænden.