Runde spiseborde | Living concept.dk

Runde spiseborde: Her er 21 af de bedste runde spiseborde – flere modeller med udtræk

Et nyt spisebord er en vigtig investering til hjemmet. Der er ofte tale om et større køb, som man får glæde af i mange år fremover. Derfor er det vigtigt at træffe et fornuftigt valg, så du ender med et spisebord, som du bliver glad for i fremtiden. 

At vælge et rundt spisebord er et modigt valg, for her går du imod strømmen. Der er dog meget at vinde ved at gå efter en rund model – det skaber hygge, danner en social ramme og bidrager med en vidunderlig æstetik.

Du kan også gå efter et rundt spisebord med udtræk, så du kan have et komprimeret bord til hverdag, men plads til gæster ved årets festlige lejligheder. Det giver fleksibilitet og det bedste fra begge verdener. 

Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste runde spiseborde, og vi kommer vidt omkring i stil, materiale og størrelse. Se med og lad dig inspirere!

Venture Design Cirebon spisebord fra frishop | Living-concept.dk

Specifikationer:

 • Mål: Ø140 x 75 cm

 • Antal personer: 6 

 • Materiale: Stavlimet teak-bordplade og stålben

Venture har begået et smukt og enkelt rundt spisebord med udtræksplader, der fremtræder moderne og stilrent i hele dets udtryk. 

Det runde spisebord har en fod i sortlakeret stål, der skaber en stabil forbindelse mellem gulv og bordplade. Denne type bordben er genial til runde borde, fordi I slipper for generende bordben, som er i vejen, når I sætter jer til bords. 

Selve bordpladen er fremstillet af stavlimet teak, så der er et smukt farvespil i bordpladen. Teaktræ er en pæn træsort, som derudover også er praktisk til bordplader grundet det høje indhold af olie i træet. Derfor kan du se frem til en holdbar bordplade, som holder sig flot i mange år fremover.

Der er plads til seks personer ved spisebordet, hvilket gør det til et oplagt valg i mange husholdninger. Bemærk at der ikke findes tillægsplader til dette bord – så er I tit flere til middag, så kan bordet måske blive for lille. 

Vælg dette bord grundet: 

✅ Det flotte farvespil i teaktræsbordpladen

✅ Den solide stålfod

✅ Den attraktive størrelse, der passer til de fleste familier

Specifikationer:

 • Mål: Ø115 x 75 cm
 • Antal personer: 4 
 • Materiale: MDF-bordplade og stålben

Hos byghjemme finder du dette lækre bord fra Venture Design. Dipp-spisebordet byder på pragtfulde detaljer og en behagelig størrelse. 

Spisebordet står smukt med en bordplade i sort MDF-finér. Det skaber et stilrent og æstetisk tiltalende udtryk, og det runde spisebord vil stå smukt i langt de fleste danske, moderne hjem. 

En vidunderlig detalje er de gyldne fødder. Bordet står på fire kegleformede stålbordben, der skråner let udad for stabilitet og et let design. Nederst opdager du messing-sokkerne, der pryder det nederste af bordbenene. Da bordet ellers er holdt i sort, skaber et en finurlig kontrast, som giver bordet karakter. 

Der er plads til fire stole ved bordet, så der er tale om et mindre spisebord – og der er ikke mulighed for tillægsplader. Bordet er derfor en oplagt kandidat til mindre husholdninger, for eksempel hos parret, der vægter æstetik og smukt design. 

Vælg dette bord grundet: 

✅ De pragtfulde messing-sokker

✅ Det strømlinede design

✅ Den komfortable størrelse, der gør det perfekt til mindre hjem

Specifikationer:

 • Mål: Ø120 x 71 cm
 • Antal personer: 4
 • Materiale: Stålben og linoleumsbordplade

Loop-spisebordet fra Trendy Living lever op til Hays designtradition, for her får du glæde af et moderne bord med et let udtryk. 

Det runde spisebord har en smart størrelse og plads til fire personer, så det er et praktisk bord til mindre hjem og husholdninger. Bemærk at der ikke er mulighed for udtræksplade! 

Bordet fremtræder elegant med tre ben i sort, pulverlakeret stål, der er både stilrene og solide. At der kun er tre ben, øger til letheden i bordets design.

Selve bordpladen er fremstillet af praktisk linoleum, der er stort set lige så slidstærkt som den gode gamle laminatbordplade, vi alle kender fra køkkenet. Derfor kan du se frem til et holdbart bord, der er skabt til hverdagsbrug. Finishen kommer fra en kant i asketræ, der fuldender udtrykket. 

Det runde spisebord er designet af Leif Jørgensen, som er en dansk designer og arkitekt, og bordet udstråler da også en skandinavisk æstetik i sit design. På samme tid presser Leif Jørgensen designtraditionen, for eksempel med det atypiske valg af bordplade. Leif Jørgensen står bag Hays Loop-serie, så du finder nemt flere møbler i samme stil. 

Vælg dette bord grundet:

✅ Det skandinaviske design

✅ De tre flotte ben

✅ Den fantastiske bordplade, som holder til nærmest alt

Specifikationer:

 • Mål: Ø115 x 75 cm
 • Mål med plader: 90 x 200 x 75 cm
 • Antal personer: 6
 • Materiale: Metalben og sortmalet træbordplade

My Home Møbler har et flot, rundt spisebord med udtræksplader, som er yderst fleksibel. Det kan nemlig gå fra en diameter på 115 centimeter og op til en længde på 200 centimeter! 

Når bordet er slået sammen, får du et rundt spisebord med plads til hverdagsliv. Slår du bordet ud, får du glæde af et to meter langt bord, der er perfekt til gæstebud og festlige lejligheder. 

Det runde spisebord med udtræksplader står rigtig flot med ben i sortmalet metal, som hægter sig på en romantisk designtradition med smukke detaljer, der minder om udskårne, gamle træborde. Øverst får du en melaminbordplade, der fremtræder som sortmalet træ med tydelige årer, der understøtter romantikken. 

Alt i alt er udtrykket sammenhængende og gennemtænkt, og det sorte bord vil pynte i alle danske hjem. Den skarpe farve gør det desuden nemt at kombinere med husets øvrige møbler og indretningselementer.

Vælg dette bord grundet: 

✅ Det kan udvides betragteligt

✅ Det står smukt med fine detaljer

✅ Det har en god pris

Specifikationer:

 • Mål: Ø120 cm 
 • Antal personer: 4 personer
 • Materiale: Mangotræ

Havemøbelland har et stærkt bud, når det gælder dit nye, runde spisebord – nemlig Laba-spisebordet, som vil vække opsigt hos de fleste. 

Bordet har en diameter på 120 centimeter, hvilket betyder at størrelsen er oplagt til fire personer – altså til den mindre familie eller parret, der vil have god plads. Derudover betyder størrelsen også, at bordet ikke fylder overdrevent meget, hvorfor det er et fint valg til mindre hjem. 

Det helt store es er det smukke finish. Bordet er fremstillet fra top til tå af hvidvasket mangotræ. Mangotræ er en hård træsort, som er ganske bæredygtig, hvilket gør det til et fedt valg til møbelproduktionen. Stilen er rustik med synlige åretegninger og knaster, hvilket gør at bordet vil passe smukt ind i en romantisk indretningsstil. 

Det runde spisebord fremtræder desuden solidt med en smukt design konstruktion af en firbenet fod under bordets midte. Derfor kommer du ikke til at døje med spisebordsben, der er i vejen, når I sætter jer til bords.

Vælg dette bord grundet: 

✅ Det smukke mangotræ og dets unikke stil

✅ Det smarte bordben, der ikke er i vejen

✅ Den fine størrelse, der gør det perfekt til mindre husholdninger

Specifikationer:

 • Mål: Ø90 x 73 cm
 • Antal personer: 2
 • Materiale: Linoleumstoppet MDF-bordplade og egetræsben

Varberg-spisebordet fra By TIKA er en stærk kandidat, hvis du drømmer om et rundt spisebord, der emmer af eksklusivitet. 

Det smukke, runde spisebord har en diameter på bare 90 centimeter, så det er perfekt til to personer. Bordet vil være oplagt i køkkenet som spisekrog eller generelt i mindre hjem, hvor spisebordet ikke skal optage for meget plads. 

Det helt store fortrin er det pragtfulde design. Egetræsbenene, der er oliebehandlede og modstandsdygtige, står skråt, hvilket understøtter den nordiske æstetik. Bordpladen er dog det, der for alvor vækker opsigt. 

Bordet er nemlig toppet af en pragtfuld, bordeux linoleumstop på en MDF-plade uden skarpe kanter. Det er altså et miljøvenligt naturprodukt, som desuden giver dig en slidstærk og hygiejnisk overflade, som er designet til daglig brug. 

By TIKA specialfremstiller hvert enkelt bord – lige præcis til dig. Derfor kan du godt komme med særlige ønsker, for eksempel til størrelse, hvis dette bord ikke rammer dine præferencer 100%. 

Vælg dette bord grundet: 

✅ De lækre materialevalg

✅ Den høje kvalitet

✅ Den nordiske stil

Specifikationer:

 • Mål: Ø140 x 72 cm
 • Mål med plader: Ø200 x 72 cm
 • Antal personer: 6-10 personer 
 • Materialer: Sortolieret eg

Når kun det allerbedste er godt nok – så er det et spisebord fra Eberhart Furniture, som du skal gå efter. Denne model, med navn Hector, er nemlig noget ud over det sædvanlige. 

Det runde spisebord med udtræksplader er fremstillet af luksuriøs, sortolieret eg. Det skaber et pragtfuldt udtryk, der emmer af eksklusivitet. En smuk designdetalje er de fem ben, der er nøjsomt placeret på en gennemtænkt facon, der dog fremtræder tilfældigt. Bordbenene står således i hver deres retning og holdes sammen på elegant maner med en ring i messing, der afrunder æstetikken på fornemmeste vis.

En anden pragtfuld detalje er måden, hvorpå bordet udvides. Det runde spisebord har en diameter på 140 centimeter i sammenslået tilstand, hvilket er egnet til omtrent seks personer. Du kan dog også slå bordet ud, så der er plads til hele 10 stole omkring det. Her er der dog ikke tale om et rundt bord, der gøres aflangt – nej, i stedet fastholdes den runde form, men diameteren udvides!

Bordets grandiose størrelse gør det oplagt til herskabelige hjem med god plads. Du kan dog også med fordel bruge bordet i erhvervssammenhænge, da det vil stå smukt på ethvert kontor. 

Vælg dette bord grundet: 

✅ Den fantastiske størrelse

✅ At det kan udvides og bevare den runde form

✅ De eksklusive materialer

✅ Det smukke design

Specifikationer:

 • Mål: Ø70 x 75 cm
 • Antal personer: 2 
 • Materialer: Stålben og MDF-bordplade

Hvis du leder efter et mindre, rundt spisebord er Bolzanobordet fra Bolig & Haven en perfekt valgmulighed. Her får du nemlig et lille spisebord med en skøn stil. 

Det runde spisebord har en diameter på 70 centimeter, så der er tale om et af de helt små borde – ja, det er nærmest et cafebord! Derfor er bordet perfekt til små hjem eller i hyggekrogen ude i køkkenet, hvor du gerne vil have en spiseplads. 

Spisebordet er fremstillet med en centreret metalfod i messing-look, og det toppes af en bordplade med marmorlook. Helhedsudtrykket er alt i alt elegant og let, og bordet vil nemt kunne indgå i en moderne indretning. 

Med et lille, rundt spisebord skaber du nemt en dejlig afslapningszone, hvor du kan nyde en god kop kaffe – enten sammen med en anden eller i dit eget selskab. Til hverdag behøver bordet ikke engang være tilgængeligt fra alle leder og kanter, men kan sagtens placeres op af en væg.

Grundet den runde form er du også garanteret et bord, der ikke virker tungt og klodset. Derfor vil det ikke dominere i blandt dine andre møbler, men derimod være en velvalgt, herlig detalje. 

Vælg dette bord grundet: 

Den lille størrelse

✅ Det elegante design

✅ Den attraktive pris

Specifikationer:

 • Mål: Ø100 x 75 cm
 • Mål med plader: 240 x 100 x 75 cm
 • Antal personer: 4-8 
 • Materialer: Røgfarvet eg

Bahne forhandler dette smukke Epsom-spisebord med udtræksplader, der er ganske versatilt. Det kan nemlig gå fra en diameter på 100 centimeter til en totallængde på 240 centimeter. Det svarer til at antallet af personer omkring bordet fordobles! 

Til hverdag får du et bord med en behagelig størrelse til almindeligt brug. Når weekenden gør sin entré og gæsterne banker på, så slår du nemt bordet ud og får plads til hele otte personer rundt om bordet. Derfor får du det bedste fra begge verdener – et kompakt bord de fleste dage og et langbord til festerne. 

Det er nok langt fra kun praktikaliteter, der gør dette runde spisebord til et lækkert valg. Selve designet er også attraktivt. Du bemærker de fire ben, som forenes af et kryds, og både ben og bordplade er endvidere fremstillet af det samme luksuriøse, røgfarvede eg. Farven er dyb og varm, hvilket gør bordet med udtræksplader til en smuk tilføjelse i en skandinavisk indretning. 

Bemærk at bordet er modtageligt over for væske, da det er i træ, og derfor er det anbefalet at bruge dækkeservietter og at tørre væsker op ved spild-episoder. 

Vælg dette bord grundet: 

✅ Muligheden for at udvide og skabe plads til otte personer

✅ Det flotte, røgfarvede eg

✅ Det moderne design

Specifikationer:

 • Mål: Ø 110 centimeter 
 • Mål med plader: 200 x 100 cm
 • Antal personer: 4-6 
 • Materialer: Valnøddefiner og MDF

Hos Bobo Online har de dette KARE DESIGN spisebord med modelnavnet Extension Benvenuto. Det runde spisebord med udtræksplader brillerer med et smukt design og et butterfly-udtræk, der gør det fleksibelt og giver plads til gæster.

Her får du et smukt bord udført i valnøddefinér. Træet fremtræder med tydelige årer, hvorfor hvert enkelt spisebord har et unikt udtryk. Farven er gylden og varm, så bordet virker indbydende og danner en oplagt ramme om både hverdag og fest. 

Foden i midten, som er formet som en søjle, er ligeledes med valnøddefinér, så helhedsudtrykket forstærkes og du slipper for besværlige bordben, der er i vejen. Herudover sikrer bordbenet at bordet er stabilt og solidt. 

Du kan placere spisebordet med udtræksplader både i spisestuen eller i det store køkken. Til hverdag kan du holde det slået sammen i sin runde form, men når I bliver flere til middag, udvider du let bordet med den medfølgende tillægsplade, hvortil bordet har integreret opbevaring.

Det smukke design gør det sjovt at kombinere bordet med andre indretningselementer. Du kan for eksempel vælge nogle farverige stole, der skaber kontrast, eller blive i valnødde-genren.

Vælg dette bord grundet: 

✅ Den pragtfulde valnøddefarver

✅ Det smarte butterfly-udtræk og den medfølgende plade

✅ Den bemærkelsesværdige søjle-fod

Specifikationer:

 • Mål: Ø120 x 75 cm
 • Antal personer: 4 
 • Materialer: Hvidlakeret bordplade og sortlakerede ben i bøg

Hvis du leder efter et let og elegant spisebord er Life-spisebordet fra Moreland et perfekt valg. Her får du nemlig glæde af et mindre, rundt spisebord med plads til fire personer og en skøn stil. 

Omkredsen på 120 centimeter betyder der er tale om et rummeligt spisebord til fire personer, så det passer fint til mindre familier. Bemærk dog at der ikke er mulighed for udtræksplade. Bordet kan med fordel placeres i køkkenets spiseafdeling, så familien får et rart samlingspunkt ved middagstid.

Det runde spisebord er fremstillet af bøg. Nederst finder du fire sorte ben, der skaber fire definerede pladser ved bordet. Selve bordpladen er hvidlakeret, hvilket giver en fin kontrast. På samme tid er du sikret en slidstærk overflade, der kan holde til hverdagens strabadser. 

Stilen er lys og let, så det bliver nemt at lade dette runde spisebord indgå i en skandinavisk indretningsstil. Kombiner det enten med farverige elementer, såsom en smuk vase eller dekorative dækkeservietter, eller hold det simpelt med en øvrig indretning, ligeledes holdt i sort og hvid.

Vælg dette bord grundet:

✅ Den skandinaviske stil

✅ Rummeligheden ved brug af fire personer

✅ De skønne materialer

Ilva har et stærkt bud på dit nye, runde spisebord med udtræksplader. Her kan du nemlig se nærmere på Skovby-spisebordet, der er fremstillet fra top til bund af valnøddefinér. Farven er derfor varm og indbydende med smukke åretegninger, som skaber et fantastisk spil i bordpladens overflade såvel som på soklen. 

Til hverdag er der tale om et rummeligt spisebord med plads til de fleste familier. Er I dog kun et par stykker, vil det prægtige bord alligevel gøre sig godt grundet den smukke æstetik, som er en af bordets helt store fordele. Slået sammen – og set oppefra – består bordet af tre lagkagestykker, der tilsammen danner en rund bordplade.

Bliver I flere i weekenden, er det nemt at udvide bordet, så der er plads til hele syv personer. Udslået fastholdes den runde form stort set. Mellem de førnøvnte lagkagestykker indsættes i alt tre tillægsplader, som mødes i midten om en ligevinklet trekant.

Det smukke bord leger altså med geometrien i sit design, hvilket gør det unikt og bemærkelsesværdigt. Herudover har det den fordel, at bordet ikke ændrer sin grundlæggende form, bare fordi det udvides i størrelsen. 

Vælg dette bord grundet: 

Den geometrisk-inspirerede bordplade, som holder sin form, når bordet udvides

✅ Den varme valnøddefinér

✅ Den fleksible størrelse

Specifikationer:

 • Mål: Ø81 x 81 cm
 • Antal personer: 2
 • Materialer: Glasbordplade og metalben

Home Decor-spisebordet fra skiftselv.dk er et alternativt bud, når du leder efter dit nye runde spisebord. Her mødes du nemlig af en helt egen designtradition end ved langt de fleste andre borde. 

Bordpladen er fremstillet af glas, så bordet fremstår let og elegant. Den gennemsigtige bordplade giver endvidere et blik ned til den vidunderlige benkonstruktion, der fremtræder med sirligt snørklede guldben, der nærmest snor sig om hinanden. 

De gyldne ben har faktisk en form, der minder mest af alt om et timeglas. Derfor får du det bedste fra begge verdener. Det lette udtryk bevares, men på samme tid står bordet solidt, da benkonstruktionen er bred både på gulvet og bordpladen. Herudover slipper du også for bordben, der er i vejen ved brug. 

Det lille, runde glasbord har en velegnet størrelse til to personer. Derfor kan du med fordel bruge bordet i små husholdninger eller i det lille hjem. Det er også perfekt at skabe en hyggekrog med bordet, så du har en rar oase, når du skal slappe af efter en lang dag. 

Hvorvidt du bruger bordet som spisebord eller i den øvrige indretning står dig altså frit for – men det er nu en oplagt kandidat, hvis du drømmer om et let og elegant spisebord, som vil være en flot detalje i mange hjem.

Vælg dette bord grundet: 

✅ De smukke, snoede ben

✅ Den elegante glasbordplade

✅ Den lille størrelse

Specifikationer:

 • Mål: Ø160 x 78 cm
 • Antal personer: 6 
 • Materialer: Metalben og elmetræsbordplade

Sinnerup sælger dette smukke GROW-spisebord, der er elegant og stilfuldt – foruden bæredygtigt og funktionelt.

Nederst ser du sortlakerede trapez-bordben, der skaber et solidt og smukt fundament. Øverst brillerer en pragtfuld bordplade, som er fremstillet af genbrugselmetræ. Der gives et nik til de klassiske designtraditioner, da træet er lagt som silebensparket, hvilket udstråler luksus såvel som kvaltiet. 

Bæredygtigheden består i at der er tale om genbrugstræ, der stammer fra huse og både. Det betyder desuden også at hvert eneste bord er unikt og helt sit eget, så du kan se frem til en levende bordplade med et fantastisk farvespil. 

Med en diameter på 160 centimeter er der tale om et rummeligt sekspersoners-bord, der giver god plads til middagsselskaber og familiehygge. Til hverdag kan du lade bordet stå med blot fire stole – det vil understrege eksklusiviteten ved dette bord at lade rummeligheden dominere. 

Da der er tale om en træbordplade, er det vigtigt at huske at behandle det jævnligt for at bevare de gode egenskaber ved elmetræet. Brug derfor gerne voks 3-4 gange om året.

Vælg dette bord grundet: 

✅ Bæredygtigheden

✅ Den eksklusive størrelse

✅ Det smukke og gennemtænkte design

Specifikationer:

 • Mål: Ø120 x 74 cm
 • Mål med plader: 190 x 100 x 74 cm
 • Antal personer: 4-6
 • Materialer: Egetræ

Er jagten gået ind på et smukt, rundt spisebord med udtræksplader, som kan indgå i din skandinaviske indretning? Så kast et blik på dette Carno-spisebord fra Unique Furniture, der forhandles af likehome.dk. 

Dette egetræsbord med udtræksplader står lyst og elegant med en æstetik, der er gennemtænkt fra top til bund. Der er fire runde bordben, der forstærker bordets bløde og organiske udtryk, og hele herligheden er skabt af lyst egetræ, der passer ind i langt de fleste danske hjem. 

Sammenslået har bordet en omkreds på 120 centimeter, hvilket gør det oplagt til parret eller den lille familie. Bliver I flere til middag, slå I nemt bordet ud så der er plads til i alt seks personer. I kan dog også sagtens lade bordet stå udfoldet til hverdag – for det står smukt på begge måder. 

Det lyse egetræ er en sand klassiker i en skandinavisk indretningstradition, da det fremtræder stærkt, lyst og indbydende. Det er nemt at kombinere med andre egetræsmøbler og det passer flot til både hvide vægge og effekttapeter. Derfor kan du nemt lade dette nydelige bord indgå i din indretning – uanset hvad den ellers byder på. 

Vælg dette bord grundet: 

✅ Det smukke egetræ

✅ Muligheden for at udvide fra fire til seks personer

✅ Det skandinaviske design

Specifikationer:

 • Mål: Ø120 x 74 cm
 • Mål med plader: 165 x 120 x 74 cm
 • Antal personer: 4-6
 • Materialer: Hvidpigmenteret eg

Kitchentime byder på et klassisk og flot spisebord med udtræksplader, der passer ind i danske hjem, da det følger den skandinaviske indretningstrend.

Når du skal indrette dig på klassisk skandinavisk maner, er hvidolieret egetræ nemlig en sand klassiker. Man forstår godt appellen – det lyse træ har synlige årer, der dog ikke dominerer, og bordet virker ikke tungt, da det er holdt i lyse nuancer. Netop hvidpigmenteringen er med til forstærke denne effekt. 

Bordets design understøtter udtrykket. Der er fine skrå ben, der ikke vækker megen opsigt, men derimod fremstår elegante og luftige. Derfor vækker bordet ikke megen opsigt i sig selv – på den allerbedste måde. Det giver dig nemlig plads til at lege med den øvrige indretningen, for bordet kan kombineres med et væld af farver og materialer, uden det bliver voldsomt i sin helhed. 

Derfor står det dig frit for hvorvidt du vælger fine spisebordsstole, ligeledes i hvidpigmenteret eg, eller om du lader dig inspirere og forelsker dig i farverige dækkeservietter, der kan give et personligt touch.

Vælg dette bord grundet: 

✅ De mange indretningsmuligheder

✅ Det lækre egetræ

✅ Det skandinaviske udtryk i designet

Specifikationer:

 • Mål: Ø115 x 72 cm
 • Mål med plader: 115 x 140 x 74 cm
 • Antal personer: 4-6
 • Materialer: Eg, bøg eller valnød

Carl Hansen & Søn-spisebordet med udtræksplader er et fantastisk valg i det danske hjem, hvor kvalitet og klassisk design vægtes højt, og hos Livingshop får du endda flere muligheder, når du bestiller dit bord.

Det fabelagtige runde spisebord er designet af møbelsnedker og -designer Hans J. Wegner, som er en af de danske designere, der har opnået størst berømmelse i den store verden. Det forstår man godt – hans stil er nemlig gedigen og gennemtænkt. Her forenes en respekt for materialerne med en detaljeorienteret tilgang til design, og resultatet er intet mindre end fantastisk. 

Wegners design er stærkt inspireret af en skandinavisk æstetik, så træspisebordet vil passe ind i et klassisk dansk hjem – gerne i kombination med andre designklassikere, der uden tvivl vil komplementere bordet. 

For at være sikker på at bordet bedst muligt matcher dine præferencer, har du flere valgmuligheder. Først og fremmest kan du vælge mellem tre træsorter: bøg, eg og valnød. Det er smag og behag hvilken træsort, der er at foretrække. Overvej blandt andet hvilket træ, der passer bedst ind i din øvrige indretning. 

Herudover kan du også vælge mellem fire forskellige overfladebehandlinger: lak, olie, hvidolie og sæbe. De tilføjer hvert deres element til træbordpladens udseende, og så er der endvidere forskel på hvor slidstærke de er og hvor meget efterbehandling der kræves. Sørg derfor for at træffe et fornuftigt valg, som du bliver glad for i længden. 

Spisebordet har en diameter på 115 centimer, hvorfor det er oplagt til op til fire personer. Ønsker du mere plads, kan du udvide med en tillægsplade.

Alt i alt er der her tale om et rundt spisebord, der er på højde med de danske designklassikere, og du får derfor glæde af et spisebord, der holder år efter år – både når det gælder design og funktion.

Vælg dette bord grundet: 

✅ Wegner-designet

✅ Mulighederne for at vælge træsort

✅ Mulighederne for tillægsplade

Specifikationer:

 • Mål: Ø150 x 73 centimeter
 • Antal personer: 8
 • Materialer: Ben i pulverlakeret jern og bordplade i massivt mangotræ

vidaXL forhandler et pænt, rundt spisebord med en imponerende diameter på 150 centimer, så der bliver plads til hele familien. 

En diameter på 150 centimeter er nemlig egnet til 6-8 personer, så her er der uden tvivl tale om et imponerende spisebord, der bliver det naturlige samlingspunkt i familiehjemmet. Hvad end I er mange samlet om spisebordet til hverdag eller gerne vil være klar til gæster, så er det fedt med et stort spisebord, som kan danne rammen om måltiderne! 

Det kan meget vel være, at I ender med at blive hængende. Det smukke bord vil hurtigt blive familiens centrum, hvor der er plads til både måltider, brætspil og hyggelige aftener med festlige indslag. 

Det runde spisebord er fremstillet med fire solide, sortlakerede ben i metal, der fremstår solide og robuste. Ovenpå hviler en massiv mangotræsbordplade, der ligeledes er klar til brug. Det hårde træ har tætte årer og er enormt slidstærkt, så det kan bruges i mange år fremover. Herudover er bordpladen poleret og lakeret, så det er nemt at holde den ren – også i en travl hverdag. 

Drømmer du om et familiebord, der tåler at blive brugt og hvor der er plads til alle, så er dette runde spisebord en oplagt kandidat – og så har det endda også en attraktiv pris!

Vælg dette bord grundet: 

✅ Der er plads til hele familien

✅ Bordet er solidt og egnet til hverdagsbrug

✅ Attraktiv pris

Specifikationer:

 • Mål: Ø106 x 74 cm
 • Antal personer: 4
 • Materialer: Kunstrattan samt glasbordplade
 • Inkluderer: Bord og fire stole

Runde borde er ikke forbeholdt indendørs brug – for også i haven gør de det godt! Det kan man tydeligt mærke med Oscar-spisebordet fra Venture Design, forhandlet af 10-4. Her får du glæde af et helt møbelsæt, der foruden bordet inkluderer fire stole med dertilhørende hynder. Så kan sommerglæden trygt begynde!

Sættet er fremstillet af kunstrattan i naturfarve (samt hvide tekstilhynder til stolene), og udtrykket er derfor let og indbydende. Selve bordet toppes desuden af en praktisk glasbordplade, så det er nemt at tørre bordet af efter brug eller når det har regnet. 

Med en diameter på 106 centimeter er der tale om et nydeligt bord til fire personer, så det passer ind i mange hjem, der gerne vil have et udendørs rundt spisebord, som ikke fylder hele haven. 

Materialevalget kunstrattan er et fornuftigt valg, når det gælder udendørs møbler. Du slipper nemlig for tidskrævende vedligehold, og møblerne er altid klar til brug. Derfor kan sommeren bruges på sjovere ting uden du skal have dårlig samvittighed. Fordi møblerne er UV-behandlede slipper du endda også for at de falmer under sommersolens stråler.

Vælg dette bord grundet: 

✅ Kræver ikke vedligehold

✅ Du får stole med i købet

✅ Det passer ind i de fleste haver

Specifikationer:

 • Mål: Ø120 x 75 cm
 • Antal personer: 4
 • Materialer: Akacietræ

Laforma-havebordet med modelnavnet Dafna er en stærk kandidat, når du leder efter et rundt spisebord til haven. Her kan du nemlig se frem til et solidt havebord i lækre materialer og med god plads til fire personer.

Bordet er fremstillet af smukt akacietræ fra top til bund, hvilket i sammenhæng med den runde form skaber et organisk udtryk. At vælge naturligt akacietræ til havebordet er et fedt valg, for det skaber en pragtfuld kobling til den omliggende natur. Herudover er akacietræ også bæredygtig, så du kan med god samvittighed kan nyde dine sommeraftener rundt om dette bord. 

Bordpladen består af brædder, der skaber et fint spil, og den er behandlet med en olie, som giver en teak-effekt. Dette får bordet til at udstråle kvalitet, mens det på samme tid er yderst indbydende. 

Bordet rengøres til daglig med en mild sæbeopløsning, der straks tørres af. Det anbefales endvidere at efterbehandle bordet – enten med en lak eller med regelmæssig bejdse, som forhindrer tørhed og lader træet få fugt. Derfor skal du være klar på lidt arbejde – men resultatet er uden tvivl det værd!

Vælg dette bord grundet: 

✅ Det smukke akacietræ

✅ Den attraktive størrelse

✅ Det flotte design, som får havebordet til at passe ind i haven

Sådan vælger du det bedste runde spisebord 

Et spisebord er ofte en betragtelig investering, så det er vigtigt at gøre sig nogle tanker, før man træffer det endelige valg. Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej med en guide, der viser dig dig på vej. 

Spisebordets størrelse

Først og fremmest er det vigtigt at du vælger et spisebord med den rette størrelse. Det kan dog være svært med runde spiseborde at overskue hvilken diameter der passer til hvilket antal personer. En størrelsesguide kan hjælpe dig på rette vej: 

 • 50-80 centimeters diameter passer til 2 personer
 • 90-120 centimeters diameter passer til 4 personer
 • 130-140 centimeters diameter passer til 6 personer
 • 150-170 centimeters diameter passer til 8 personer
 • 200-220 centimeters diameter passer til 10 personer
 • 240-255 centimeters diameter passer til 12 personer

Følgende er dog kun en rettesnor, da der vil være individuelle designforskelle, som gør nogle runde spiseborde egnede til færre personer – for eksempel placeringen af bordbenene. 

Det kan virke prægtigt med et kæmpestort, rundt spisebord, som majestætisk troner i rummet. Det kræver dog, at rummet kan matche bordets imponerende mål. Sørg derfor for at vælge et rundt spisebord, som ikke kommer til at virke overdimensioneret i det rum, hvor det skal stå. Har du masser af plads – så slå dig løs! Et stort, rundt spisebord skaber et smukt midtpunkt, hvis det placeres i herskabelige rammer.

På den anden side skal du heller ikke vælge et spisebord, der er alt for lille. Så kommer I til at sidde og gnubbe albuer, og det tager nemt luften ud af familiehyggen. Et lille, rundt bord kan dog sagtens være det rette valg til små hjem eller hvis I højest er et par stykker, som skal sidde sammen ved det. Et lille bord er endvidere oplagt som ekstra spisebord, for eksempel i køkkenets spisekrog.

Mulighed for plader

Mange runde spiseborde har en skøn mulighed for tillægsplader. Det betyder at du kan forøge spisebordets størrelse, så der bliver plads til flere personer. Det er en yndet valgmulighed i mange hjem. På denne vis kan du få et passende bord til hverdagsbrug samt en enkel mulighed for at udvide bordet, når der kommer gæster. 

Bemærk hvor pladen/pladerne skal opbevares – er der integreret opbevaring i bordet eller skal du finde opbevaringsplads et andet sted? Se også efter hvordan bordet udvides. Langt de fleste runde borde bliver aflange, når der tilføjes plader, mens nogle eksklusive modeller bevarer formen. 

Spisebordets højde

Langt de fleste spiseborde har en standardhøjde i midt 70’erne, og derfor vil det ofte ikke være noget, som du skal skænke mange tanker. Har du dog allerede spisebordsstolene, er det vigtigt at gå efter et spisebord, som matcher deres højde. Ellers gå efter et bord i standardhøjden, så du får nemt ved at finde stole dertil. 

Spisebordets materialer 

Runde spiseborde findes i et væld af materialer lige fra plastik til træ og helt over i glas og metal. Materialerne varierer i både stil, udtryk og behov for vedligehold.

Slidstyrke

Der er stor forskel på hvor slidstærke forskellige materialer er. Ønsker du et holdbart spisebord, så gå gerne efter træspiseborde, gerne i hårdt træ. Ofte er der desuden metalben, som ligeledes er solide og robuste. Glas er for det meste hærdet, men kan dog få ridser. 

Vedligehold 

Mange materialer kræver nærmest ingen vedligehold, herunder glas og metal. Går du derimod efter et klassisk træbord, så skal du være forberedt på en grad af vedligehold. Lakerede borde er slidstærke og kræver ikke rutinemæssige efterbehandlinger, men kan dog efter tid friskes op. Er bordet behandlet med olie eller sæbe vil det kræve jævnlig efterbehandling for at kunne modstå fugt og pletter.

Mange farvekombinationer 

Materialerne påvirker også designet. Igen er træ et yndet valg for mange, og det forstår man godt, for træ fremtræder blødt og indbydende. 

Træets farve kan variere i det uendelige. Først og fremmest kan det fremtræde malet (oftest i sort eller hvid), hvilket giver synlige årer, men en anden farve. Herudover vil en behandling med olie eller sæbe desuden påvirke træets naturlige farve. 

Går du derimod efter et bord i glas eller plastik, vil det have et andet udtryk og farvekombinationerne er uendelige. Glas har ydermere den fordel at det er gennemsigtigt, hvilket vil give bordet et let og lyst udtryk – perfekt til blandt andet små rum eller i havestuen.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve linoleum – et tiltagende populært materialevalg, der ligeledes åbner op for en palet af farver – og så er det også slidstærkt. 

Spisebordets bordben

Skænk bordbenene en tanke, før du træffer det endelige valg, for de har betydning for hvordan spisebordet bliver at bruge i hverdagen. 

Et populært valg er piedestalborde, som har en fod i midten. På denne måde undgår du irriterende bordben, der er i vejen, når I sætter jer til bords. Det er dog ikke alle, der bryder sig om den stil, som bordbenet bidrager med. 

Du kan også gå efter et bord med mere klassiske ben. Bare sørg for der stadig er plads til det ønskede antal personer, uden bordbenene vil genere jer. 

Forskellige prisklasser

Du behøver ikke surfe længe rundt, før du opdager at runde spiseborde findes i et utal af priser fra de budgetvenlige varianter til de helt store investeringer. Hvordan ved du så hvilken prisklasse, som du skal gå efter? 

En god idé er at overveje spisebordets levetid. Er der tale om et rundt bord til kollegieværelset, så skal det ikke holde i et utal af år, og du kan gå efter en billigere model. Det samme gør sig gældende, hvis du vil have et anvendeligt spisebord til de spæde familieår med småbørn, der sviner og slider på tingene. 

Det kan dog også være, at du har en mere stabil tilværelse og gerne vil investere i et spisebord, som skal være centrum i spisestuen i mange år fremover. I så fald bør du ikke lade dig stå tilbage for at investere i et pragtfuldt rundt spisebord – måske endda en dansk designklassiker? Ofte vil kvaliteten følge med prisen, så du får både design og funktion for pengene.

FAQ om runde spiseborde

Hvordan måler man et rundt bord?

Et rundt bord måles ofte i diameter – det vil sige fra kant til kant tværs over bordet. Du kan dog også måle det runde spisebords omkreds, men dette mål bruges sjældnere til praktiske formål. Det kan dog fortælle noget om hvor mange der er plads til rundt om bordet.

Fylder et rundt spisebord mere end et firkantet?

Et rundt spisebord fremstår ofte mere let og elegant i rummet end et firkantet bord i samme størrelsesorden. Dog er det en fordel at sørge for at det runde spisebord er frit fra væggen, så du kan tilgå det hele vejen rundt. Et firkantet bord er derfor lettere at placere op af en væg.

Hvilket tæppe passer under et rundt spisebord?

Når du skal vælge tæppe til at have under det runde spisebord, så beregn 60-70 centimeter i tillæg hele vejen rundt – altså skal tæppets diameter være minimum 120 centimeter større end bordets diameter.

tableForDiviConfig