Isterningmaskine - living-concept.dk

Test af isterningmaskiner: Find den bedste isterningemaskine her

Sommersol, lange aftener på terrassen og masser af kolde drinks … Lyder det som et scenario, som du godt kunne tænke dig? 

I så fald bør du overveje at anskaffe en isterningemaskine. På den måde bliver det let og simpelt at sørge for rigeligt med isterninger til jeres drinks – og så kan hyggen blive ved lige til den lyse morgen!

Når du vælger din isterningemaskine, er der dog meget, som skal overvejes. Derfor vil vi gerne hjælpe dig godt på vej ved at vise dig nogle relevante modeller og guide dig igennem processen, så du får valgt den allerbedste isterningemaskine til dit behov. 

Wilfa isterningemaskine | Living-concept.dk

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Wilfa Isterningemaskine ICE-12S

Effekt: 100W

Isproduktionskapacitet: 12 kilo i døgnet

Farve: Grå

Denne skønne isterningemaskine fra Wilfa er et solidt valg – og den er da også en sikker testvinder!

Vi forstår godt appellen, for her er en allround-isterningemaskine, som hurtigt får gang i festen. En af fordelene er nemlig at den producerer masser af isterninger – hurtigt! Det tager bare 6-13 minutter før der er en omgang klar, og i løbet af en time får du glæde af hele 500 gram isterninger. Det svarer til 70 isterninger i timen – så er der rigeligt til alle!

Få bare gang i festen, for den kompakte isterningemaskine er nem at få plads til, for eksempel inde i et skab, også under brug endda. Derudover sørger isterningemaskinen for at du ikke behøver proppe din fryser med is før festen. Her kan du hurtigt og nemt sørge for frisk is, når behovet melder sig. 

Isterningemaskinen er brugervenligt designet med indikatorer, som fortæller dig hvornår du skal tømme iskurven eller tilsætte mere vand. En ventil gør det simpelt at skifte vandet, så du slipper for gammelt vand til dine forfriskninger. 

Endelig får du også mulighed for at vælge mellem to størrelser isterninger, så du bedst muligt kan matche dine is-præferencer. Alt i alt er der altså tale om en sikker vinder, der vil bringe glæde i nærmest alle danske hjem. 

Fordele:

Nem at placere grundet det kompakte design

✅ To størrelser isterninger

✅ Hurtig til at producere en omgang isterninger

✅ Populær blandt brugerne

✅ Anerkendt mærke

Ulemper:

⛔️ Begrænset isproduktionskapacitet i døgnet

⛔️ Lav watt i forhold til andre modeller

Udvalgte højdepunkter:

Navn: vidaXL isterningemaskine 1,4

Effekt: 112W

Vandtankens kapacitet: 1,4 liter

Isproduktionskapacitet: 12-15 kilo i døgnet

Farve: Rød

Hos vidaXL har de en lækker sag – en skøn, rød isterningemaskine, som kommer til at stråle på køkkenbordet. Her får du altså ikke kun funktion, men også æstetik!

Isterningemaskinen er den perfekte partner, når du skal i gang med kølige drinks og læskende smoothies til dig og dine gæster. Den laver op til 15 kilo is om dagen. Sagt på en anden måde, så kan den lave 9 isterninger per cyklus. 

Den kommer ikke til at genere, for den er støjsvag og hurtig – så du behøver ikke vente længe på festen kan komme i gang. En smart alarm øger brugervenligheden, for på den måde opdager du både når isterningemaskinen er fuld af isterninger eller tom for vand. 

Fyld isterningemaskinen med op til 1,4 liter vand af gangen og sæt i gang! LED-displayet er nemt at aflaæse, og det gennemsigtige vindue i låget gør det nemt at følge med i processen. 

Husk at maskinen skal placeres med forsiden opad i 48 timer før brug! 

Fordele:

✅ Lavt støjniveau

✅ LED-display

✅ Hurtig produktion af isterninger

Ulemper:

⛔️ Markant design, der ikke er for alle

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Emerio Ismaskine Digital 1200W

Effekt: 120W

Vandtankens kapacitet: 2,2 liter

Isproduktionskapacitet: 12 kilo i døgnet

Farve: Rustfrit stål og sort

Hos Kitchentime finder du en lækker isterningemaskine, der kan lave op til 12 kilo isterninger i døgnet. Det gør det til en oplagt kandidat – selv til de større fester og forsamlinger!

Emerio-isterningemaskinen har en brugervenlig alarm, der med et bip angiver når iskurven er fyldt med is. Det gør det nemt at følge med, så du ikke venter forgæves. Der er endvidere et digitalt display, så du let har overblikket over processen.

Brugervenligheden stopper ikke her. Med denne smarte isterningemaskine kan du nemlig vælge mellem tre forskellige størrelser af isterninger, så du altid får en isterning, der matcher dit behov!  Så behøver du ikke nøjes, men kan få det som du vil – hvad end du mangler is til iskaffen, dine drinks eller ungernes smoothies. 

Denne isterningemaskine er den perfekte makker til brug både i hjemmet og når du er på tur. Tag den med i forsamlingshuset, når I skal fejre livets store begivenheder, eller hiv den med på camping, så I ikke skal mangle is til sommerhyggen. 

Fordele:

✅ Rude i låget

✅ Tre størrelser isterninger

✅ Stor vandtank

Ulemper:

⛔️ Industrielt design, som ikke umiddelbart pynter på køkkenbordet

Udvalgte højdepunkter:

Navn: GASTROBACK 41143 Ice Cube Maker Pro

Effekt: 145W

Vandtankens kapacitet: 2,8 liter

Isproduktionskapacitet: 15 kilo i døgnet

Farve: Rustfrit stål

Gastroback-isterningemaskinen står flot med sit strømlinede design, så her er der uden tvivl tale om en isterningemaskine, der pynter på køkkenbordet. Den har en flot form og få, velvalgte detaljer, så her kan du sagtens lade ismaskinen stå fremme, mens festen er i gang. 

Isterningemaskinen er med en produktion på op til 15 kilo is i døgnet oplagt både til hjemmet, men også på caféer eller bistroer, hvor kunderne gerne vil have is i deres drikkevarer. 

Du vælger frit mellem to forskellige kugleforme, der har en diameter på henholdsvis 11 mm og 27 mm. Så kan du få iskugler, der passer lige præcis til den drikkevarer, du har i tankerne. 

Kompressoren er støjsvag, så den kommer ikke til at genere, når den er i gang med at trylle is frem. Der er et funktionelt kontrolpanel, hvor du kan tænde og slukke, vælge størrelse på isterninger samt overvåge hvor fyldt både vandtank og isterningebakke. 

Et stort vindue i låget gør det nemt at følge med i hvad der sker, og du får glæde af det medfølgende tilbehør, som inkluderer en aftagelig isterningebakke og en smart isterningeskovl, så det bliver nemt at distribuere den færdige is. 

Af andre lækre detaljer bør fremhæves de skridsikre fødder, så isterningemaskinen står solidt placeret på bordet, samt den selvrensende funktion, der gør det nemt at bruge isterningemaskinen igen og igen.

Fordele:

✅ Støjsvag kompressor

✅ LED-display så du kan overvåge isterningebakke og vandtank

✅ Selvrensende

Moderne design

✅ To størrelser isterninger

Ulemper:

⛔️ Forholdsvis stor

⛔️ Dyrere end mange andre modeller

Udvalgte højdepunkter:

Navn: GASTRONOMA Ice Cube Maker 1.7 L

Effekt: 150W

Vandtankens kapacitet: 1,7 liter

Isproduktionskapacitet: 9 isterninger på 10 minutter

Farve: Sort

Hos whiteaway finder du en flot isterningemaskine – nemlig denne GASTRONOMA-isterningemaskine, der står skarpt i sort. Det flotte design gør den til en attraktion i sig selv, og den vil uden tvivl pynte i en moderne indretning.

Med denne isterningemaskine får du et strejf af luksus. Det lækre design sætter stemningen allerede fra første øjeblik, og isterningemaskinen er desuden hurtig til at levere. Derfor skal du kun vente to minutter før du kan plumpe de kolde isterninger med i sommerdrinken. 

Du må også gerne være lidt kræsen, for isterningemaskinen kan levere isterninger i to størrelser, så du får det lige som du vil have det. LED-lampen gør det nemt at følge med, for den angiver, hvis du skal fylde mere vand på.

Tanken har en kapacitet på 1,7 liter, hvilket ikke er den største på markedet. Til gengæld slipper du for en klodset maskine, der fylder hele bordet. Den kompakte størrelse gør isterningemaskinen til det oplagte valg til private hjem og små lejligheder, for med denne her isterningemaskine bliver der nemt plads til lidt luksus. 

En anden lækker, brugervenlig detalje er at maskinen selv stopper, når isbeholderen er fuld. Det betyder du trygt kan sætte den i gang og fortsætte med festlighederne – du behøver nemlig ikke stå og overvåge maskinen, mens den arbejder.

Fordele:

✅ Flot design

✅ Kompakt størrelse

✅ Stopper af sig selv

✅ God pris

Ulemper:

⛔️ Forholdsvis lille vandtank

Udvalgte højdepunkter:

Navn: ICEBREAKER Håndholdt isterningemaskine, Pale Lemon

Kapacitet: 12 isterninger ad gangen

Farve: Gul

Bahne har et lækkert bud på din nye isterningemaskine. Denne model er dog anderledes end de fleste. Den skal nemlig en tur i fryseren – men til gengæld kan du tage isterningemaskinen direkte med ind til bordet bagefter! 

Den lille smarte sag hedder ICEBREAKER, og det er et passende navn. Fyld den med vand, smid den i tur i fryseren (bare rolig – den lækker ikke!) og tag den op, når festen slår sig løs. Tag den bare med en til bordet, hvor du let og elegant kan sørge for kolde gys til drinksene. 

Isterningemaskinen kan producere 12 isterninger per gang, og du serverer dem nemt én efter én, så der er til alle. 

Den gule farve skal nok vække opsigt (og ellers findes den også i andre farver), og så er det megasmart at du kan tage den med ind til bordet. Bare giv den et twist og nyd jeres kølige drikkervarer. Her kan du altså lave arbejdet på forhånd og slipper for bøvl til selve festen. 

Du kan også bare have den liggende i fryseren, for den optager ikke lugt. Så er den klar, når behovet melder sig. Bagefter er det også nemt. Hele herligheden kan nemlig smides i opvaskemaskinen!

Fordele:

✅ Smart design

✅ Håndholdt

✅ Kræver ikke strøm

✅ Billig

Ulemper:

⛔️ Ventetid på isterningerne, da den skal i fryseren

⛔️ Begrænset kapacitet, så ikke velegnet til større forsamlinger 

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Champion isterningemaskine CHIM210

Effekt: 150W

Vandtankens kapacitet: 1,7 liter

Isproduktionskapacitet: 10 kilo i døgnet

Farve: Rustfrit stål

Champion har begået en skøn isterningemaskine, som kan alt det basale. Her får du altså en brugervenlig isterningemaskine, der kan berige dig med op til 10 kilo isterninger i døgnet – skønt! 

Den fine isterningemaskine er fremstillet af rustfrit stål, så den er let at holde ren. Den er også nem at anvende – for den skal bare smides i en stikkontakt. Derfor er det simpelt at tage den under armen og med på ferien, så I ikke skal gå ned på kolde drikkevarer i sommervarmen. 

Det bliver altså fortid at bøvle med is i timevis forud for de skal bruges, og denne isterningemaskine leverer iskolde herligheder på bare få minutter. Den er også et oplagt valg til familiefesten, for den kan rumme op til 600 gram færdig is, så der er til alle!

Et LED-display gør det nemt at følge med – og det gør låget i toppen også. Så ved du hvornår der er fyldt op med is – eller hvornår du skal smide mere vand i vandbeholderen, som kan rumme 1,7 liter. 

Isterningemaskinen er yderst brugervenlig, da et enkelt tryk på knappen oven på maskinen sætter den i gang. Nemmere bliver det altså ikke!

Fordele:

Kompakt design

✅ Hurtig til at producere isterninger

Nem at tage med på tur 

Enkel brugerbetjening 

Ulemper:

⛔️ Larmer, når den er i brug

⛔️ Vandtankens kapacitet er begrænset 

⛔️ Kun én type isterninger – ingen valgmuligheder 

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Princess Ice Cube Maker

Effekt: 120W

Vandtankens kapacitet: 2,8 liter

Farve: Sølvgrå

10-4 har et herligt bud på din nye isterningemaskine. De forhandler nemlig Princess-isterningemaskinen, som blandt andet vækker opsigt med en stor vandtank og en hurtigt isterningeproduktion. 

Her er der tale om en helt igennem brugervenlig isterningemaskine, hvor der er tænkt over detaljerne. Du får blandt andet glæde af en timer- og energisparende funktion. Så sparer du på strømmen og kan have friske isterninger klar når det bliver tid til drinks! 

Isterningemaskinen er dejligt hurtig, for den kan producere 9 isterninger på bare 10 minutter, så hvis du spontant får lyst til en forfriskende smoothie, behøver du ikke vente længe. Det er desuden perfekt, hvis børnene får en pludselig indskydelse om iskold saftevand, mens de leger i haven.

Vandtanken har en imponerende kapacitet på 2,8 liter, så du får mulighed for at fylde masser af vand på vidundermaskinen, der bagefter kan producere løs til dig med iskolde glæder. Du kan endvidere glæde dig over muligheden for selv at vælge størrelse på isterningerne, så du kan få det lige som du vil. 

Maskinen er let at betjene med et letlæseligt LCD-display på fronten, hvorfra du nemt kan justere dine præferencer. Bedre bliver det ikke!

Fordele:

✅ Nem at betjene

Stor vandtank

Lav vægt, hvilket gør det nemt at flytte isterningemaskinen

Ulemper:

⛔️ LCD-display i stedet for LED 

⛔️ Stor isterningemaskine, der fylder meget at opbevare

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Elvita CIM3703X

Effekt: 100W

Produktionshastighed: 70 isterninger i timen

Farve: Rustfrit stål

Homeshop giver dig et lækkert bud på din nye isterningemaskine med denne Elvita-isterningemaskine, som producerer op til 70 isterninger i timen – perfekt til den store familiefest! 

Maskinen brillerer med et strømlinet design. Den står flot i rustfrit stål med et praktisk vindue i toppen, så du kan følge med, når der produceres is. Isterningemaskinen er endvidere topbetjent, hvor du med et enkelt tryk kan sætte gang i isherlighederne. 

En anden fordel med denne isterningemaskine er at du får mulighed for at vælge mellem to størrelser isterninger. Det er praktisk, da man ikke altid har lyst til den samme størrelse is til alle opgaverne. 

Det er også nemt at holde styr på hvad maskinen har brug for, for via displayet kan du aflæse om den er fyldt med is eller har brug for mere vand. Så slipper du for gnidninger i processen, men kan udnytte isterningemaskinens maksimale produktion til fulde.

Isterningemaskinen har ydermere også en håndterbar størrelse, så det bliver let at tage den under armen, så du kan hive dem med dig og få frisk is hvorend du er – alt du har brug for er en stikkontakt og noget vand, der kan hældes på maskinen! 

Fordele:

✅ Stilrent design

✅ Hurtig isterningeproduktion

Ulemper:

⛔️ Relativ høj pris

⛔️ Lav watt sammenlignet med andre modeller

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Clatronic EWB 3526

Effekt: 150W

Vandtankens kapacitet: 2,2 liter

Isproduktionskapacitet: 15 kilo i døgnet

Farve: Sølv

Denne Clatronic-isterningemaskine fra Computersalg har en høj effekt, der i praksis betyder at den kan producere en helt masse isterninger. Ja, faktisk op til 15 kilo is i døgnet!

Udefra fremtræder maskinen nydeligt med et sølvgrå ydre og en sort top, hvorigennem du kan følge med i isterningeproduktionen. Du betjener isterningemaskinen forfra, og ellers kan du aflæse maskinen via et LED-display, som fortæller om isterningebakken er fuld eller om vandtanken er som.

Sidstnævnte behøver du dog sjældent bekymre dig om, for isterningemaskinen har plads til 2,2 liter vand, hvilket giver dig masser af skønne isterninger. Du behøver heller ikke vente længe – på 10 minutter producerer maskinen omtrent 9 isterninger (svarende til 90 gram).

Af andre fordele kan vi fremhæve at maskinen er lydløs samt at den har en energibesparende indstilling, der betyder at den automatisk slukker, når den er færdig med at producere is.

Den høje watt betyder endvidere at isterningemaskinen kan producere imponerende 15 kilo is i løbet af et døgn. Det gør maskinen som et oplagt valg til de store fester eller på caféen, der har behov for is til kundernes drikkevarer.

Fordele:

✅ Høj effekt

Stor isproduktionskapacitet

✅ Lydløs

Ulemper:

⛔️ Stor maskine, der fylder

⛔️ Intet indbygget display

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Nedis Ice Cube Maker edis Ice Cube Maker

Effekt: 120W

Vandtankens kapacitet: 1,5 liter

Isproduktionskapacitet: 12 kilo i døgnet

Farve: Hvid

Skiftselv.dk har et spændende bud på en isterningemaskine, der uden tvivl vil vække opsigt. Denne Nedis-isterningemaskine imponerer nemlig både på funktion og æstetik.

Udefra mødes du af en flot, hvid isterningemaskine udført i plastik. Det betyder at du slipper for industrielt-lignende rustfri stål og i stedet kan glæde dig over en køkkenmaskine, der passer ind i en moderne indretning. Ovenpå er et gennemsigtigt låg, der giver dig masser af indblik i isterningeproduktionen. 

I forhold til funktion kan denne maskine også slå mange af sine konkurrenter. Her skal du kun vente 8 minutter på de første isterninger, så du kan knap nok nå at finde cola og glas frem! Det er ej heller kun på den korte bane, at maskinen kan yde. I løbet af e døgn kan den producere op til 12 kilo fantastiske isterninger! 

Du får også nemt overblik over det hele, for maskinen har en indikator, der fortæller dig hvornår isterningekurven er fuld eller om der er brug for mere vand på vandtanken. Denne har en begrænset størrelse på 1,5 kilo, men det betyder desuden at isterningemaskinen ikke kommer til at fylde unødigt på dit køkkenbord.

Fordele:

Hvidt, flot ydre

Lynhurtig isterningeproduktion

Høj produktion i døgnet

Ulemper:

⛔️ Lille vandtank 

⛔️ Begrænset display 

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Nordic Sense isterningmaskine 2,2L

Effekt: 100W

Vandtankens kapacitet: 2,2 liter

Isproduktionskapacitet: 12 kilo i døgnet

Farve: Sølv

Hvis du har behov for en allround-isterningemaskine er der her et godt bud. Nordic Sense-isterningemaskinen har nemlig lidt af det hele.

Først og fremmest kan du se frem til en stor vandtank på 2,2 liter vand, så du slipper for bøvlet med konstant at fylde vand på. Brugervenligheden fortsætter, for maskinen kan berige dig med op til 12 kilo isterninger i døgnet. På kort sigt betyder det at du kan se frem til 70 isterninger i timen! 

Designet er tiltalende og enkelt med en sort top og sølvgrå sider. Isterningemaskinen betjenes fra toppen via knapperne, der gør det nemt at indstille dine præferencer. Når herligheden går i gang, produceres der kuglerunde isterninger, som vil pynte i ethvert drinkglas. 

Her er der alt i alt tale om en god og anvendelig isterningemaskine, der kan det den skal uden så mange dikkedarer. Den er nem at betjene, hurtig til at yde og har en høj døgnkapacitet. Det gør den i sidste ende til et udmærket valg i langt de fleste hjem.

Fordele:

✅ Brugervenlig

Kan det basale

Stor kapacitet 

Ulemper:

⛔️ Ikke mange valgmuligheder

⛔️ Designet virker klodset 

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Logik isterningsmaskine L20IMW21E

Effekt: 150W

Vandtankens kapacitet: 2,6 liter

Isproduktionskapacitet: 12 kilo i døgnet

Farve: Hvid

Leder du efter en isterningemaskine, du stolt kan have stående fremme, er denne model fra Elgiganten et oplagt valg. Denne Logik-isterningemaskine har nemlig et nærmest futuristisk ydre!

Udefra ser du en hvid maskine med afrundede kanter og hjørner, der skaber en blød og indbydende stil. Dette er en skøn kontrast til mange af de stålgrå isterningemaskiner, der virker alt for industrielle til det private hjem. 

Det er dog ikke bare et kønt ydre, som du får glæde af. Selve isterningemaskinen imponerer også på flere parametre. 

Først og fremmest har den en stor vandtank på 2,6 liter og en høj isproduktionskapacitet, som gør den oplagt til store forsamlinger eller i baren, hvor du gerne vil kunne lave kølige drinks til kunderne. Den effektive produktion understøttes af den høje watt-effekt. 

Brugervenligheden er et andet salgspunkt ved denne isterningemaskine. Der er både vandmængdeindikator, annulleringsfunktion og en indikator, som viser hvornår maskinen er klar til brug. Herudover kan du væplge mellem to størrelser isterninger, og den smarte funktion med forskudt start betyder du kan time hvornår du vil have isterninger klar. 

Endelig kan du glæde dig over den selvrensende funktion, som betyder at du slipper for bøvlet med rengøringen. Det giver dig mere tid til at feste – eller til at betjene dine kunder.

Fordele:

Flot og futuristisk design

✅ Brugervenlig

✅ Støjsvag

Ulemper:

⛔️ Kan virke plastik-agtig i det ydre

Udvalgte højdepunkter:

Navn: Taurus isterningmaskine MG12 Legend

Effekt: 150W

Vandtankens kapacitet: 1,7 liter

Isproduktionskapacitet: 14 kilo i døgnet

Farve: Sølvgrå

Nu er det slut med lunkne sommerdrinks – med denne Taurus-isterningemaskine fra byghjemme får du nemt og hurtigt iskolde gys til drikkevarerne. 

Her kan du glæde dig over en solid og anvendelig isterningemaskine, som yder godt på alle parametre. Isterningemaskinens ydre understøtter dette aspekt, da den fremtræder hårdfør og anvendelig fra top til bund. Øverst er et vindue, der giver et kig ind til isterninge-magien. Det er også fra toppen du kan betjene herligheden. 

Den helt store fordel med isterningemaskinen findes dog indeni. En udmærket vandtank på 1,7 liter gør det nemt at fylde isterningemaskinen, der endda siger til med en alarm, hvis den kommer til at mangle vand. 

Watt-effekten er høj i denne maskine, der derfor kan producere helt op til 14 kilo is i døgnet, så der er til alle gæsterne og festerne. Derfor bliver det slut med isterningeposer, der lækker eller dyrt indkøbt købmandsis, der fylder unødigt i fryseren. Her kan du let og smertefrit producere is lige præcis når du har brug for det. Nemmere bliver det ikke!

Fordele:

Stor isproduktionskapacitet

Solid og effektiv 

Ulemper:

⛔️ Rustfrit stål kan virke industrielt og koldt 

⛔️ Ikke mange funktioner og valgmuligheder

Isterningemaskiners specifikationer

Først og fremmest skal du lære at tale isterningemaskinernes sprog. Med det mener vi simpelthen bare, at det er vigtigt at være opmærksom på hvilke specifikationer, som du skal holde øje med. 

Effekt
Det er en god idé at holde øje med isterningemaskinens effekt. Det kommer ofte til udtryk i watt (w). I vores ovenstående produkteksempler varierer effekten på mellem 100-150 watt. Effekten giver udtryk for hvor kraftig isterningemaskinen er. Det har blandt andet betydning for hvor meget is den kan producere i døgnet samt hvor hurtigt den gør det.

Vandtanken
Vores udvalgte isterningemaskiner har alle det til fælles, at de har en vandtank, der skal fyldes med vand (modsat at være koblet til en vandforsyning). Det gør dem nemme at bruge i hverdagen, da installationen er simpel.

I vores isterningemaskiner er tankene på 1,4-2,8 liter. Det er en ret stor margin, og det har betydning for hvor mange isterninger, der kan blive produceret, før maskinen kræver din hjælp igen. 

Skal du bare producere lidt isterninger til ungernes saft og din kølige drink, så er det ikke noget du behøver tænke nærmere over. Skal du derimod konstant producere isterninger til en større fest eller en stabil strøm af gæster, så overvej tankens størrelse. En lille tank vil ofte genere under brug, hvis isterningemaskinen konstant har brug for din assistance for at kunne levere. 

Isproduktionskapacitet
Isproduktionskapacitet dækker over hvor mange isterninger maskinen kan producere i løbet af et døgn. Det betyder altså hvor mange isterninger du kan få glæde af på længere sigt. 

I vores isterningemaskiner varierer den maksimale døgnproduktion mellem 10 og 15 kilo is (der er dog maskiner, hvor vi ikke umiddelbart kan læse os til isproduktionskapaciteten). Det er et relativt stort udsving, men dog i samme boldgade. 

Dette aspekt er mest relevant, hvis du ofte har brug for masser af is – for eksempel hvis du er erhvervsdrivende. Skal du bruge isterningemaskinen til privat behov, vil det ofte ikke være en specifikation, som du skal bide alt for dybt mærke i.

Design
Design er strengt taget ikke en specifikation, men nu tager vi det med i denne ombæring alligevel. Det er nemlig en vigtig ting, som du bør overveje, før du træffer det endelige valg. 

Det første du opdager er maskinens ydre – mødes du af hvid plastik, røde fronter eller stålgrå sider? Materialevalg og farve har en del at sige i forhold til hvordan isterningemaskinen fremtræder. 

Derefter bemærker du størrelsen. Er den stor og klodset – lille og handy – eller bare et sted midt i mellem? Overvej hvor din isterningemaskine skal stå, når den kommer hjem til dig. Ofte vil størrelsen have noget at sige i forhold til hvor nemt det bliver at placere vidunderet. 

Hvis det for dig kun handler om ydelse og ikke design, så kan du med fordel se væk fra dette punkt og i stedet fokusere på ovenstående specifikationsparametre, som mere handler om hvad isterningemaskinen kan levere. 

Skal isterningemaskinen placeres synligt i et privat hjem, vil det dog ofte være værd at overveje om designet tiltaler dig, så du ikke bliver træt af den og ender med at smide den i kælderen eller på anden vis gemme den af vejen.

Vedligehold af isterningemaskinen | Living-concept.dk

Vedligehold af isterningemaskinen

En isterningemaskine er en vidundermaskine, der giver lidt luksus til hverdagen. Det er dog ikke noget, som du opnår uden lidt arbejde i ny og næ. En isterningemaskine kræver nemlig lidt vedligeholdelse, så den kan blive ved med at yde – igen og igen og igen.

Er den selvrensende? 

Fordi isterningemaskinen leverer isterninger, der er beregnet til indtagelse, er det af yderste vigtighed at tænke over renligheden, så du ikke ender med en mavepine grundet dårlig hygiejne. 

Nogle isterningemaskiner har den fordel, at de er selvrensende. Det gør det grangiveligt nemmere i det daglige, fordi du slipper for bøvllet med at rense den ned. Det er ikke en nødvendighed at vælge en selvrensende maskine – men kender du dig selv godt nok til at vide det bliver en øv-opgave, så overvej en af de nemme modeller, der gør arbejdet for dig.

Hvordan renser man en isterningemaskine?

Der er stor forskel på hvordan de forskellige isterningemaskiner renses og rengøres. Mange modeller er smart designet med en bundprop, der gør det simpelt at tømme maskinen for vand. På denne måde undgår du gammelt vand, der bliver i maskinen, når den ikke er i brug. 

Herudover bør du hive fat i din brugsanvisning, der altid vil pege dig i den rigtige retning, så du kan rengøre isterningemaskinen på forsvarlig – og grundig – vis. 

Husk at snavs ikke behøver være synligt. Bakterier og andre dårligdomme kan nemt være usynlige eller gemt af vejen på steder, hvor du ikke kan se det, så det er vigtigt at gå ordentligt til værks, så du sikrer dig en hygiejnisk isterningemaskine – hver gang.

 

En guide til rengøring

Selvom du altid skal følge brugsanvisningen, vil vi gerne give dig en generel rengøringsguide:

 • Tør isterningemaskinens ydre af med en opvredet klud
 • Afmonter isterningebeholderen og rengør denne 
 • Tør maskinen af med en tør klud før brug

Pas på kalken 

Det er ikke kun snavs, der kan drille en isterningemaskine. Hver gang du har en maskine, der bruger vand, bør du nemlig også passe på kalken. 

Kalken viser sig som mælkehvide belægninger, der føles ru. Vi kender nok alle til kalk i bunden af elkedlen for eksempel. Det er dog ikke kun her, det kan sætte sig. Er der vand til stede, vil det med tiden afgive kalk, og det er ikke godt for maskinen.

Der er store regionale forskelle på hvor meget kalk, der er i vandet, og hvor kalket til din isterningemaskine bliver afhænger også af hvor meget du bruger den. Hvis du gerne vil have en isterningemaskine, der yder sit ypperste, er det dog altid vigtigt at holde øje med kalken. 

En guide til afkalkning

Når du har rengjort maskinen, er det tid til at fjerne kalken. Det kan du for eksempel gøre således:

 • Tilsæt en blanding af 9 dele vand og 1 del eddike til maskinen
 • Kør blandingen gennem isterningemaskinen – lav minimum to omgange med isterninger og smid dem direkte ud
 • Kør rent vand igennem maskinen et par gange – smid isterningerne direkte ud 
 • Dræn maskinen for overskydende vand

 

En isterningemaskines anatomi

Hvis du gerne vil træffe et velovervejet valg angående din nye isterningemaskine, så er det en fordel at forstå hvad det er du kigger på. Derfor vil vi gerne gennemgå hvordan en isterningemaskine egentligt tryller de vidunderlige kolde gys frem.

Vandkøling

Helt basalt handler det om at køle vand ned. En isterningemaskines fordel er i bund og grund blot at den kan gøre det hurtigt og effektivt, så du kan få frisk is på ganske kort tid. Det gør den for det meste via en kompressor, der fører kølevæske rundt. Kølevæsken opvarmes og bliver derved flydende. Sidenhen overføres den til et kammer, hvor den igen bliver til gas – og det er dette skift, som har en øjeblikkelig, kølende effekt. 

Rent maskinelt
Inde i isterningemaskinen skal vandet altså køles. Du har tilsat det på simpel facon i vandtanken, og nu skal det rundt i maskinen, så det kan ende som isklumper i bakken. Der pumpes vand fra tanken og over i en bakke, hvor vandet vil blive nedkølet, førend det føres til isterningebakken. Herfra kan du tage din frisklavede isterninger ud – nemt og brugervenligt.

Servering
Isterningemaskinen har en begrænset kapacitet af færdige isterninger, for de fylder godt. Derfor kan du enten bruge isterninger med det samme – eller gemme dem til senere. Har du en stor fest i vente, kan det være rart med kilovis af is i fryseren. Dog producerer langt de fleste isterningemaskiner relativt hurtigt isterninger, så du behøver sjældent vente længe.

Hvad skal du bruge en isterningemaskine til? 

Hvorfor har du overhovedet brug for en isterningemaskine – hvad kan den, som din fryser ikke kan? Læs med, når vi gennemgår hvorfor en isterningemaskine kan være et fedt valg i din maskinpark. 

Undgå at fylde fryseren op

Hvis du ved du skal bruge en ordentlig omgang isterninger, så kan du købe dig til dem på forhånd og smide dem i fryseren. Ulempen er så bare at de ligger og fylder – også hvis du bagefter finder ud af du har købt for mange! 

Med en isterningemaskine kan du producere den mængde isterninger, som du har behov for. Ender du alligevel med en fyldt isspand, når festen er slut, kan de bare smides i håndvasken – for her er der jo ingen penge spildt ved indkøb af dem. 

Det kan derfor være en økonomisk smart beslutning at have din egen isterningemaskine, især hvis du har en kontinuerligt behov for kølige drinks og kolde smoothies. Bor du småt, eller er din fryserplads bare begrænset, så kan en isterningemaskine frigive en masse plads, fordi du ikke skal bruge det på noget så simpelt som frossent vand. 

Isterninger ved behov

Får du en pludselig indskydelse, der involverer kolde forfriskninger på terrassen? På den gamle facon med isterningebakker skal du vente i timevis på at leve den kolde drøm ud. Med en isterningemaskine har du friske isterninger på få minutter.

Det er især perfekt til de spontane idéer, hvor du ikke på forhånd har forberedt dig med isterninger. Det kan for eksempel være på en sommerdag, der bliver ekstra varm, eller til familiefesten, hvor man ender med at have lyst til kulørte cocktails. 

En isterningemaskine er nem at bruge og den tilfredsstiller behovet for kolde gys, uden du behøver vente unødigt – eller spilde plads i fryseren på altid at være klar til kølige indfald.

Få det som du vil

Mange isterningemaskiner brillerer endvidere ved at have flere muligheder. De bedste modeller kan for det meste give flere forskellige størrelser af isterninger, så her kan du få det som du vil – hvad end du vil have store isklumper eller delikat, knust is. 

Er det pengene værd?

Alt i alt må du overveje om det er pengene værd at købe en isterningemaskine. Det kan du kun selv overveje. Med en isterningemaskine slipper du for:

 • Traditionelle isterningebakker, der tager en evighed om at fryse
 • At løbe tør for is til festen
 • Klodsede isterningeposer, der fylder fryseren op 
 • Bøvlede frys-selv-isterningeposer, der resulterer i læk og besvær 
 • Varme drikkevarer i den pludselige sommervarme

Hvad er dit behov?

For at vælge den rigtige isterningebakke, er det i bund og grund vigtigt at kende dit behov. Vi kan nemt inddele isterningemaskine-brugeren i følgende typer:

Den ervhervsdrivende
Hvis du har et stabilt og konstant behov for isterninger, kan det lette din arbejdsbyrde betragteligt med en smart isterningemaskine. Her skal du bare fylde vand på og tømme isterningebakken, når den er fyldt. Så har du altid frisk is til dine kunder, uden du behøver fylde fryseren op unødigt. 

De isterningemaskiner, som vi har fremhævet, er især brugbare for den mindre erhvervsdrivende – for eksempel cafeejeren, den lille bistro eller baren på hjørnet. Har du et behov for endnu mere is, bør du overveje en anden type isterningemaskine, som dog også er betragteligt dyrere.

Er du erhvervsdrivende bør du især bide mærke i isproduktionskapaciteten, da du ofte vil have behov for en relativ stor mængde isterninger i løbet af en dag.

Festaben 
Er du glad for fest og farver – og masser af gæster, kølige drinks og gang i musikken? Så er en isterningemaskine næsten et must! 

Her slipper du for at slæbe tung is med hjem, men kan i stedet blive selvforsynende med kølige glæder til de kolde drinks. Hvis gæstebud er en del af din livsstil, er en isterningemaskine en perfekt tilføjelse, for du slipper for en masse besvær, men kan i stedet glæde dig over brugervenligheden. 

Hører du til denne kategori, er designet ofte vigtigt – især hvis du gerne vil have isterningemaskinen til at stå fremme til festen. Herudover bør du vælge en isterningemaskine, der arbejder hurtigt, så du ikke behøver vente længe på isen. 

Værten til de store begivenheder
Står du over for en større begivenhed såsom bryllup, konfirmation eller en rund fødselsdag, så kan det være en god idé at overveje at anskaffe en isterningemaskine. 

Med sådan en i baghånden behøver du ikke gruble mere over hvor stort behovet for isterninger mon bliver, for du kan så let som ingenting sørge for kolde isklumper i løbet af festen. 

Bliver I mange gæster og ved du ikke hvordan festen udarter sig? Med en isterningemaskine kan du sikre sig at have nok – hverken for mange eller for få – isterninger til det behov, som I ender med at have. 

En ekstra bonus er selvfølgelig at når festen er ovre har du stadig glæde af isterningemaskinen, som jo kan hives frem til festlige begivenheder, gang på gang. 

Til de store begivenheder bør du generelt gå efter en isterningemaskine, som arbejder relativt hurtigt og gerne med en stor vandtank, så du ikke behøver fylde den op konstant. 

Børnefamilien
Den sidste oplagte kandidat til at være en glad ejer af en isterningemaskine er børnefamilien. Se det for dig – spontane sommerdage på terrassen, klinkende isterninger i saftevandskanden og kolde drinks til forældrene.

Er du ikke overbevist endnu? Så ser her. En isterningemaskine betyder at du slipper for besværet med at forudsige hvornår ungerne plager om slushice. I stedet kan du altid være klar på få minutter til de kolde indfald, der snart vil bringe glæde. 

Når rollingerne er puttet, er det tid til at hive fat i isterningemaskinen igen, så I kan slutte dagen af med maner med iskold cola – eller andre læskende forfriskninger. 

En børnefamilie bør generelt gå efter en lille, men hurtig maskine. I får sjældent brug for kilovis af is på én gang, men får derimod stor glæde af hurtig behovsdækning, når is-trangen melder sig. Se jer derefter om efter en maskine, der ikke fylder for meget, men som lynhurtigt leverer isterninger til jer.

FAQ om isterningsmaskiner

Kan man købe en håndholdt isterningemaskine? 
Ja, du kan købe helt små isterningemaskiner, som kan tages med ind til bordet. De vil dog ofte kræve forberedelse og producere en lille mængde af isterninger. Vil du derimod have en kontinuerlig forsyning af isterninger, bør du gå efter en større model, som tilsluttes strøm.

Holder en isterningemaskine isen frossen?
Nej, en isterningemaskine holder ikke isterningerne frosne, når først de er produceret. Hold derfor øje med hvornår de er klar og overfør dem gerne til en isspand, hvis de ikke skal bruges straks.

Skal jeg slukke for isterningemaskinen?
Når din isterningemaskine er slukket, vil du ikke have nylavede isterninger til rådighed. Derfor skal du først slukke for isterningemaskinen, når dit behov for kolde isterninger er dækket. Ellers lad isterningemaskinen stå tændt, så du har en konstant kilde til friske isterninger.

tableForDiviConfig