9 Unikke opslagstavler til det moderne hjem

En opslagstavle kan være det helt perfekte tilbehør til hjemmet, fordi det kan bruges i så mange sammenhænge. Mange forbinder ofte en opslagstavle med den brune og kedelige korktavle, som var samlingsstedet for en masse farverige kortnåle – men tiderne har ændret sig, og opslagstavlen er naturligvis ingen undtagelse.

Når først opslagstavlen har fundet sin rette plads i hjemmet, kan den hurtigt blive et uundværligt element. Den kan nemlig både bruges til at fremvise børnenes flotte tegninger, mindeværdige billeder, smykker, indkøbssedler, dekorative ting og meget mere – det er kun fantasien, der sætter grænser!

I dag findes der et hav af opslagstavler, som du frit kan vælge mellem. De mange muligheder kan dog hurtigt gøre det uoverskueligt og forvirrende at finde rundt i mængden – men det vil vi gerne lave om på.

Vi har derfor samlet en god håndfuld af flotte og moderne opslagstavler, som med garanti vil passe perfekt ind i dit hjem!

ferm-living-scenery-pinboard

Opslagstavlen fra Ferm Living er den perfekte opslagstavle til det moderne hjem. Det helt unikke ved denne opslagstavle er designet. Her får du nemlig et retro-look kombineret med fantastiske materialer.

Opslagstavlen har desuden en atypisk og rektangulære form, som gør den helt unik at se på. Den rektangulære form gør det muligt at placere mange elementer på opslagstavlen uden at den kræver for meget plads på væggen grundet den smalle bredde.

By Lassen Remind

Opslagtavlen fra Lassen Remind er et fantastisk eksempel på en moderne og stilren opslagstavle. Denne opslagstavle er skabt med øje for det minimalistiske og rene udtryk, hvor man sætter pris på de helt små detaljer.

Opslagstavlen er fremstillet i sortbejdset asketræ, som giver et lækkert og dybt design, hvor træets naturlige overflade får rig mulighed for at skinne igennem. Det skønne design betyder også, at opslagstavlen er et pynteelement i sig selv – selvom den hænger helt bar, så pynter den stadig utroligt meget i hjemmet.

Gitter opslagstavlen fra House Doctor er perfekt til den moderne og rustikke indretning. Gitter opslagstavler er utrolige populære for tiden grundet dens rustikke og smarte design.

Det smarte ved denne gitter opslagstavle er, at de har en gitterlomme nederst på tavlen, hvor du har mulighed for at opbevare de ting, som ikke er beregnet til at blive hængt op.

Skagerak Notice Board

Opslagstavlen fra Skagerak er en simpel og elegant, magnetisk opslagstavle. Opslagstavlen har en kraftig ramme, som er fremstillet i egetræ, som skaber en fin kontrast til den lyse baggrundsplade. Opslagstavlen har et simpelt udtryk, og vil nemt kunne fungere som en naturlig del i de fleste hjem.

Anne Linde Sheet

Opslagstavlen fra Anne Linde er en moderne opslagstavle med et lækkert design. Opslagstavlen omfavner det simple udtryk uden at gå på kompromis med et behageligt og æstetisk udseende.

Denne opslagstavle er fremstillet i metal, og tavlen har små perforeringer, som både skaber et rustik og tiltagende udtryk. Opslagstavlen er beregnet til ophæng med magneter, og du kan derfor skabe et endnu smukkere design ved at vælge nogle flotte og unikke magneter.

Naga Nord Magnetisk Tavle Rund Ø45cm

Naga Nord laver de smukkeste runde opslagstavler, som hurtigt kan skabe fryd for øjet. De små runde opslagstavler fra Naga Nord kan nemlig kombineres i uendeligheder, hvilket gør dem særligt unikke.

Denne runde opslagstavle har en omkreds på 45 cm, hvilket er den største af modellerne. Opslagstavlerne strækker sig nemlig fra Ø10 – Ø45 cm, og du kan derfor nemt sammensætte de forskellige størrelser præcis, som du ønsker det. Opslagstavlen er fremstillet i enten træ eller glas, og begge materialer er beregnet til magnetbrug.

Hessian Opslagstavle

Denne opslagstavle fra Miomio er en simpel én af slagsen. Rammen er fremstillet i naturtræ, som skaber et lys og venligt design. Selve tavlen består af klassisk hessian, som bidrager med noget rustikt til tavlen. Det fantastiske ved hessian er, at det har en lang levetid.

Grundet den særlige vævning, vil diverse kortnåle ikke efterlade huller i materialet. Grundet opslagstavlen simple design, vil du nemt kunne skabe mere liv på tavlen uden at det virker forstyrrende.

Gejst RETELL Opslagstavle

Denne opslagstavle fra Gejst er både smart og moderne. Her får du en rund opslagstavle, som er designet af C.F. Møller Architects.

Det runde design skaber et behageligt og naturligt udtryk, som ikke suger for meget opmærksomhed fra de andre elementer i hjemmet. Opslagstavlen har en tynd sort stålkant, som står i let og elegant kontrast til det grå filtmateriale.

The Oakmen Noteboard

Opslagstavlen fra The Oakmen er perfekt til dig, der ønsker et rustikt design og mulighed for notering. Den kvadratiske opslagstavle har en sortolieret egetræskant, som går godt i spænd med den mørke kridttavle.

Det fantastiske ved denne opslagstavle er, at du kan bruge den på flere måder. Her har du nemlig både mulighed for at hænge diverse ting op med magneter samtidig med, at du kan skrive på tavlen med kridt.

Hvad kan jeg bruge en opslagstavle til?

Det fantastiske ved en opslagstavle er, at den kan bruges til mange forskellige formål. Opslagstavlen kan både bruges til et mere praktiske formål, hvor du kan skabe et samlingssted for de vigtigste ting, du skal huske. Her kan du nemt holde styr på dine planer eller noter samtidig med, at opslagstavlen hjælper med at skabe et visuelt overblik, hvilket gøre det hele meget nemmere og mere overskueligt.

Opslagstavlen kan også bruges til den dekorativt formål. Du kan nemlig få et hav af skønne, moderne og beundringsværdige opslagstavler, som nemt kan indgå som et naturligt element i den moderne indretning. Du kan nemlig også bruge opslagstavlen som et dekorativt tilbehør, hvor du eksempelvis kan ophænge betydningsfulde billeder eller andre mindeværdige elementer – kun fantasien sætter grænser!

Hvilken opslagstavle skal jeg vælge?

En opslagstavle findes i mange varianter, og der er derfor ikke noget at sige til, hvis du synes det virker lidt uoverskueligt at finde rundt i mængden.

Den perfekte opslagstavle for dig afhænger af dit behov og dine præferencer – men hvad er dit behov egentlig? Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at finde den helt rette opslagstavle, og derfor har vi samlet nogle gode overvejelser, som kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken opslagstavle du bør vælge.

Kork, metal eller stof

Opslagstavlen findes i mange forskellige materialer, hvor de mest populære materialer er kort, metal eller stof. Valget af materiale afhænger af, hvad du skal bruge opslagstavlen til – skal den kunne klare at blive skrevet på med tusch? Skal den være selvreparerende? Eller skal den have et helt look?

Opslagstavle i kork

Mange kan måske genkende de brune, traditionelle opslagstavler i kork, som var meget fremme før i tiden. Disse opslagstavler er dog stadig vældig populære – den helt store forskel er bare, at de har fået et moderne ansigtsløft, så de kan indgå som et naturligt element i det moderne hjem.

En opslagstavle i kork er særlig ideel til dig, der ønsker en opslagstavle, som ikke nemt går i stykker eller får revner. De helt særlige ved kork er nemlig, at det er et selvreparende materialer. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt dine tegnestifter eller nåle kommer til at efterlade en masse små huller i tavlen. Derudover kan du få opslagstavler i mange udgaver og farver af kork, hvilket gør det lettere at finde dit helt rette match.

Opslagstavle i metal

En opslagstavle i metal findes også i flere udgaver. De fleste af os, har nok stiftet bekendtskab med den opslagstavle, som også går under navnet “whiteboard”. Det, der adskiller whiteboardet fra de andre opslagstavler er, at du har mulighed for at tegne og skrive på denne opslagstavle uden at tavlen tager skade – den er nemlig beregnet til det. Her har du desuden også mulighed for at ophænge diverse sedler med magneter.

Whiteboardet er derfor ideel til dig, der ønsker en opslagstavle, hvor du hurtigt kan skrive dagens to-do liste eller lignende. Her kan børnene også få lov til at udfolde sine kreative tegneevner, og når dagen har nået sin ende, kan du viske tavlen ren, så den er klar til endnu en ny dag.

Du kan dog også få andre udgaver af opslagstavler i metal. På det seneste er opslagstavlerne med clipse-funktion blevet utroligt populære. Denne type opslagstavle undviger sig en anelse fra de traditionelle, fordi den ikke er beregnet til nåle eller sikkerhedsnåle – her bruger du udelukkende clips. Denne type opslagstavle er derfor ideel til dig, hvis du er på udkig efter en simpel og rustik måde, hvorpå du kan holde styr på dine notater, billeder, papirer eller lignende.

Opslagstavle i stof

Opslagstavlerne i stof er også blevet meget populære, da de både kan være praktiske og dekorative på samme tid. Det fantastiske ved disse opslagstavler er nemlig, at du kan få dem i et hav af forskellige designs og forskellige farver – så der er noget for enhver smag. Derudover er opslagstavler i stof enormt holdbare og robuste. Så længe du sørger for at anvende små nåle på tavlen, så behøver du ikke bekymre dig om at efterlade synlige huller i stoffet, og tavlen kan derfor holde i mange år.

Hvordan hænger man en opslagstavle op?

Der er mange måder, hvorpå du kan hænge din opslagstavle op. Først og fremmest afhænger det af, hvilken opslagstavle du har købt.

De fleste opslagstavler kan dog nemt hænges op med et par skruer. Hvis din opslagstavle ikke vejer særlig meget, kan du nøjes med at bruge nogle små søm i stedet for skruer – så undgår du også at lave store huller i væggen. Du kan dog også bruge noget selvklæbende tape, som kan holde opslagstavlen på plads, hvis du gerne helt vil undgå at lave huller i væggen.

 

FAQ

Hyppigste spørgsmål og svar

Det fantastiske ved en opslagstavle er, at det åbner op for så mange muligheder. Du kan eksempelvis placere den i køkkenet til et mere praktisk formål, hvor du kan hænge indkøbssedler, to-do lister mm. Du kan også placere den i stuen eller på værelset til et mere dekorativt formål, hvor du kan hænge dine mindeværdige billeder eller lignende.

Der findes mange forskellige opslagstavler, men de mest populære er dog opslagstavler i kork, træ eller stof. Hvilken opslagstavle du bør vælger, afhænger i høj grad af, hvad du ønsker at bruge opslagstavlen til. Designet spiller også en væsentligt rolle, hvis du er på udkig efter en opslagstavle, som kan indgå som en naturlig del af indretningen.

Priserne på opslagstavler varierer en hel del. Prisen afhænger af, hvilken type du er på udkig efter. Hvis du ønsker den simple opslagstavle, kan du sagtens finde en billig opslagstavle til et par hundrede kroner. Hvis du foretrækker et lækkert design og holdbare materialer, så stiger prisen.

tableForDiviConfig